Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Ομοβροντία αντιπολίτευσης: Να έλθει “εδώ και τώρα” το νέο μνημόνιο προς κύρωση στη Βουλή

bouli

Δεν είναι μόνο, το ένα μετά το άλλο, τα προβεβλημένα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που ζητούν να πάει άμεσα προς κύρωση στη Βουλή, το νέο μνημόνιο των Τσίπρα-Βαρουφάκη. 

Το ίδιο ζητούν, επίσης… το ένα μετά το άλλο, κι όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Τη διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας ζητά με ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, πηγαίνοντας το θέμα ακόμα παραπέρα...

ImageHandler (2)
Η ανακοίνωση της ΚΟ έχει ως εξής:
«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οφείλει να φέρει άμεσα για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή τη νέα συμφωνία που υπέγραψε με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και ο κάθε βουλευτής να αναλάβει τις ευθύνες του με ονομαστική ψηφοφορία.
Η συμφωνία αυτή αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: Αυστηρή επιτήρηση, αξιολόγηση από την τρόικα, που τώρα ονομάζονται “τρεις θεσμοί”, διατήρηση και επέκταση των αντεργατικών και αντιλαϊκών κατευθύνσεων και μέτρων.
Η θέληση του λαού μας για απαλλαγή από την πολιτική που εφαρμόζεται με τα μνημόνια μπορεί να βρει ουσιαστικό περιεχόμενο με την πραγματική κατάργηση των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών.
Η πρόταση νόμου που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την κατάργηση των μνημονίων κλπ. είναι συμβολή στην οργάνωση της πάλης του λαού μας σ’ αυτήν την κατεύθυνση».
ko_pasok_708
Και το ΠΑΣΟΚ επιμένει να έρθει στη Βουλή προς νομοθετική κύρωση το κείμενο, τονίζοντας ότι «είναι δημοκρατικά και κοινοβουλευτικά προκλητική η προσπάθεια  της κυβέρνησης να παρακάμψει» αυτή τη διαδικασία.
Το ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει ότι η αντίστοιχη διαδικασία είχε ακολουθηθεί όταν υπεγράφη η σύμβαση για την οποία δόθηκε η παράταση και σημειώνει ότι αυτό πρέπει να γίνει«όχι μόνο για λόγους τυπικής εγκυρότητας -που θα κληθεί να εξετάσει σε λίγες ημέρες η ΕΚΤ προκειμένου να αποκαταστήσει την ομαλή σχέση της με τις ελληνικές τράπεζες- αλλά και για λόγους δημοκρατικής νομιμοποίησης και κοινοβουλευτικής διαφάνειας».
Κατηγορεί, επίσης, την κυβέρνηση ότι «αυτοί που με ευκολία και πάθος κατήγγειλαν κάθε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και κάθε κατεπείγον νομοσχέδιο, τώρα αναζητούν  δρόμο διαφυγής με την «ριζοσπαστική» μέθοδο της ωμής παραβίασης του Συντάγματος».
«Η απεγνωσμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει το παραμύθι του διαχωρισμού της «δανειακής σύμβασης» από το «πρόγραμμα» την οδηγεί δυστυχώς σε θεσμική διολίσθηση που εκθέτει τη χώρα διεθνώς. Το ποτήρι της αλήθειας είναι πικρό και θα το πιούνε μέχρι τον πάτο αυτοί που πούλησαν προεκλογικά φίλτρα ψευδαισθήσεων» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: