Παράλληλα βουλευτές και στελέχη της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ στέλνουν αντιφατικά μηνύματα εντός και εκτός χώρας καθώς από τη μία διαβεβαιώνουν ότι στηρίζουν την κυβέρνηση στην διαπραγμάτευση που κάνει με τους εταίρους και στην υλοποίηση της πολιτικής της από την άλλη όμως με συνεντεύξεις και δηλώσεις τους εμφανίζονται ανυποχώρητοι από τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργώντας ερωτηματικά για την στάση τους όταν θα προκύψουν κρίσιμα ζητήματα όπως η συζήτηση της παράτασης της δανειακής σύμβασης ή το Eurogroup της Δευτέρας. 
Στο εσωτερικό της αριστερής πτέρυγας είναι αρκετά στελέχη που συμφωνούν με την ανάλυση του κ. Κώστα Λαπαβίτσα στον Guardian ο οποίος υποστηρίζει ότι συμφωνία του Eurogroup επετεύχθη κάτω από αφόρητους οικονομικούς εξαναγκασμούς που θα συνεχιστούν σε όλο το διάστημα του τετραμήνου και η κυβέρνηση θα πρέπει να προετοιμαστεί ώστε να αποφύγει την παγίδα του Φεβρουαρίου χρεοκοπία ή νέο μνημόνιο.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο αναμένεται να συνεδριάσει ακόμη και σήμερα η νέα ενδεκαμελής Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πιθανόν χωρίς τον πρωθυπουργό.