Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Βόμβα μεγατόνων! Μνημόνιο και μετά τον Φεβρουάριο!

EKT

Βόμβα μεγατόνων, ρίχνει παραμονές εκλογών Ευρωπαίος αξιωματούχος, ο οποίος δηλώνει ότι μνημόνιο θα συνεχιστεί και θα υπάρξει νέα παράταση του Μνημονίου!

Οι Βρυξέλλες μάλιστα φαίνεται πως το προεξοφλούν αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, κοινοτικός αξιωματούχος ανέφερε την Παρασκευή ότι είναι σχεδόν «στατιστικά απίθανο» να μπορέσει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος μέχρι...
τέλος Φεβρουαρίου.
Προέβλεψε ότι θα χρειαστεί να εξεταστεί άλλη μία παράταση του ελληνικού προγράμματος, χωρίς να μπορεί να πει ακόμα για πόσο χρονικό διάστημα –εκτιμώντας όμως ότι ίσως δεν θα ήταν αρκετό να ισχύσει για λίγες μόνον εβδομάδες.
Συγκεκριμένα, αξιωματούχος των Βρυξελλών, που ζήτησε την ανωνυμία του, θεωρεί απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε συζήτηση που αφορά το ελληνικό χρέος και την ελάφρυνσή του είναι η ολοκλήρωση του πέμπτου ελέγχου της τρόικας σύμφωνα με κοινοτικό αξιωματούχο που μίλησε, στις Βρυξέλλες, υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας.
Οπως είπε ο γνωστός κοινοτικός αξιωματούχος: «Δεν θεωρώ πιθανό στατιστικά να ολοκληρωθεί ο πέμπτος έλεγχος μέσα στο Φεβρουάριο», αλλά και να υπάρξει οποιαδήποτε συζήτηση για το χρέος πέραν της ολοκλήρωσης του review απαιτείται πολιτική απόφαση και τήρηση κάποιων μακροοικονομικών δεδομένων.
Ο ίδιος αξιωματούχος θεωρεί ότι ο χρόνος δεν φτάνει ως τις 28 Φεβρουαρίου, αλλά προϋπόθεση για οποιαδήποτε νέα επέκταση είναι να τη ζητήσει η ελληνική κυβέρνηση: «Θεωρώ ότι η οποιαδήποτε επόμενη ελληνική κυβέρνηση θα ενεργήσει με βάση το συμφέρον του ελληνικού λαού».
Επεσήμανε ακόμη ότι «πάντα θα υπάρχει κάποιος να μιλάμε στην Αθήνα, ζούμε σε εξαιρετικά σταθερές δημοκρατίες, γνωρίζω τις προβλέψεις του ελληνικού συντάγματος», προβλέποντας ότι σύντομα θα σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση.
Σε σχέση με το Eurogroup της Δευτέρας 26 Ιανουαρίου ξεκαθάρισε ότι θα γίνει μία συζήτηση για το που βρίσκεται η κατάσταση, δεν θα γνωρίζουμε όμως τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης: «Θα συζητήσουμε το τι μπορεί να γίνει στο μέλλον».
crash

Δεν υπάρχουν σχόλια: