Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Νίκη του Αντώνη Σαμαρά προβλέπει η Goldman Sachs

Νέο δημοσκοπικό μοντέλο

Περισσότερες πιθανότητες νίκης δίνει στον Αντώνη Σαμαρά ένα δημοσκοπικό μοντέλο, που επινόησε οικονομολόγος της Goldman Sachs, για την πρόβλεψη εκλογικών αποτελεσμάτων με βάση τις οικονομικές επιδόσεις αντίθετα με τα ποσοστά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις.

Το ίδιο προβλέπει η νέα αυτή δημοσκόπηση τόσο για τον Βρετανό Ντέιβιντ Κάμερον, όσο και για τον Ισπανό Μαριάνο Ραχόι...
Ο λόγος, υποστηρίζει η Goldman Sachs, είναι ότι όλοι τους θα επωφεληθούν από τις πρόσφατες μειώσεις της ανεργίας και του πληθωρισμού. Όπως υποστηρίζει ο οικονομολόγος της Goldman Sachs, Lasse Holboell W. Nielsen, πρώην υπάλληλος του υπουργείου Οικονομικών της Δανίας, μελετώντας τη σχέση ανάμεσα στις οικονομικές εξελίξεις και την προοπτική της επανεκλογής, η ψήφος των πολιτών εξαρτάται κυρίως από την οικονομία.
Η βελτίωση των μισθών, η επιβράδυνση του πληθωρισμού και η μείωση της ανεργίας ενισχύουν τις πιθανότητες μιας επανεκλογής.
Το μοντέλο του Nielsen, βασίστηκε στις ψήφους των ανεπτυγμένων οικονομιών κατά τη διάρκεια των τελευταίων 25 ετών και δείχνει ότι με μια σταθερή οικονομία, οι κυβερνήσεις έχουν 43% πιθανότητες να επανεκλεγούν κι αυτό ακριβώς είναι και το ποσοστό που προβλέπει ο Nielsen για τη Νέα Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: