Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑίοι, δική σας είναι η ευθύνη που η χώρα έχει φτάσει στο χείλος του γκρεμού.


Για πόσο ακόμη θα πετάτε στα σύννεφα;
Όχι, αγαπητοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλά μπορεί να καταλογίσει κανείς στον Αντώνη Σαμαρά, αλλά όχι ότι ευθύνεται για την ανώμαλη προσγείωσή σας στην πραγματικότητα. 

Δεν φταίει η Ν.Δ. για τη διαπραγματευτική αποτυχία σας, επειδή ζήτησε δίμηνη παράταση του μνημονίου. Και περισσότερο χρόνο να είχατε, πάλι το ίδιο θα ήταν το αποτέλεσμα.

Δεν το λέω εγώ. Ακόμη και ο κ. Γιάννης Μηλιός σάς κατήγγειλε ότι πήγατε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες εντελώς απροετοίμαστοι...
Χωρίς -παρεμπιπτόντως- να συναισθάνεται τις δικές του ευθύνες, καθώς ως σχεδιαστής τής (υποτίθεται) κοστολογημένης οικονομικής σας αντιπρότασης, θα όφειλε να έχει εισηγηθεί και δύο, τρεις εναλλακτικές λύσεις, τις οποίες επίσης απεδείχθη ότι δεν είχατε.
Θα ήθελα, όμως, να σταθώ, αγαπητοί υπουργοί, στο επιχείρημά σας, ότι «ο Σαμαράς εγκλώβισε εσκεμμένα τον ΣΥΡΙΖΑ σε δίμηνη, αντί εξάμηνη παράταση», γιατί θεωρώ ότι είναι, στην καλύτερη περίπτωση, ο τρόπος για να αιτιολογήσετε μέσα σας την παροιμιώδη αυτοδιάψευσή σας και, στη χειρότερη, μια φαιδρή δικαιολογία που σκόπιμα επικαλείστε, για να αποποιηθείτε των ευθυνών σας.
Αλήθεια, δεν θυμάστε τι έλεγε μόλις προ διμήνου ο κ. Τσίπρας; 

Εχετε ξεχάσει τις ομιλίες του ακόμη και στην ψήφιση του προϋπολογισμού, στις 7 Δεκεμβρίου; Οχι μόνον προειδοποιούσε τον Αντ. Σαμαρά «να μην τολμήσει να δεσμεύσει τη χώρα με νέα δανειακή σύμβαση», αλλά επί λέξει 
«να μη διανοηθεί να ζητήσει οποιαδήποτε παράταση του Μνημονίου»! 
Θα θυμίσω, επίσης, ότι είχε προηγηθεί μια συνάντηση με τον κ. Γ. Στουρνάρα, στην οποία ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να πει κάτι ανήκουστο για κοινοβουλευτική δημοκρατία. Οτι για εκείνον είναι άκυρη οποιαδήποτε υπογραφή βάλει ο κ. Σαμαράς «πριν από τη συνολική διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για την απομείωση του χρέους».

Τώρα, λοιπόν, αγαπητοί υπουργοί, που φρεσκάρατε τη μνήμη σας, πείτε μου ειλικρινά
Αν ήσασταν στη θέση του κ. Σαμαρά, τι θα κάνατε πριν από τις εκλογές; Θα επιλέγατε να πάρετε έξι μήνες παράταση του Μνημονίου νομιμοποιώντας τον αντίπαλό σας να σας καταγγέλλει ότι «συνεχίζετε αμετανόητα την καταστροφή της χώρας» (και αυτό το είπε ο κ. Τσίπρας) ή θα ζητούσατε τον λιγότερο δυνατό χρόνο από τους εταίρους;

Θέλετε να γίνουμε ακόμη πιο ειλικρινείς, αγαπητοί «σύντροφοι» του ΣΥΡΙΖΑ, τώρα που κι εσείς είδατε πώς γίνεται μια διαπραγμάτευση; 
Ποιος, άραγε, φταίει περισσότερο που δεν έκλεισε η τελευταία αξιολόγηση του Μνημονίου τον Δεκέμβριο; 
Η Ν.Δ. ή ο ΣΥΡΙΖΑ που εξεβίασε τις εκλογές; 
Για μπείτε λίγο και στη θέση του κ. Σόιμπλε, τώρα που τον γνωρίσατε. 
Τι θα κάνατε αν ήσασταν υπουργός της Γερμανίας; 
Θα υπογράφατε τον Δεκέμβριο με τον Σαμαρά μια συμφωνία ξέροντας ότι σε δύο μήνες θα έρθει κάποιος Τσίπρας να την ξαναδιαπραγματευθεί μαζί σας ή θα του λέγατε «ζήτα μια παράταση, γιατί δεν προτίθεμαι να συζητήσω τα ίδια πράγματα δύο φορές»;

Θα σας το πω με δυο λόγια, αγαπητοί υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ. 
Πρωτίστως δική σας είναι η ευθύνη που η χώρα έχει φτάσει σήμερα στο χείλος του γκρεμού. 
Διότι με τις απειλές και τα δήθεν σχέδια Β, όχι μόνον στεγνώσατε τις τράπεζες, αλλά υπονομεύσατε κάθε επένδυση που θα μπορούσε να γίνει το τελευταίο εξάμηνο. 
Εδώ και δύο μήνες αναγκάσατε ακόμη και τις πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας να κάνουν κάτι πρωτοφανές. Να διώχνουν κάθε βράδυ τα χρήματά τους από την Ελλάδα, για να μειώσουν κάθε ρίσκο ατυχήματος. 
Και το εξοργιστικό είναι ότι, αντί έστω τώρα να συνειδητοποιείτε πόσο καταστροφική υπήρξε για την οικονομία η στάση σας, συνεχίζετε τις άφρονες δηλώσεις σας. 
Μόλις χθες ο Γιάνης Βαρουφάκης ειρωνεύτηκε τους ομολόγους του, ότι το κείμενο που τους έστειλε ήταν φύλλο συκής για να μην εφαρμόσει το Μνημόνιο, ενώ η υφυπουργός Μαρία Τσαρουχά δήλωσε ότι τον Ιούνιο θα κριθεί αν θα μείνουμε στην Ευρωζώνη. Χωρίς, εν τη αφελεία της, να συνειδητοποιεί ότι προτρέπει τους πάντες να κρατήσουν τα χρήματά τους μακριά από τις τράπεζες μέχρι τότε.

Είναι σαν να ακούω τις αντιρρήσεις σας, που θα μου «θυμίσουν», π.χ., τις δηλώσεις του κ. Αδ. Γεωργιάδη για επερχόμενο bank run αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Μα το αν έγιναν πιστευτές οι απειλές αυτές, το έδειξε το αποτέλεσμα της κάλπης. 
Εν ολίγοις, αγαπητοί υπουργοί, το πρόβλημα δεν είναι ο Αδωνις. 
Το πρόβλημα βρίσκεται εντός του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα σε όσους ακόμη και τώρα ονειρεύονται να προκαλέσουν Αρμαγεδδώνα στην Ε.Ε. πιστεύοντας ότι έτσι θα σώσουν την Ελλάδα. 
Οσο για μας τους υπολοίπους, το μόνο που ελπίζουμε πλέον είναι να αντέξει η χώρα μέχρι να πέσετε όλοι από τα σύννεφα...

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΥΛΑΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ:
Αλήθεια, δεν θυμάστε τι έλεγε μόλις προ διμήνου ο κ. Τσίπρας; Εχετε ξεχάσει τις ομιλίες του ακόμη και στην ψήφιση του προϋπολογισμού, στις 7 Δεκεμβρίου; Οχι μόνον προειδοποιούσε τον Αντ. Σαμαρά «να μην τολμήσει να δεσμεύσει τη χώρα με νέα δανειακή σύμβαση», αλλά επί λέξει «να μη διανοηθεί να ζητήσει οποιαδήποτε παράταση του Μνημονίου»! Θα θυμίσω, επίσης, ότι είχε προηγηθεί μια συνάντηση με τον κ. Γ. Στουρνάρα, στην οποία ο κ. Τσίπρας έφτασε στο σημείο να πει κάτι ανήκουστο για κοινοβουλευτική δημοκρατία. Οτι για εκείνον είναι άκυρη οποιαδήποτε υπογραφή βάλει ο κ. Σαμαράς «πριν από τη συνολική διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για την απομείωση του χρέους».
ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ:
ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ:
"""Το δυστύχημα είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση φρόντισε φεύγοντας να κάψει τα σπαρτά και να κόψει τις γέφυρες.
Φρόντισε να δημιουργήσει με απολύτως δική της ευθύνη ασφυκτικά πλαίσια διαπραγμάτευσης για την νέα κυβέρνησης ώστε να εξαναγκάει την χώρα να ξαναμπεί σε περιπέτειες και βαθύ μνημόνιο.
Και αυτό σας το λέω μετά λόγου γνώσεως. Αφού από τις επαφές μου με τους αξιωματούχους της Ευρβωπαϊκής Επιτροπής ενημερώθηκα ότι η αρχική επιλογή των εταίρων ήταν η 6μηνη τεχνική παράταση του προγράμματος και κατόπιν ελληνικής επιμονής προσδιορίστηκε το χρονικό όριο της 28ης Φεβρουαρίου."""
ΣΤΟ ΖΟΥΜΙ:
Ο ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟ ΤΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΘΕΩΡΕΙ ΠΡΟΔΟΤΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ.
Δεν φταίνε οι τίμιοι αριστεροί συριζαίοι. Οι πασοκτσήδες του 2009 φταίνε που έδωσαν τέτοια δύναμη σε αυτά τα φρικιά.
Αυτοί θα είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για ότι συμβεί από δω και πέρα. Αυτοί οι τιποτένιοι.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Συγχαρητήρια για το άρθρο σας κύριε Ζούλα, έστω και εκ των υστέρων. Ο Τσίπρας και το κόμμα του αντιπροσωπεύουν τον Έλληνα κουτσαβάκη νταή. Για τα δικά του τραγικά λάθη φταίνε πάντα οι άλλοι. Για τη μικρασιατική καταστροφή τον έφταιξαν οι Γάλλοι, για τον εμφύλιο οι Άγγλοι, για τη δικτατορία οι Αμερικανοί, για τα μνημόνια οι Γερμανοί και για τη δίμηνη παράταση και όχι την εξάμηνη φταίει ο Σαμαράς. Με λίγα λόγια της κοντής ψωλής της φταίνε οι τρίχες.