Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Καλημέρα Σύντροφοι!

Από σήμερα δίδεται ένα τέλος στα μνημόνια, στην λιτότητα και στις νεοφιλελεύθερες πρακτικές που έφεραν την κρίση και την ανεργία. 

Ο ελληνικός λαός, ο οποίος  έδωσε με την ψήφο του ένα ηχηρό μάθημα στην Μέρκελ και στην παρέα της, περιμένει τώρα από τους αδιαφιλονίκητους νικητές των εκλογών να κάνουν πράξη όλα όσα έχουν υποσχεθεί. 

Κάθε μέρα σύντροφοι και ένα βήμα μπροστά. Ούτε ένα βήμα πίσω! 
Είναι μάλλον άδικο να... τρολάρουμε από την πρώτη ημέρα τους νικητές αυτών των εκλογών. 

Όποιος πάντως περιμένει την νέα κυβέρνηση να στραβοπατήσει για να επιβεβαιώσει την δήθεν "ιδεολογική του υπεροχή", κάνει ένα τραγικό λάθος! 
Ο κ. Τσίπρας είναι ο νικητής των εκλογών και ο άνθρωπος που θα πρέπει να...
οδηγήσει την χώρα μέσα στην πραγματικά δύσκολη σημερινή συγκυρία. Αν αποτύχει η χώρα θα είναι ήδη στα βράχια. Ως Έλληνες δεν μπορούμε να ζητούμε κάτι διαφορετικό από το να πετύχει η νέα κυβέρνηση ένα καλό αποτέλεσμα για την πατρίδα μας. Όποια κι αν είναι αυτή η νέα κυβέρνηση. 

Ως λογικοί άνθρωποι, όμως, θα συνεχίσουμε να επισημαίνουμε διαρκώς το παράλογο των προεκλογικών δεσμεύσεων του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αδύνατον να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους κι αυτό το γνώριζαν από την πρώτη στιγμή. Το πλέον παράλογο είναι ότι το ίδιο ακριβώς πιστεύει και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που τους ψήφισε! Το γεγονός ότι τους προτίμησε, γνωρίζοντας ότι τους έλεγε ψέματα, αποδεικνύει σε ποιόν βαθμό έχασε το παιγνίδι η κυβέρνηση Σαμαρά. Και υποδεικνύει τι πρέπει να κάνει ο κ. Σαμαράς την επόμενη ημέρα...

Κακά τα ψέματα! Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναρριχήθηκε στην εξουσία επειδή ο Αλέξης δήθεν γοήτευσε τους ψηφοφόρους. Ο κ. Σαμαράς του πρόσφερε στο πιάτο έτοιμη την νίκη στις εκλογές! Όταν έχει κάποιος ξεσκίσει την μεσαία τάξη με παράλογους φόρους και έπειτα δίνει bonus την θέση του κεντρικού τραπεζίτη στην εμπνευστή αυτής της πολιτικής, τότε ο κόσμος εξαγριώνεται. Όταν ο κεντρικός αυτός τραπεζίτης δίνει στην συνέχεια την εικόνα  ότι ανταποδίδει την "χάρη" ρισκάροντας την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος, τότε πολλοί κεντροδεξιοί ψηφίζουν και με τα δύο χέρια ΣΥΡΙΖΑ! Προσπάθησαν να εκβιάσουν το αποτέλεσμα και πέτυχαν το ακριβώς αντίθετο. Αναμενόμενο... 

Είναι πολλά εκείνα που με τρομάζουν, πάντως, για την συνέχεια! Με τρομάζει το γεγονός ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα. Είναι κι ότι ο κ. Τσίπρας την μία ημέρα μας έλεγε ότι η κυρία Μέρκελ θα δεχότανε οπωσδήποτε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ (λες και είχαν ήδη συμφωνήσει μαζί της) και την επομένη την απαξίωνε σαν να πρόκειται για τον λούστρο της Ευρώπης. 

Περισσότερο όμως απ΄ όλα με ανησυχεί η προεκλογική τακτική που ακολούθησε ο κ. Σαμαράς! Να το πω όσο πιο απλά γίνεται: Ο κ. Σαμαράς δεν μας έπεισε ούτε μία στιγμή ότι πάλεψε για να αποφύγει τις εκλογές ή για να τις κερδίσει! Όταν θέλεις να κερδίσεις μία εκλογική μάχη δεν στέλνεις τις τελευταίες ημέρες στην πρώτη γραμμή τους Σταμάτη, Λαζαρίδη και Βούλτεψη. Είναι σαν να σπρώχνεις τον κόσμο έξω από το μαγαζί!  

Ο κ. Σαμαράς δεν γινότανε να κερδίσει αυτή την εκλογική μάχη με τις επιλογές του καλοκαιριού! Είχε όμως μία πιθανότητα! Με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας να κερδίσει χρόνο για να αλλάξει πορεία η κυβέρνησή του. Την πιθανότητα αυτή την πέταξε στα σκουπίδια, σαν να μην την ήθελε! Δεν έκανε την παραμικρή προσπάθεια! Είδε κάτι; Μήπως την στροφή της στάσης του ΔΝΤ; Είναι ένα ερώτημα που δεν αφορά μόνο τον ιστορικό του μέλλοντος, αλλά όλους εμάς. Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι γα το Έθνος.   Ότι και να έχει συμβεί στο παρελθόν θα πρέπει ο κ. Σαμαράς να μιλήσει τώρα με τον κ. Τσίπρα! Μία πιθανή αποτυχία του κ. Τσίπρα δεν θα είναι δικαίωση για τον κ. Σαμαρά. Θα είναι καταστροφή για την Ελλάδα. Για την οποία όλοι κόπτονται... 

Η δική μας προσοχή εστιάζεται  στις αντιδράσεις στο εξωτερικό. Αυτό που περιμένουμε είναι να  συμβούν τα εθιμοτυπικά: Την ΕΕ και το ΔΝΤ να δηλώνουν καλή επιτυχία στην νέα κυβέρνηση και ότι την περιμένουν για να συζητήσουν μέσα σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης. Οτιδήποτε άλλο και πέρα από αυτό δεν θα είναι καλό σημάδι.  

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr
 
ΥΓ: Μία ερώτηση σύντροφε Αλέξη: Διόδια πληρώνουμε;



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: