Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Δημοσκόπηση της GPO: Αντικρουόμενο μήνυμα 80% ΝΑΙ στην διαπραγμάτευση 76% ΝΑΙ στην παραμονή στο Ευρώ (VIDEO)

20150210203831Η κυβέρνηση στην μέγγενη των κρίσιμων αποφάσεων στο Eurogroup
Αντικρουόμενα είναι τα μηνύματα που εκπέμπει δημοσκόπηση της GPO για λογαριασμό του Mega αφού οι οχτώ στους δέκα (79,2%) ερωτηθέντες αντιμετωπίζουν θετικά την κυβέρνηση Τσίπρα διατυπώνοντας καλή γνώμη για τις προγραμματικές της εξαγγελίες. Το 17,9%  εκφράζει αρνητική γνώμη.
Την ίδια ώρα ωστόσο το 76% θέλει πάση θυσία η χώρα να μείνει στο Ευρώ, ενώ το 19,9% έχει αντίθετη άποψη...

Σε άλλη ερώτηση για το αν οι προγραμματικές δηλώσεις είναι συνεπείς με τις προεκλογικές εξαγγελίες το 85,5% απαντά «ναι» και το 11,1% «όχι».
Για τη στρατηγική της κυβέρνησης το 73,6% εκτιμά ότι οδηγεί σε συμβιβασμόκαι το 16,2% ότι θα οδηγηθούμε σε ρήξη.
Για το αν έχει περάσει οριστικά ο κίνδυνος Grexit το 34,8% λέει «ναι» (41,8% πριν τις εκλογές) και το 60,9% «όχι» (51,6% πριν τις εκλογές).
Αντίστοιχα θετική είναι η αντίδραση για τους χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα τις δύο πρώτες εβδομάδες καθώς 78,4% απαντά θετικά και το 16% αρνητικά.
Το 91% ζητά από την αντιπολίτευση να συμβάλει στη διαπραγμάτευση και το7,5% λέει το αντίθετο ενώ εννέα στους δέκα λένε ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να ζητηθούν οι γερμανικές αποζημιώσεις.
Δείτε το βίντεο

1 σχόλιο:

Stathis είπε...

Γιάννης Λοβέρδος

Κατανοώ, όπως έδειξαν οι δημοσκοπήσεις, πως η μεγαλη πλειοψηφία των ελλήνων ειναι ενθουσιασμένη απο τις προγραμματικές δηλωσεις της κυβερνησης. Εγω αντιθέτως ειμαι προβληματισμένος κι ελαφρώς απογοητευμένος. Γιατι δεν άκουσα ουτε κουβέντα για το πως θα καταπολεμηθεί η ανεργία, το μείζον πρόβλημα της κοινωνίας μας, και θα βρουν δουλειά τα παιδια μας που σαπίζουν άνεργα. Πως θα δημιουργηθούν νέες θεςεις εργασίας. Δεν άκουσα λέξη απο τον πρωθυπουργό και τους υπουργους του για το πως θα χρηματοδοτηθούν οι συντάξεις και πως θα εξυγιανθεί και θα δυναμώσει το ασφαλιστικό συστημα που καταρρέει. Δεν άκουσα το παραμικρο για το πως θα χρηματοδοτηθούν οι κοινωνικές δομές του κρατους, η υγεια, η παιδεία κοκ. Δεν έγινε ο παρα μικρός λόγος για το πως και σε ποιους τομείς θα ερθει η πολυπόθητη αναπτυξη. Άκουσα μονο γενικότητες για καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Τα ιδια ακούω απο όλες τις κυβερνησεις ανελλιπώς απο το 1981 κι έπειτα. Ήμουν 22 ετων τοτε. Ειμαι 56 σημερα. Κι η κατάσταση στους δυο αυτούς τομείς εχει γινει απείρως χειρότερη. Πολυ φοβάμαι οτι η νεα κυβερνηση θα μείνει κι αυτη στις καλές προθέσεις. Αλλα ο δρόμος για την Κόλαση ειναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Εύχομαι να διαψευστώ