Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Όλο το παρασκήνιο που οδήγησε στο «ελευθέρας» τους μετανάστες: Η κόντρα Πανούση-Χριστοδουλοπούλου και η αντίδραση του Μαξίμου!

xristodoulopoulou-panousisΈνα σοβαρό ενδοκυβερνητικό πρόβλημα κρύβει το αλαλούμ που σημειώθηκε με τους μετανάστες και το σχετικό έγγραφο που έδινε «ελευθέρας» στους μετανάστες. 
Είναι σαφές ότι η αναπληρώτρια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου και ο υπουργός Γιάννης Πανούσης δύσκολα μπορούν να συνεργαστούν.
Με ένα έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα χθες (4/3/2015) το απόγευμα η Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΕΛΑΣ, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, στην ουσία...
«κάρφωσε» την συνάδελφό του Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Σε αυτό τονίζεται: «Στις 3-3-15, από τον Κλάδο Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, κατόπιν επικοινωνίας παρέμβασης της κυρίας Σπαθανά (σ.σ. σύμβουλος της κ. Χριστοδουλοπούλου) με σκοπό την υλοποίηση και εναρμόνιση με τη νέα πολιτική του Υπουργείου Μετανάστευσης, απεστάλη νεότερη διευκρινιστική διαταγή».
To ενημερωτικό σημείωμα φέρει την ημερομηνία 4 Μαρτίου του 2015.
Συνεπώς, σύμβουλοι- συνεργάτες της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου έδωσαν την οδηγία για σύνταξη της διαταγής από τον υποστράτηγο κ. Νίτσα.
Στο εν λόγω σημείωμα, επισημαίνεται επίσης ότι «Στην ως άνω διαταγή ουδόλως αναφέρεται ότι θα ανοίξουν τα σύνορα ή θα κλείσουν τα κέντρα κράτησης».
Επίσης, αναγράφονται τα σημεία συζήτησης της σύσκεψης στις 18-2-15, όπου διαπιστώνονται οι «γραμμές» για τα κέντρα κράτησης και τους νεοεισερχόμενους, όπως έγινε και με το κοινό δελτίο Τύπου Πανούση- Χριστοδουλοπούλου στις 17 Φεβρουαρίου.
Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γιώργος Νίτσας και κ. Εμμανουήλ Κατριαδάκης, γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Α. Μαυρόπουλο και δύο σύμβουλοι της αναπληρώτριας υπουργού αρμόδιας για την Μεταναστευτική Πολιτική, η κυρία Ελένη Σπαθανά και η κυρία Γεωργία Σπυροπούλου.
Μάλιστα, κάποια στιγμή ο κ. Πανούσης φέρεται να ζήτησε η σύσκεψη να συνεχιστεί στο γραφείο του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας διότι είχε και άλλο σημαντικό ραντεβού.
Στη συνέχεια λοιπόν, σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνήθηκαν όσα αναφέρονται στην χθεσινή διαταγή και η συνεργάτης της κυρίας Χριστοδουλοπούλου έδωσε το «οκ» για να συνταχθεί το έγγραφο, το οποίο χτες κοινοποιήθηκε με εντολή του υποστράτηγου κ. Νίτσα και στη συνέχεια ανακλήθηκε με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.
Τι λέει το Μαξίμου
Κύκλοι της κυβέρνησης πάντως σχετικά με τη διαταγή για τη μεταναστευτική πολιτική αναφέρουν:
  • Διευκρινίζουμε ότι η συγκεκριμένη διαταγή εκδόθηκε χωρίς προηγούμενη έγκριση των αρμόδιων υπουργείων. Μάλιστα, ενώ «κοινοποιήθηκε» σε συγκεκριμένα ΜΜΕ από χθες το απόγευμα, στα αρμόδια υπουργεία έφτασε μόλις σήμερα το πρωί.
Η διαταγή ανακλήθηκε άμεσα και έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες και τα κίνητρα της παράτυπης έκδοσής της.
  • Η ρητορική μίσους που αναπτύχθηκε από τον κ. Σαμαρά και τη ΝΔ, καθώς και από μερίδα των ΜΜΕ στηρίζεται στην επινόηση ότι η συγκεκριμένη, άκυρη, διαταγή, προέβλεπε πως σήμερα το πρωί θα άνοιγαν όλα τα σύνορα και δίχως σχέδιο θα έκλειναν όλα τα κέντρα κράτησης!Η συγκεκριμένη επινόηση δεν προκύπτει από πουθενά! Ούτε από την περίφημη και άκυρη διαταγή.
  • Ο κ. Σαμαράς και μερίδα των ΜΜΕ προέβησαν σε μία ακόμα επινόηση: πως η συγκεκριμένη διαταγή βγήκε με πολιτική εντολή, ενώ αυτό έχει διαψευσθεί με το πλέον κατηγορηματικό τρόπο.
Η κυβέρνηση επιλέγει η ίδια τους τρόπους και το χρόνο υλοποίησης της πολιτικής της και όχι οι υπηρεσιακοί παράγοντες και οι τηλεοπτικοί σταθμοί.
  • Η πραγματικότητα είναι πως η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει την εφαρμογή του Ν. 3907/2011. Με βάση την εφαρμογή του νόμου έχουν αρχίσει να αφήνονται ελεύθεροι μετανάστες που κρατούνταν παρανόμως στα κέντρα κράτησης, σύμφωνα με τις κατάλληλες προβλέψεις και όρους, όπως και τη δήλωση οικίας, με προτεραιότητα στις ευάλωτες περιπτώσεις όπως οικογένειες, παιδιά, ασυνόδευτοι ανήλικοι, έγκυες, θύματα βασανιστηρίων, ασθενείς, υπερήλικοι, με την αναγκαία παραπομπή τους σε δομές φιλοξενίας. Ακόμα εφαρμόζεται η άμεση απόλυση των αιτούντων άσυλο. Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται επίσης να κλείσει οριστικά το κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας για ανθρωπιστικούς, πολιτικούς και συμβολικούς λόγους. Ακόμα προετοιμάζεται η μετατροπή των υπολοίπων κέντρων κράτησης σε ανοικτές δομές φιλοξενίας.
  • Ας το κάνουμε σαφές: οι προηγούμενες κυβερνήσεις επιδόθηκαν σε, μια πολυδάπανη, απάνθρωπη και ξενοφοβική, μη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, διασύροντας τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με καταδίκες και πρόστιμα που αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ.
Οι μαραθώνιοι παραπληροφόρησης και ξενοφοβικής υστερίας δεν επιτρέπουν τη διεξαγωγή μιας νηφάλιας, υπεύθυνης και ανθρωπιστικής συζήτησης σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα. Η κυβέρνηση θα επιδιώξει να διεξαχθεί αυτή η συζήτηση και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Αρκετά από τα παραπάνω σημεία έχουν γίνει γνωστά από τις παρεμβάσεις των στελεχών της κυβέρνησης, όμως ορισμένοι εξακολουθούν σκοπίμως να αρνούνται να τα καταλάβουν. Φυσικά η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να κρίνει τα δημοσιογραφικά κριτήρια κανενός, ούτε την εμμονή που διαφαίνεται σε μια παράτυπη και άκυρη διαταγή σε βάρος της πραγματικότητας. Εμπιστευόμαστε απόλυτα την κρίση της ελληνικής κοινωνίας. Άλλωστε γνωρίζαμε καλά πως η απόφασή μας να πολεμήσουμε τα συμφέροντα, θα οδηγούσε στο να μας πολεμούν και εκείνα.

1 σχόλιο:

Polykarpos είπε...

Αφου κόπτεστε τόσο πολύ για τους ξένους...Γιατι δεν κόπτεστε και για τους ντόπιους, ώστε να ειστε και σε αρμονία με την απόφαση του ΣτΕ Συμβουλίου Επικρατείας το οποίο διατάσσει, αναλύωντας θαυμάσια, την σειρά προτεραιότητος εις την εξυπηρέτηση των αναγκών..........που θα πρέπει να εχει ο Ελλην πολίτης πάντα σε προτεραιότητα έναντι του ξένου. Ξένος ο οποίος δεν προσκλήθηκε εδω απο κανέναν.....παρά μόνον απο τους δουλεμπόρους και τις κυβερνήσεις οι οποίες ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ μετά παρρησίας ΟΛΕς τις επίμαχες συνθήκες..... Σένγκεν - Δουβλίνο Ι και με κορύφωση την ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ Δουβλίνο ΙΙ ..........την οποία ο κος πρωθυπουργός έχει δηλώσει οτι θα πρέπει να ακυρωθεί.......................................................................................................Πολύκαρπος Μαρκαράς - ................Γιώργος Παρασχάκης