Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Δώστε μας τα φώτα σας…και τον Φωτόπουλο.

photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC
Εξηγήστε μας πώς τα καταφέρνετε πάντα. Συγχαρητήρια! 

Είσαστε εργαζόμενοι, έχετε συγκριτικά με όλο τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα (για τον ιδιωτικό, ας μη το συζητήσουμε) υψηλότερες αποδοχές και πετύχατε αυξήσεις μέσω επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας. 

Αυτό σημαίνει, ότι μετά τη μεταξύ σας συμφωνία (μεταξύ του κρατικοδίαιτου συνδικαλιστή και της κρατικοδίαιτης διοίκησης), κανείς δεν μπορεί να παρέμβει και να αναιρέσει τα υπογραφέντα. Bingo! ...


Παρηγορούμαι, όμως, σκεφτόμενος την έκφραση στο πρόσωπο του υπαλλήλου του υπουργείου εργασίας που θα δει τη σύμβαση, την ώρα που με περισσή χαρά την καταθέτει το τμήμα προσωπικού της ΔΕΗ. Έχουν να δούνε αύξηση αποδοχών στο υπ. Εργασίας από το 2008 και τη βλέπουν σήμερα. Η κρίση έληξε, wow, που λέει και ο ΥΠΟΙΚ (ο οποίος βέβαια, χθες, δήλωσε ότι αγνοεί το θέμα).

Το ωραίον της υποθέσεως είναι τα τροφεία. Γατάκια της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, νομίζατε ότι θα φορολογηθεί η τίμια αύξηση των «εργαζομένων» της ΔΕΗ; Λάθος. Τα τροφεία (για να τρώνε οι νηστικοί εργαζόμενοι δηλαδή) δεν μπαίνουν στον μισθό. Δίνονται ως κουπόνι, άρα αφορολόγητα. Κάντε τον λογαριασμό 6€/ημέρα επί 250 εργάσιμες το χρόνο, ίσον 1.500€/έτος αφορολόγητα, ήτοι σαν να έπαιρναν μικτή αύξηση μισθού 2.500€/έτος. Κάντε και τον υπολογισμό: 2.500€ επί 25.000 εργαζομένους, πάνω από 60 εκατομμύρια €. Ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό για τους πατρίκιους; Ελάτε, εύκολο είναι! 10 εκατομμύρια πληβείοι. Πώς κάνετε έτσι, ούτε 6 ευρώ στον καθένα μας δεν αναλογεί! Δεν το αξίζουν οι ΔΕΗτζήδες;

Η πραγματική συναλλαγή όμως είναι αλλού: Όλοι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ θα έχουν παρακράτηση 2€/μήνα στο μισθό τους για να πληρωθούν τα χρέη (τα κερατιάτικα, δηλαδή) της ΓΕΝΟΠ. Οι κρουαζιέρες του Φωτόπουλου και της παρέας του, που έκαναν τη ΓΕΝΟΠ να πάρει πρόσφατα έκτακτο δάνειο 500.000€ από τη ΔΕΗ (ο ορισμός της συναλλαγής). 
Προτείνω για να μην επιβαρυνθούν οι τίμιοι εργαζόμενοι της ΔΕΗ, να πληρώσουμε όλοι οι υπόλοιποι καταναλωτές 0,5€ στον επόμενο λογαριασμό μας υπέρ ΓΕΝΟΠ. Μαζεύονται 5 εκατομμύρια €, λύθηκε το πρόβλημα της ΓΕΝΟΠ. Δεν το αξίζουν τα παιδιά; Όπως θα πληρώσουμε και το αυξημένο χαράτσι για την καινούργια-παλιά ΕΡΤ, δεν θα το καταλάβουμε κιόλας.

ΥΓ: «Κύριοι» της διοίκησης της ΔΕΗ και των σωματείων. Έχετε μία τελευταία ελπίδα για να σώσετε την αξιοπρέπειά σας. Βγείτε και πείτε ότι το ποσόν για τα τροφεία θα το δίνετε από αύριο σε μία ΜΚΟ που φροντίζει συμπολίτες μας, οι οποίοι στα αλήθεια πεινάνε και χρειάζονται τα «τροφεία» σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: