Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Deutsche Bank: Τα τρία σημεία ενός ισορροπημένου συμβιβασμού Ελλάδας – Ευρωζώνης

ClipboardMία είναι η ουσία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, υποστηρίζει η Deutsche Bank, σε νέα έκθεσή της, υπό τον διακριτικό τίτλο «Focus Europe – Reality Check».

Όπως υποστηρίζει χαρακτηριστικά, η ουσία είναι μία και το μήνυμα των Ευρωπαίων προς την Αθήνα ξεκάθαροΗ Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τους κανόνες και να προχωρήσει με τις δεσμεύσεις τις οποίες έδωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις...

Εάν η νέα ελληνική κυβέρνηση επιλέξει διαφορετική οδό, τότε θα χάσει την οικονομική στήριξη των Ευρωπαίων.
Παρά το γεγονός πως μια μακρά περίοδος αντιπαράθεσης μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων δεν μπορεί να αποκλειστεί, το βασικό σενάριο για τη γερμανική τράπεζα είναι μια ισορροπημένη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.
Ωστόσο ο καθένας θα πρέπει να έχει στο μυαλό του και την πιθανότητα να υπάρξουν σοβαρά πολιτικά ατυχήματα, όσο θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και δανειστών.
Όπως προσθέτει, σε άλλο σημείο της έκθεσής της, η Deutsche Bank, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η Ελλάδα να λάβει μια αναδιάρθρωση του χρέους, με τη μορφή του OSI (ελάφρυνση των δανείων που βρίσκονται στην κατοχή του επίσημου τομέα).
Όμως είναι ξεκάθαρο πως καμία λεπτομέρεια – προς αυτή την κατεύθυνση – δεν έχει συζητηθεί ακόμη μεταξύ Αθήνας και δανειστών.
Όπως προβλέπει η γερμανική τράπεζα, θα υπάρξει ένας ισορροπημένος συμβιβασμός μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων, που θα προβλέπει:
  • - μια χρονική επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων που έχει λάβει η Ελλάδα.
  • - ένα μικρότερο στόχο για την παραγωγή πρωτογενούς πλεονάσματος.
  • - ένα αναπροσαρμοσμένο σχέδιο μεταρρυθμίσεων σε άμεση συνάρτηση με την πορεία του ελληνικού ΑΕΠ.
«Εάν δεν υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ Ελλάδας και δανειστών, τότε το πολιτικό ατύχημα θα είναι γεγονός… Και τότε η Ελλάδα θα αποχωρήσει από την Ευρωζώνη», καταλήγει η Deutsche Bank.
crash

Δεν υπάρχουν σχόλια: