Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Βαρουφάκης: Το ανέκδοτο του διεθνούς Τύπου (εικόνες)

tumblr_nj9qbi3rwJ1rokisqo1_1280

Λίγα λεπτά μετά την διαρροή της επιστολής Βαρουφάκη ήταν αρκετά για να ξεκινήσει ένα απίστευτο «τρολάρισμα» από ξένα μέσα, αναφορικά με την πρόταση να προσλάβει τουρίστες, νοικοκυρές και φοιτητές ως «μυστικούς πράκτορες» για την πάταξη της φοροδιαφυγής. 

Πολλοί ήταν εκείνοι που άρχισαν να σχολιάζουν την πρόταση... αυτή με τον δημοσιογράφο της Wall Street Journal, Σάιμον Νίξον, να ασκεί σφοδρότατη κριτική. 

Ο Νίξον μίλησε για «ξεκαρδιστικό σχέδιο» της Ελλάδας με «καλωδιωμένους τουρίστες που θα χρησιμοποιούν μηχανήματα που θα παρέχει η ΕΕ».

nixon4
Επίσης ο Νίξον τονίζει ότι η Ελλάδα υπόσχεται «καλωδιωμένους τουρίστες» και να πουλήσει μερικές άδειες τυχερών παιγνίων για να πάρει ένα τεράστιο δάνειο, ενώ σημειώνει με ειρωνικό στιλ «Εύχομαι ειλικρινά η επιστολή Βαρουφάκη που δημοσίευσε ο Πήτερ Σπίγκελ να αποδειχθεί και πάλι η “λάθος εκδοχή” και ο Τσίπρας να στείλει σύντομα το σωστό σχέδιο».
Πάντως ο Νίξον πάει το… τρολάρισμα ένα βήμα παραπέρα καθώς κάνει retweet μια φωτογραφία με ημίγυμνες, καλλίγραμμες κοπέλες να χορεύουν σε ένα beach bar και σχολιάζει «Βρείτε ποιος είναι ο μυστικός ελεγκτής»…
Και το γέλιο συνεχίζεται…Και ο «πόλεμος» των Βαρουφάκη-Ντίξον στο twitter καλά κρατεί… Δεν είναι πολύς ο καιρός που οι δύο άντρες εξαπολύουν ευθείες βολές μέσω των social media…
Το ένα επικριτικό σχόλιο διαδέχεται το άλλο και κανείς δεν αφήνει οποιαδήποτε κριτική ασχολίαστη.
Ο αρθρογράφος του Reuters αυτή τη φορά τα βάζει με… τα Μαθηματικά του έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, με αφορμή τα 7 μέτρα που προτείνει στους δανειστές, γράφοντας πριν από λίγες ώρες στο λογαριασμό του στο twitter. Απλή Αριθμητική για την ελληνική πρόταση για δωρεάν σίτιση.
Ο Βαρουφάκης λέει 100 ευρώ το μήνα για τουλάχιστον 300 οικογένειες για 9 μήνες κοστίζουν 137.7 εκατ ευρώ, Λάθος! Γιατί 100Χ300Χ9 ισοδυναμούν με 270 εκατ. ευρώ, δλδ τα διπλά…

Δεν υπάρχουν σχόλια: