Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΑΛΕΞΗ: Έφτασε η ώρα της αλήθειας!

eftase-h-wra-ths-alhtheias
Αγαπητέ Αλέξη, 
Συγχαρητήρια για την καθαρή νίκη σου! Και κάθε δύναμη για το επόμενο διάστημα! Έχε στο νου σου, όμως, ότι τώρα έφτασε η ώρα της αλήθειας. Τώρα είσαι υποχρεωμένος να τιμήσεις την εμπιστοσύνη που σου έδειξαν τόσοι Έλληνες, αλλά και την ανοχή πολλών ακόμη...
Καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι εύκολο να επιτύχεις ταυτόχρονα όλα όσα υποσχέθηκες: σημαντική περικοπή ενός μη βιώσιμου χρέους, κατάργηση των δανειακών υποχρεώσεων και ανατροπή των ήδη νομοθετημένων μνημονιακών μεταρρυθμίσεων, χωρίς να έλθεις σε πλήρη ρήξη με τους εταίρους. Ασφαλώς, όμως, εσύ γνωρίζεις, πώς θα τα πετύχεις όλα αυτά ταυτόχρονα. Αν όχι, έκανες πολύ άσχημα που τα υποσχέθηκες. 
Γιατί δεν ξεχνάμε ότι μας διαβεβαίωσες ότι όσα λες είναι εφικτά, και μάλιστα ακίνδυνα. Μας διαβεβαίωσες ότι οι εταίροι δεν θα τολμήσουν την σύγκρουση. Μας διαβεβαίωσες ότι άλλο πράγμα είναι το χρέος και άλλο το πρόγραμμα και οι μεταρρυθμίσεις. Και διαβεβαίωσες πολλούς από εμάς κατά ομάδες ότι είναι στο χέρι σου να επαναφέρεις τα κεκτημένα μας, θα αποκαταστήσεις το προηγούμενο καθεστώς μας, θα μας απαλλάξεις από τους δυσβάστακτους φόρους και την πίεση των «κόκκινων» δανείων μας. 
Δεσμεύτηκες να πεις ένα ξεκάθαρο «όχι» στην αξιολόγηση του Προγράμματος και να μην ξαναμπείς σε διάλογο με την Τρόικα για την εφαρμογή του. Να επιτύχεις την μη αποπληρωμή στην ΕΚΤ του συνόλου των ομολόγων της. Να φροντίσεις να δοθεί στην Ελλάδα η συγκατάθεση για επεκτατική δημοσιονομική πολιτική. Να επιτύχεις την σημαντική ελάφρυνση του μη βιώσιμου χρέους. 
Να επαναπροσλάβεις όσους έφυγαν από το Δημόσιο με τη «διαθεσιμότητα». Να διασφαλίσεις ότι οι επιβαρυμένοι πολίτες δεν θα πληρώνουν τα «κόκκινα» δάνεια. Να καταργήσεις τον ΕΝΦΙΑ, κι όχι να τον μεταμφιέσεις σε έναν άλλο φόρο περιουσίας. Να μειώσεις τις φορολογικές επιβαρύνσεις στο εισόδημα για τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. Να επαναφέρεις τα εργασιακά στο προηγούμενο καθεστώς. Να μη δεχθείς περαιτέρω χειροτέρευση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων. Να διασφαλίσεις την βελτίωση των μισθών – και δεν μιλάμε, ασφαλώς, μόνον για τον ελάχιστο μισθό, που έχει μάλλον τυπικό χαρακτήρα, αλλά για τους μισθούς που παίρνει ο μέσος εργαζόμενος. Να μειώσεις σημαντικά τηνανεργία. Αυτά υποσχέθηκες, σε αυτά δεσμεύτηκες, αυτά επαναλάβατε εσύ και οι στενότεροι συνεργάτες σου ακόμη και χθες το βράδυ, με νωπή την εκλογική νίκη. Αυτά πρέπει τώρα να πραγματοποιήσεις. 
Ασφαλώς, άλλοι σε ψήφισαν για την πολιτική που διακήρυξες ότι θα εφαρμόσεις, κι άλλοι επειδή πιστεύουν ότι θα βάλεις νερό στο κρασί σου, αφού θεωρούν ότι η μέχρι τώρα γραμμή σου ενέχει μεγάλους κινδύνους. Δεν πρέπει να κάνεις το λάθος να πιστέψεις ότι θα κερδίσεις όσους «ευρωπαΐζουν» κάνοντας απλώς μια «κωλοτούμπα». Διότι κι αυτοί ακόμα, θέλουν ομαλές σχέσεις με τους εταίρους, αλλά και διαφορετική γραμμή σε όλα όσα τους αφορούν προσωπικά: επαναπροσλήψεις, μισθούς, συντάξεις, φόρους περιουσίας, φοροαπαλλαγές, κατοχύρωση ειδικών καθεστώτων, εργασιακά στο Δημόσιο, και τόσα άλλα που υποσχέθηκες με τρόπο ρητό και κατηγορηματικό. Και που δεν μπορείς τώρα να ξεχάσεις, αφού τότε αυτοί, που σου έδωσαν τη νίκη, θα σε εγκαταλείψουν με χαρακτηριστική άνεση. Ούτε, βέβαια, μπορεί αυτό να γίνει αποδεκτό από εκείνους που στάθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα σου ακριβώς επειδή θα διεκδικήσεις δυναμικά τη ρήξη με την πολιτική του Μνημονίου. 
Αν κάνεις «κωλοτούμπα», συνεπώς, θα έχεις καταστεί συνώνυμος της αναξιοπιστίας και της πολιτικής εξαπάτησης, και η πολιτική εξαφάνισή σου θα είναι προδιαγεγραμμένη. Αν προσπαθήσεις να εφαρμόσεις το πρόγραμμά σου και μας οδηγήσεις σε σύγκρουση και απομόνωση, θα έχεις αποδειχθεί ανεύθυνος και επικίνδυνος και θα φέρεις το πλήρες ηθικό και πολιτικό βάρος για την περιπέτεια στην οποία θα έχει μπει η πατρίδα. Αν πάλι μείνεις πιστός στο πρόγραμμά σου και τα καταφέρεις, θα έχεις κερδίσει μια μοναδική θέση στο πολιτικό πάνθεο και θα είσαι ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος – ένας ηγέτης ολκής!
Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν! Ιδού η ιστορική σου ευκαιρία! Ή, με τα δικά σου λόγια: ιδού η Ρόδος και το πήδημα! 
Newpost.

Δεν υπάρχουν σχόλια: