Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Δημοσκόπηση Pulse: Το 16% των αναποφάσιστων απαντά ότι είναι πιο κοντά στην επιλογή της Ν.Δ.

Η δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής δίνει στον ΣΥΡΙΖΑ προβάδισμα 3,5 ποσοστιαίων μονάδων, αλλά και υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των αναποφάσιστων,το ποσοστό των οποίων αγγίζει το 10%

Συγκεκριμένα, η εν λόγω πανελλαδική δημοσκόπηση ουσιαστικά αποτελεί «συνέχεια» της έρευνας της εταιρείας που διενεργήθηκε στις 6 Ιανουαρίου και παρουσιάστηκε στο Action24, επομένως δεν καταγράφει σημαντικές διαφοροποιήσεις στην πρόθεση ψήφου, ωστόσο μπορεί κανείς να εξαγάγει σημαντικά συμπεράσματα με φόντο την κάλπη των εκλογών...
Η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων που μονομαχούν για την πρώτη θέση έχει περιοριστεί στις 3,5 μονάδες σήμερα, από 5 που ήταν έναν μήνα πριν, ενώ οι διαφορές μεταξύ των διεκδικητών της τρίτης θέσης δεν ξεπερνούν τη 1 μονάδα.
Το κρίσιμο πάντως στοιχείο που δημιουργεί συνθήκες πραγματικού ντέρμπι, ακόμη και ανατροπής, προκύπτει από την «ακτινογραφία» των αναποφάσιστων, όπου η Ν.Δ. έχει σαφή υπεροχή.
Το 16% των αναποφάσιστων απαντά ότι είναι πιο κοντά στην επιλογή της Ν.Δ., ενώ ακολουθεί με μεγάλη διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι η επιλογή του 9% των πολιτών που δεν έχουν αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσουν.
Ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί την πρώτη θέση στο ερώτημα για τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό» με διαφορά 6 μονάδων και ποσοστό 36% έναντι 30% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: