Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ακύρωση των μνημονίων και των πολιτικών της λιτότητας ακόμη και με σύγκρουση με τη Γερμανία απαντά το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα

Ακύρωση των μνημονίων και των πολιτικών της λιτότητας ακόμη και με σύγκρουση με τη Γερμανία απαντά το περιβάλλον του Αλέξη ΤσίπραΤα πρώτα… κακά μαντάτα έρχονται από το Βερολίνο, καθώς, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters η Ανγκελα Μέρκελ έστειλε αυστηρά μηνύματα στην Αθήνα και τη νέα κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο η καγκελάριος της Γερμανίας σε κλειστή συνεδρίαση του κόμματός της, την ώρα που ορκιζόταν η νέα κυβέρνηση, δήλωσε ότι 

«η δόση δεν έχει εκταμιευθεί και αυτό θα γίνει μόνο εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Παράλληλα, η κα Μέρκελ...
φέρεται να δήλωσε ότι το πρόγραμμα τελειώνει τον Φλεβάρη και η ευθύνη των εξελίξεων ανήκει αποκλειστικά στην Ελλάδα. Σύμφωνα, με πληροφορίες από το Βερολίνο η καγκελάριος επανέλαβε ότι δεν υπάρχει λόγος για κούρεμα χρέους, ενώ, αναμένεται να τηρήσει πολύ σκληρή στάση στο ζήτημα.
Τις δηλώσεις Μέρκελ παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύοντας ταυτόχρονα πως 

η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είναι αποφασισμένη να υπηρετήσει στο ακέραιο την εντολή του Ελληνικού λαού για ακύρωση όλων των μνημονιακών νόμων και της πολιτικής της λιτότητας ακόμη και αν για αυτό απαιτηθεί σύγκρουση με την Γερμανία.

mikroskopio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: