Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Οι «φυλές» του ΣΥΡΙΖΑ: «Λαφαζανικοί» εναντίον «προεδρικών»!

ko_syrizaΜία κυριολεκτική βαβέλ επικρατεί στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία χωρίζεται όχι στα δύο, αλλά στα… πέντε!

Από την Αριστερή Πλατφόρμα, την ΚΟΕ, την ΔΕΑ, μέχρι τους προεδρικούς και τους ΠΑΣΟΚογενείς, στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμορφωθεί μια ολόκληρη ανθρωπογεωγραφία, όπου η μία τάση βρίσκεται απέναντι στην άλλη.
Αλλά, ας τις πάρουμε από την αρχή...


  • Η Αριστερή Πλατφόρμα, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, έχει σταθερές «κομμουνιστογενείς» τάσεις. Σε αυτήν ανήκουν: Δημήτρης Στρατούλης, Νίκος Χουντής, Κώστας Ήσυχος, Στάθης Λεουτσάκος, Γιάννης Αμανατίδης, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Λίτσα Αμανατίδου, Ευγενία Ουζουνίδου, Θανάσης Πετράκος, Ζήσης Ζάννας, Κώστας Λαπαβίτσας, Κωνσταντίνος Δελημήτρος, Χαραλαμπίδου Δέσποινα.
  • Στην ΚΟΕ ( Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας), εντάσσονται οι: Δημήτρης Κοδέλας, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Ελένη Σωτηρίου, Μαρία Τριανταφύλλου και ο Βασίλης Κυριακάκης.
  • Στη ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά), εκτός από τον Αντώνη Νταβανέλλο, ανήκουν τόσο η Ιωάννα Γαϊτάνη και η Ελένη Ψαρρέα.
  • Στους «προεδρικούς» είναι: Γιάννη Δραγασάκη, Νίκο Παππά, Πάνο Σκουρλέτη, Νίκο Βούτση, Γιώργο Σταθάκη, Δημήτρη Βίτσα, Νίκο Φίλη, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Σταύρο Κοντονή όπως και τους Γιάννη Μπαλάφα, Σία Αναγνωστοπούλου και Παναγιώτη Σκουρολιάκο.
  • Στην «ομάδα των ΄53» ανήκουν οι υπουργοί Θοδωρής Δρίτσας και Τασία Χριστοδουλοπούλου, αλλά και οι βουλευτές Ηρώ Διώτη, Βασιλική Κατριβάνου, Θεανώ Φωτίου, Αφροδίτη Σταμπούλη και Γεράσιμος Μπαλαούρας. Με λίγα λόγια, πρόκειται για στελέχη της προεδρικής τάσης της ΑΡΕΝ (Αριστερή Ενότητα) αλλά και της ΑΝΑΣΑ-ΑΚΟΑ-ΡΟΖΑ.
  • Η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ που συγκροτείται από τέως στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι οι βουλευτές Παναγιώτης Κουρουμπλής και Γιάννης Μιχελογιαννάκης  και οι Νάσος Αθανασίου και Γιώργος Πάντζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: