Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Το τετ-α-τετ Σαμαρά με Καραμανλή

se-ekseliksi-sunantisi-samara---karamanli_6.w_hr

Ένα τετ-α-τετ εφ' όλης της ύλης είχαν πριν από λίγες ημέρες ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής στο σπίτι του προέδρου της ΝΔ στην Κηφισιά.

Το ραντεβού κλείστηκε την ημέρα της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έγινε με πρωτοβουλία του Αντώνη Σαμαρά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” η συνάντηση έγινε την Κυριακή της Αποκριάς. 

Οι δύο άνδρες αναφέρθηκαν...
τόσο στις τρέχουσες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις όσο και στα εσωκομματικά.
Σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις με τις διαπραγματεύσεις ο κ. Σαμαράς μετέφερε στον κ. Καραμανλή τις δικές του πληροφορίες από τις επαφές του στο εξωτερικό, ενώ οι δυο άνδρες συμφώνησαν πως η νέα κυβέρνηση είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να αποφύγει τους όρους των δανειστών και ο κ. Σαμαράς προέβλεψε ότι σύντομα θα κληθεί να υπογράψει ένα νέο Μνημόνιο.
Σε ό,τι αφορά στα εσωκομματικά ο κ. Καραμανλής διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΝΔ πως κινήσεις και δηλώσεις που έχουν να κάνουν με κριτική στο πρόσωπο του κ. Σαμαρά, ακόμη και εάν προέρχονται από πρόσωπα του στενού του φιλικού και πολιτικού του κύκλου δεν έχουν την έγκρισή ή δεν μιλούν εξ ονόματός του.
Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε από την πλευρά του ότι είναι προφανές και αποδεκτό ο καθένας να έχει τη δική του γνώμη, αλλά είναι σημαντικό σε κάθε περίπτωση να γνωρίζει ότι κινούνται αυτόνομα και δεν εντάσσονται σε κάποια ομάδα που έχει τη δική του έγκριση.
Οι δύο άνδρες συμφώνησαν πάντως ότι σε προτεραιότητα μπαίνει η οικονομική κατάσταση της χώρας και οι διαπραγματεύσεις με εταίρους και δανειστές.

Πηγή Το Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: