Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Μήνυμα εμπόρων προς τα κόμματα εν όψει εκλογών

image

Μήνυμα προς τα πολιτικά κόμματα, για την επόμενη μέρα των εκλογών, στέλνει με ανακοίνωση που ανήρτησε στην ηλεκτρονική του σελίδα ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο ΕΣΑ εκφράζει την αγωνία των δραστηριοποιουμένων στο κλάδο του εμπορίου, βασικό αιμοδότη, όπως λέει, της εθνικής οικονομίας, και ζητεί την επομένη των εκλογών να αναλάβουν τα κόμματα τις ευθύνες τους προς την κατεύθυνση σχηματισμού κυβέρνησης «που θα εξασφαλίζει την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα και θα εργασθεί για την ανάκαμψη της οικονομίας, την αύξηση της απασχόλησης, τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών».
Τα παραπάνω θα επιτευχθούν, κατά τον ΕΣΑ, μέσα από:

Ένα ασφαλές, δίκαιο, ανταγωνιστικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον που συναρτάται και εξαρτάται άμεσα από την πολιτική και πολιτειακή σταθερότητα.
Συνέχιση και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών με στόχο την εγκαθίδρυση μιας σύγχρονης και αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης απαλλαγμένης από συντεχνιακές κατά περίπτωση απαιτήσεις, διαπλοκή, παραγοντισμό και πελατειακές σχέσεις.
Θέσπιση σταθερών κανόνων και σαφών διαδικασιών και εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης μέσα από έναν ειλικρινή και διαρκή διάλογο με τους φορείς της αγοράς, με στόχο τη δημιουργία ενός φιλικού και ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος αναγκαίου για την τόνωση της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας της εθνικής οικονομίας.
Στο πλαίσιο αυτό και με την πεποίθηση ότι ο βασικότερος πυλώνας ανάπτυξης είναι η υγιής επιχειρηματικότητα, διαμορφώνονται και οι εξής προτεραιότητες για τους εμπόρους της Αθήνας:
1. Ένα σαφές, σταθερό και με ορίζοντα πενταετίας νομοθετικό πλαίσιο στην κατεύθυνση θωράκισης του επιχειρείν.
2. Πάταξη φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής.
3. Άμεση παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις με κριτήριο τις κρατούσες συνθήκες της πραγματικής οικονομίας.
4. Απλούστευση διαδικασιών και συμμετοχή του εμπορίου στο νέο ΕΣΠΑ.
5. Συντόμευση του χρόνου απόδοσης δικαιοσύνης.
6. Ουσιαστική λειτουργία της επιτροπής ανταγωνισμού.
Ειδικότερα για τους εμπόρους της Αθήνας σημειώνεται ότι απαιτούνται:
Μέτρα ανακούφισης της καθημερινότητας και εμπέδωση κλίματος ασφαλείας στους πολίτες και τους επισκέπτες της Πρωτεύουσας.
Επαναπροσδιορισμός των κανόνων χωροταξίας για την άσκηση των εμπορικών δραστηριοτήτων
Στήριξη με κάθε μέσο της οποιασδήποτε μορφής τουριστικού προϊόντος.
«Επειδή μέχρι σήμερα καμία τοποθέτηση ή δέσμευση για τα ανωτέρω δεν έχει δημοσιοποιηθεί από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας και σε όλη αυτή τη περίοδο έχουν αγνοηθεί συστηματικά οι θέσεις και προτάσεις της αγοράς, καλούμε όλους τους υποψηφίους να τοποθετηθούν δημοσίως γι’ αυτά», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: