Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Και ο Εθνικός Μίκης χαρακτηρίζει τον Τσίπρα ως τον Εθνικό Koroϊdemos

tsipras-mikisΔεν είναι τυχαίο που ο Μίκης Θεοδωράκης, άνθρωπος σύμβολο για τους αγώνες του και την πίστη του σε αριστερά ιδεώδη, καταγγέλλει τον Τσίπρα για πολιτική εξαπάτηση, ηθική κακοποίηση, υποκρισία και τελικά μεγάλη ΚΟΡΟΪΔΙΑ.
Όσο και να ταυτίζεται κάποιος ή όχι με τις πολιτικές θέσεις του παγκοσμίου εκπροσώπου πολιτισμού της Ελλάδας Μίκη, πρέπει να του αναγνωριστεί μία συνέπεια στα όσα λέει και πράττει.
Τι λεει λοιπόν ο Μίκης Θεοδωράκης για τον Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ; Με απλά ελληνικά πως πρώτονεκμεταλλεύτηκε το κεφάλαιο «Μίκης Θεοδωράκης» για να ανεβάσει τα ποσοστά του και δεύτερον...
πως το κόμμα της Κουμουνδούρου, καμία σοβαρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν πρόκειται να επιτύχει, γιατί ΔΕΝ έχει την ευρεία κοινωνική συναίνεση για τα όσα διακηρύττει και γιατί δεν έχει παρουσιάσει κάποιο σχέδιο ταυτόχρονης ανάπτυξης.
Δηλαδή λέει ο Μίκης στον cool Alexis: Γιατί κοροϊδεύεις τον κόσμο ότι θα συγκρουστείς με την Τρόικα όταν δεν έχεις εναλλακτικό σχέδιο, όταν είσαι ξεβράκωτος (από σχέδιο και από χρήματα); Και τι ολέθριες συνέπειες θα έχει αυτό για την Ελλάδα, αν τελικά πας να το κάνεις;

Ο αριστερός Μίκης Θεοδωράκης καταγγέλλει τον Αλέξη Τσίπρα για την απόλυτη ΚΟΡΟΪΔΙΑ. Σύντομη μετάφραση: καταγγέλλει τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ πως πέρα του ότι εξαπάτησε το μεσαίο χώρο υφαρπάζοντας ψήφους από το ΠΑΣΟΚ με ψέματα και ανεδαφικές υποσχέσεις, κοροϊδεύει και την ίδια την αριστερά, γιατί πως θα φέρει ρήξη με το μνημόνιο χωρίς ισοδύναμα μέτρα και πρόγραμμα ανάπτυξης;

Ο αριστερός Μίκης Θεοδωράκης καταγγέλλει τον Αλέξη Τσίπρα ως ένα άνθρωπο που ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ για την εξουσία και για να το καταφέρει θα κάνει τα πάντα.

Ας δούμε πως κορόιδεψε όλους τους ανεξάρτητους βουλευτές και αυτούς της ΔΗΜΑΡ για να ρίξει την κυβέρνηση και μετά τους άφησε στον άσο. Ας δούμε πως κοροϊδεύει τη μέση Ελληνική οικογένεια κάνοντας τον θρησκευόμενο παλιάτσο έρποντας στις Εκκλησίες. Ας δούμε τη διγλωσσία του εντός και εκτός Ελλάδας όπου μέσα κάνει τον τσαμπουκά και έξω συζητά με ΔΝΤ και μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμπνεύστηκε από τους επαναστάτες Podemos της Ισπανίας και δικαίως κέρδισε τον τίτλο του καταστροφικού Koroϊdemos της Ελλάδας.

Και αυτό το κατήγγειλε μέχρι και ο πρώην «σύντροφος» Μίκης Θεοδωράκης.
Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

Όταν ο Koroidemos της Ελλάδας συνάντησε τους Podemos της Ισπανίας ( 18-11-14)

tsipras-podemos-iglesiasΟ Αλέξης ως σύγχρονος «Τσε» με υψωμένη γροθιά (εκείνη την γροθιά την μαλθακή, από οποιαδήποτε εργασία, αλλά πάντα γροθιά), περιοδεύει στο Νότο της Ευρώπης και βάζει το φυτίλι της Επανάστασης.

Της επανάστασης κατά της στρίγγλας Μέρκελ, κατά του κακότροπου Σόιμπλε και φυσικά κατά των εδώ "πρόθυμων" Σαμαρά και Βενιζέλου.

Κι εκεί που μιλά για ανατροπές των καθεστώτων της οικονομικής χούντας που επέβαλε το Βερολίνο στην Ευρώπη, κάπου εκεί του έρχονται και κάποια emails από τους συναιτέρους του στο ΣΥΡΙΖΑ που περιοδεύουν στο Βορρά της Ευρώπης και συνομιλούν με τα οικονομικά συμφέροντα στο Σίτι του Λονδίνου.

Ακόμη βλέπει στο κινητό του τα sms στήριξης πλούσιων κυριών του jet set της Αθήνας, που είναι έτοιμες να ρίξουν τα κοσμήματά τους στον κουμπαρά της επανάστασης.

Μα ο Αλέξης δεν είναι ο «Koroϊdemos» της Ελλάδας όπως θα σπεύσουν οι κακόβουλοι να επισημάνουν, επειδή από το σκίσιμο του μνημονίου πέρασε στο ξανα-γράψιμό του...

Ο Αλέξης είναι γέννημα θρέμμα Κολωνακίου και Εκάλης και έχοντας διαπιστώσει στο πετσί του τις ταξικές ανισότητες μεταξύ «Βιβλιοθήκης» και «DaCapo» τις προτάσσει σε κάθε του ταξίδι στις χώρες που ζουν κάτω από την μπότα του Βερολίνου. Σε αυτό βοηθούν και τα «συγκροτήματα» αλλά και πλούσια φιλανθρωπικά ιδρύματα που τελευταία, ανοικτά έως και ξεδιάντροπα, δηλώνουν «χρυσή» αγάπη στον μικρό «Τσε».

Όμως ο Αλέξης την ώρα που αγωνίζεται να απελευθερώσει το Νότο της Ευρώπης και ολίγη από τη Λατινική Αμερική, αρνείται να ψηφίσει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για ελάφρυνση χρεών σε δημόσια ταμεία και Τράπεζες και δεν βοηθά και τους υπόδουλους της Ελλάδας να δουν την άσπρη ημέρα (του κόκκινου άστρου), που άλλωστε υπόσχεται στους άλλους λαούς.. ενώ παράλληλα και ταυτόχρονα συναλλάσσεται με το «σύστημα» ξένο και ντόπιο..

Άδικα λοιπόν ο Αλέξης είναι ο «Koroϊdemos» της Ελλάδας; Ε;; Άδικα;;

Φωτογραφία: Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάμπλο Ιγκλέσιας, γενικό γραμματέα του Podemos, τα λένε για Μέρκελ, Σόιμπλε, Γιάννα, ΔΟΛ κ.α.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: