Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει πως οι αναρχικοί σκηνοθέτησαν το κάψιμο της Αθήνας

μολότοφΤο διεθνές ειδησεογραφικό δίκτυο Business Insider, με ένα ρεπορτάζ του, αναφέρεται στους αυτοαποκαλούμενους αντιεξουσιαστές που έκαναν γυαλιά καρφιά το κέντρο της Αθήνας πάλι χθες το βράδυ.

Το διεθνές δίκτυο αναδημοσίευσε ένα βίντεο που ανέβασε στο youtube ένας χρήστης με το ψευδώνυμο Perseus999, στο οποίο δείχνει τις, σχεδόν στρατιωτικά οργανωμένες, ομάδες των αυτοαποκαλούμενων αντιεξουσιαστών να επιτίθενται με βόμβες μολότοφ κατά αστυνομικών, και να καίνε και να σπάνε ότι βρίσκουν μπροστά τους...

Στο βίντεο, φαίνονται κουκουλοφόροι να επιδεικνύουν μπροστά στην κάμερα τις βόμβες μολότοφ, λίγο πριν τις εκτοξεύσουν.
Τα πρόσωπα όσων δεν φοράνε κουκούλα είναι αλλοιωμένα μέσω υπολογιστή, ενώ φαίνεται το βίντεο να είναι σκηνοθετημένο και καλά μονταρισμένο, με επαγγελματικά πλάνα και σε κάποια σημεία αργή κίνηση.
Τα πλάνα είναι τόσο περιγραφικά που δείχνουν καρέ-καρέ πώς οι αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές είχαν στήσει «ενέδρα» με μολότοφ σε άνδρες της ομάδας «ΔΙΑΣ» που περνούσαν εκείνη την ώρα από το σημείο. 

Μάλιστα, η μία μολότοφ σκάει κυριολεκτικά στα πόδια ενός μοτοσικλετιστή ο οποίος γλιστράει και χάνει την ισορροπία του. Επίσης, στο βίντεο διακρίνεται ακόμη μία «μάχη» μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ έξω από το Πολυτεχνείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: