Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ώρες αγωνίας για την Ελλάδα: Σφίγγει ο κλοιός από παντού!

ompama_merkelΣφίγγει ο κλοιός γύρω από την ελληνική κυβέρνηση και κάθε ώρα που περνά το μαχαίρι πλησιάζει στο λαιμό της Ελλάδας, με μπαράζ πιέσεων τόσο από ευρωπαίους αξιωματούχους όσο και από τις Ηνωμένες Πολιτείες, 

προκειμένου η κυβέρνηση να παρουσιάσει το συντομότερο δυνατό τις προτάσεις της αλλά και να εγκαταλείψει τα σχέδιά της για δανεισμό – γέφυρα.
Ο πρόεδρος του... Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ με δύο τελεσίγραφα προς την Αθήνα ξεκαθάρισε ότι «δεν κάνουμε συμφωνίες για δάνεια-γέφυρα» και ότι «ο χρόνος για την Ελλάδα λήγει στο Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου».
Χαρακτηριστικές ήταν σήμερα και οι πιέσεις από τις ΗΠΑ που κάλεσαν την κυβέρνηση να συνεργαστεί με την τρόικα και να προχωρήσεις τις μεταρρυθμίσεις.
Ενώ στην Ευρώπη ακόμα και ο Πορτογάλος υπουργός οικονομίας κάλεσε την Ελλάδα πιει το πικρό χάπι, όπως έκανε και η Πορτογαλία και να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της προς τους εταίρους της και τους πιστωτές της σχολιάζοντας ότι και η δική του χώρα πέρασε χρόνια σκληρής λιτότητας.

Την ίδια ώρα στο εσωτερικό της κυβέρνησης η ένταση κορυφώνεται. 
Παρά τα μηνύματα αισιοδοξίας που επιχειρεί να περάσει αντιλαμβάνεται ότι η κατάσταση δυσκολεύει με τους εταίρους στο εξωτερικό την ίδια ώρα που έχει μπροστά της να περάσει και τον κάβο των προγραμματικών δηλώσεων.
Και όλα αυτά με την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί στις πρώτες ειδήσεις των διεθνών μέσων ενημέρωσης που προεξοφλούν ότι έλλειψη ρευστότητας της επόμενες εβδομάδες.
crash

Δεν υπάρχουν σχόλια: