Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Ταύτιση των mail Βαρουφάκη- Χαρδούβελη

filiΓια «αντιφατικό παραλήρημα» του Γιάννη Βαρουφάκη, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης, σχολιάζοντας, παράλληλα, πως «τώρα, όμως, αρχίζουν να τον καταλαβαίνουν, ακόμα και οι δικοί του…».
Όπως είπε, ο κ. Βαρουφάκης «εξακολουθεί να αμφισβητεί την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας» και τού θυμίζει «πως όλοι οι διεθνείς οργανισμοί την βεβαιώνουν, ευρωπαϊκοί και μη», ενώ σημείωσε πως «η ανάκαμψη μετριέται σε όρους πραγματικού ΑΕΠ, όχι ονομαστικού. Όπως τόσα χρόνια, η ύφεση μετριόταν σε όρους πραγματικού ΑΕΠ, όχι ονομαστικού»...

«Αποσιωπά ότι στα δικά του non-papers που κατέθεσε προ ημερών στα δύο Eurogroup και ο ίδιος έδωσε στη δημοσιότητα, επαινεί τα δημοσιονομικά επιτεύγματα της προηγούμενης κυβέρνησης και παραδέχεται την “εύθραυστη ανάκαμψη” που έχει ξεκινήσει. Άλλα λέει στα ελληνικά ραδιόφωνα κι άλλα στους Ευρωπαίους ομολόγους του. Ξεχνάει, βέβαια, πως η κυβέρνηση Σαμαρά παρέλαβε 7% ύφεση το 2012. Και δυόμιση χρόνια αργότερα παρέδωσε 0,82% ανάπτυξη. Και για φέτος προβλεπόταν 2,5%-2,9% ανάπτυξη. Πάντα σε όρους πραγματικού ΑΕΠ», πρόσθεσε.
Ο κ. Καραγκούνης συνέχισε αναφέροντας πως «με τους αυτοσχεδιασμούς του κ. Βαρουφάκη, οι προβλέψεις ανάπτυξης σήμερα έχουν ήδη μειωθεί στο μισό. Ενώ κάποιοι φοβούνται και επιστροφή της Ελλάδας στην ύφεση. Αυτό ήταν το κύριο “κατόρθωμά” του μέχρι στιγμής».
karagkounis-kwstas
«Λέει και μια σειρά από ανακρίβειες. Με πιο ακραία, τη δήλωση ότι το e-mail Χαρδούβελη προέβλεπε τάχα αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Αυτό είναι ψέμα πέρα για πέρα. Αντίθετα, η δική του “λίστα μέτρων” αφήνει ανοικτό αυτό το ενδεχόμενο. Αλλά μάλλον δεν καταλαβαίνει τι υπέγραψε. Όπως δεν καταλαβαίνει ότι η απόφαση του Eurogroup την οποία, επίσης, υπόγραψε, εκ μέρους της νέας ελληνικής κυβέρνησης, χαιρετίζει τη μεγάλη πρόοδο που συντελέστηκε τα προηγούμενα χρόνια στην Ελλάδα. Αυτό δηλαδή που ο ίδιος και η κυβέρνησή του εξακολουθεί να “μηδενίζει”», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως «αρκεί κανείς να διαβάσει τη δική του λίστα και το e-mail Χαρδούβελη για να καταλάβει ότι τα ίδια ακριβώς υπέγραψε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: