Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ο Βαρουφάκης θα πατάξει τη φοροδιαφυγή με τουρίστες, νοικοκυρές, φοιτητές

Ο Βαρουφάκης θα πατάξει τη φοροδιαφυγή με τουρίστες, νοικοκυρές, φοιτητέςΑπίστευτη πρόταση του υπουργού Οικονομικών 

Συμπεριλαμβάνεται στη λίστα μεταρρυθμίσεων που έστειλε στον Ντάισελμπλουμ

«Μυστικοί πράκτορες» θα πληρώνονται με την ώρα για να ελέγχουν αν κόβονται αποδείξεις

Θα είναι εξοπλισμένοι με συσκευές καταγραφής ήχου και εικόνας

«Και μόνο η είδηση θα φέρει αλλαγή συμπεριφοράς» υποστηρίζει ο κ. Βαρουφάκης...

Τουρίστες, νοικοκυρές, φοιτητές και άλλους θέλει να προσλάβει ο Γιάνης Βαρουφάκης ως «μυστικούς πράκτορες» για να ελέγξει και να πατάξει την φοροδιαφυγή.

Αυτή η απίστευτη πρόταση προκύπτει από τη λίστα μεταρρυθμίσεων που απέστειλε ο υπουργός Οικονομικών στο Eurogroup και την οποία αποκαλύπτουν ολόκληρη οι Financial Times.
Πως θα δουλεύουν οι «μυστικοί πράκτορες»
Σύμφωνα με τα όσα φοβερά αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών στο κείμενό του οι «πράκτορες» που θα προέρχονται από διάφορα στρώματα της κοινωνίας (φοιτητές, νοικοκυρές, ακόμη και τουρίστες σε περιοχές όπου ανθεί η φοροδιαφυγή) θα πληρώνονται με την ώρα και θα έχουν συμβάσεις δύο μηνών.
Επιπλέον θα είναι εφοδιασμένοι με συσκευές καταγραφής ήχου και εικόνας, ενώ, ο Γιάνη Βαρουφάκης επισημαίνει ότι και μόνο η είδηση ότι υπάρχουν χιλιάδες «μυστικοί πράκτορες» ακροβολισμένοι σε πολλά σημεία θα αλλάξει άρδην τις συμπεριφορές και θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Ακολουθεί απόσπασμα από την επίμαχη πρόταση.

Η επίσημη ονομασία που χρησιμοποιεί ο Γιάνης Βαρουφάκης για την απίστευτη κατηγορία των «αστυνόμων του ΦΠΑ» είναι « Onlookers VAT Evasion-Fighting Scheme».
«Ο μεγάλος αριθμός των ερασιτεχνών ερευνητών θα προσλαμβάνεται για ένα αυστηρά περιορισμένο χρονικό διάστημα (που δεν θα είναι μεγαλύτερο των δύο μηνών και δεν θα τους δίνει καμία προοπτική επαναπρόσληψης) για να υποδύονται, μετά από κάποια βασική εκπαίδευση, ως πελάτες εκ μέρους των φορολογικών αρχών ενώ θα είναι καλωδιομένοι με συσκευές καταγραφής ήχους και εικόνας» σημειώνεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.
«Και μόνο η "είδηση" ότι χιλιάδες απλοί "παρατηρητές" βρίσκονται παντού όντας εξοπλισμένοι με συσκευές καταγραφής ήχου και εικόνας εκ μέρους των φορολογικών αρχών έχει τη δυναμική να αλλάξει τάχιστα τη φοροδοτική συμπεριφορά» προσθέτει ο Γιάνης Βαρουφάκης για να αιτιολογήσει το σκεπτικό του.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή Βαρουφάκη στα Αγγλικά ΕΔΩ (Η επίμαχη πρόταση είναι στις σελίδες 4 και 5).


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: