Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Προγραμματικές δηλώσεις σε... δόσεις

Προγραμματικές δηλώσεις «σε δύο φάσεις» θα παρουσιάσει σήμερα Κυριακή ο Πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται από το περιβάλλον των συνεργατών του.

Με βάση αυτά, ένα μέρος εξαγγελιών και μέτρων θα αφορά το διάστημα έως το τέλος Ιουνίου, όσο δηλαδή θα διαρκεί το πρόγραμμα γέφυρα που ζητεί η κυβέρνηση και το δεύτερο σκέλος θα εκτείνεται σε βάθος χρόνου και έως την ολοκλήρωση της τετραετίας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι...

με την τμηματική αυτή παρουσίαση, να δείξει στους εταίρους ότι είναι διατεθειμένη να συζητήσει προϋποθέσεις υπό τις οποίες το πρόγραμμα γέφυρα θα μπορούσε να υλοποιηθεί, χωρίς να μετακινείται όμως από τη θέση της ότι δεν θα ζητήσει παράταση του προηγούμενου προγράμματος και δεν θα δεχθεί να μπει σε κάποια διαδικασία αξιολόγησης από την τρόικα, τουλάχιστον όχι με την μορφή που αυτή είχε έως τώρα.
Οπως αναφέρουν συνεργάτες του κ. Τσίπρα, αυτά που θα παρουσιαστούν στη Βουλή θα είναι και αυτά που ο κ. Τσίπρας θα παρουσιάσει στην Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης, ενώ από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύεται για μία ακόμη φορά ότι «η κυβέρνηση είναι δεσμευμένη από τη λαϊκή εντολή να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, επανεκκίνησης της οικονομίας και ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων για ένα δίκαιο, απλό και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, την πάταξη της φοροδιαφυγής, της διαφθοράς, της διαπλοκής και τη δημιουργία μιας πιο αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης».
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: