Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Κομμουνιστής (πραγματικά κομμουνιστής) ηγέτης στην Ελλάδα του 2015, γίνεται;


Αν δεχτούμε την άποψη του 1/3 για τον ΣΥΡΙΖΑ, βλέπουμε ότι μέσα εκεί το 1/3 (ομάδα Τσίπρα) είναι κανονικοί άνθρωποι που δεχονται τους κανόνες της κοινής λογικής μπορούν να συνεννοηθούν με τον υπόλοιπο πλανήτη απλά έμπλεξαν στα νιάτα τους με την αριστερά (όταν ήταν της μόδας) και τώρα προσπαθούν να συμβιβάσουν τα ασυμβίβαστα (πολεμώντας τον καπιταλισμό απο τα μέσα) και...
άλλα τέτοια κωμικά.
Πάντως είναι πραγματιστές και αναγνωρίζουν την πραγματικότητα και κατανοούν τους συσχετισμούς.

Το άλλο 1/3 (Λαφαζαναίοι) είναι κανονικοί κομμουνιστές (Κουτσούμπας κι έτσι) . Γι αυτούς ο χρόνος είναι σταματημένος, δεν αναγνωρίζουν την πραγματικότητα , την οποία προσπαθούν να αλλάξουν με βάση τις θεωρίες τους ανεξαρτήτως κόστους, και στην πραγματικότητα δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τον σημερινό υπόλοιπο κόσμο. Οι λέξεις που είναι κοινές, η γλώσσα δηλαδή (ελληνικά, αγγλικά κλπ)  δεν έχουν σημασία , οι άνθρωποι είναι απο άλλο πλανήτη.

Υπάρχει και το υπόλοιπο 1/3 ,όπως υπάρχει σε όλα τα κόμματα, που είναι άνθρωποι "όπου φυσάει ο άνεμος" βασικα το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να είναι "χωμενοι" κάπου και να επιβεβαιωνονται  σαν προσωπικότητες, και πάνε πάντα με τον ισχυρό ανεξαρτήτως ιδεολογίας ή άλλα τέτοια που γιαυτούς είναι ψιλά γράμματα.

Αυτό το πράμα έτσι όπως είναι, ολόκληρο,  δεν έχει μέλλον.

Δεν μπορεί να κυβερνήσει ένα τέτοιο κόμμα.
Δεν θα μπορούσε σε κανονικούς καιρούς αποκλείεται να μπορέσει τώρα που θα πρέπει να ληφθούν σκληρές αποφάσεις με σκληρό ιδεολογικό πρόσημο.

Να το πούμε και αλλιώς.

Η Ελλάδα το 2015 δεν μπορεί να αντέξει ένα κομμουνιστή (πραγματικό κομμουνιστή) ηγέτη.

Δεν γίνεται.

Η τουλάχιστον δεν γίνεται εντός Ευρώπης και εντός Δύσης.

Κομμουνιστής και να συμμετέχει (με το μαντηλάκι αλα ιταλιάνα  στο πέτο)  στο συμβούλιο κορυφής της ευρώπης δεν υπάρχει.

Απλά τα πράματα...

Ο Τσίπρας σύντομα (τις επόμενες ημέρες) θα πρέπει να επιλέξει και να πάψει να κρύβεται...


jimmy278

Δεν υπάρχουν σχόλια: