Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Economist: Το όπλο του ΣΥΡΙΖΑ



«Η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να βελτιώσει τη λειτουργία της Ευρωζώνης και την πέταξε»

εκτιμά δημοσίευμα του Economist, το οποίο κάνει λόγο για χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης που θέτουν τη χώρα σε απομόνωση.
«Με λίγη περισσότερη πολιτική δεξιοτεχνία, ο κ. Τσίπρας θα μπορούσε να είχε σπρώξει την Ευρώπη σε ένα πιο ευχάριστο μονοπάτι», καθώς «η Ευρωζώνη χρειάζεται απελπισμένα ένα εναλλακτικό αφήγημα απέναντι στη γερμανικής έμπνευσης αποτυχημένη πολιτική της λιτότητας», σύμφωνα με...
το βρετανικό περιοδικό.
«Με μικροαντιρρήσεις στην επιμήκυνση του χρέους και με επιδεικτικές υπαναχωρήσεις σε λογικές μεταρρυθμίσεις, ο κ. Τσίπρας έχει απομακρύνει τους πάντες, άλλους περισσότερο και άλλους λιγότερο. Αυτό είναι πραγματικά επίτευγμα», υποστηρίζει το δημοσίευμα, το οποίο θεωρεί ότι η Αθήνα δεν αξιοποιεί αποτελεσματικά την προνομιακή της θέση σε αυτήν τη διαπραγμάτευση:
«Η ελληνική οικονομία έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη οικονομία της Ευρωζώνης, η νέα κυβέρνηση έχει ισχυρή δημοκρατική εντολή και υπάρχουν εν δυνάμει σύμμαχοι υπέρ μιας πιο χαλαρής δημοσιονομικής και νομισματικής πολιτικής μέσα σε χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία αλλά ακόμη και στους κόλπους της ΕΚΤ.

newsroom naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: