Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Μας πήραν στο «ψιλό» στο Bloomberg: Βάζουν στοιχήματα πότε ο Τσίπρας θα κάνει την… «kolotoumba»

bloomberg_111Μετά απο τρία χρόνια παραμονής στον προαύλιο χώρο της Βουλής, τα κάγκελα ξηλώθηκαν, το λεωφορείο των ΜΑΤ που βρισκόταν πλησίον του κοινοβουλίου αποχώρησε και οι καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Οικονομικών έκλαιγαν από τη χαρά τους στο άκουσμα της είδησης ότι θα επαναπροσληφθούν.
Το Bloomberg μεταφέρει εικόνες από την Αθήνα τρεις μόνο μέρες μετά τη νίκη του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και μέσα από αυτές προσπαθεί να σκιαγραφήσει την κατάσταση στην Ελλάδα με την αλλαγή της κυβέρνησης...

Στο ρεπορτάζ φιλοξενούνται δηλώσεις μιας εκ των απολυμένων καθαριστριών του υπ. Οικονομικών. Η Ευαγγελία Αλεξάκη μιλώντας στο πρακτορείο λέει: «Άνθρωποι 30 ετών δεν μπορούν να βρουν δουλειά στις μέρες μας, πόσο μάλλον γυναίκες στην ηλικία μου, που είμαι 58 χρονών γιαγιά». Τώρα, η κυρία Αλεξάκη θα επιστρέψει στην Κέρκυρα και θα συνεχίσει τη δουλειά της ως καθαρίστρια.
Και το Bloomberg συνεχίζει: Το μεσημέρι της Τετάρτης είναι τελείως διαφορετικό, καθώς μαύρα σύννεφα μαζεύονται πάνω από το κοινοβούλιο και κάποιοι, σημειώνει το άρθρο, λένε πως αυτό είναι κακός οιωνός από τη στιγμή που ο Τσίπρας έκανε λόγο για ηλιόλουστες ημέρες στην Ελλάδα. «Όταν έχεις αντέχει το χιόνι και τον καύσωνα, μια βροχούλα δεν θα σε βλάψει», απαντάει η κυρία Αλεξάκη.
Την επομένη των εκλογών στην Ελλάδα, ο σκεπτικισμός για το τι θέλει πραγματικά να κάνει ο Τσίπρας εντάθηκε από τη στιγμή που συμφώνησε με τους συντηρητικούς ΑΝΕΛ, αναφέρει το Bloomberg. Μετά ήρθαν οι δηλώσεις των υπουργών και στη συνέχεια η πτώση του χρηματιστηρίου και η ραγδαία άνοδος των ομολόγων.
Οι επενδυτές και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι περιμένουν ο Τσίπρας να αλλάξει κατεύθυνση τώρα που είναι στην εξουσία, όπως το έκαναν και οι προκάτοχοί του, αυτό που ονομάζουμε “kolotoumba” (γράφει ο συντάκτης του άρθρου)».
Η προοπτική μιας «kolotoumba» δεν φαίνεται όμως να απασχολεί τους ψηφοφόρους του Αλέξη Τσίπρα. Για παράδειγμα ο 21χρονος Νίκος Δρακόπουλος δηλώνει στο Bloomberg: «Έχει κάνει πολλές και ενδεχόμενα θα κάνει και άλλες αρκεί να μην είναι κραυγαλέες. Δεν μπορεί να έρθει και να πει πως δεν θα πάρει κανένα μέτρο και μετά να το κάνει. Πρέπει να τα βάλει με τους πλούσιους».
http://lykavitos.gr/archives/168388

Δεν υπάρχουν σχόλια: