Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ο Τσίπρας χαλάει τη σέξυ ατμόσφαιρα!


Η μεταπήδηση της Άντζελας Γκερέκου στη Ν.Δ. ήταν ένα πολύ ευχάριστο γεγονός καθώς περικλύει όλα σχεδόν τα χαρακτηριστικά της πολιτικής ζωής σήμερα.

Πρώτα απ’ όλα καταδεικνύει την ελευθεριότητα των πρωταγωνιστών της ιστορίας που απέδειξαν ότι η έννοια του “Loyalty” είναι κάτι που δεν τους αφορά! Η πανέμορφη σύζυγος του Τόλη  απαξίωσε το – μέχρι πρότινος ισχύον- ρητό “SCRIPTA MANENT” ( μτφ. “τα γραπτά μένουν”) δεδομένου ότι  άλλαξε κόμμα 48 ώρες μετά τη συγγραφή επιστολής αιώνιας πίστης στο πρώην κόμμα του …στενότατου φίλου της Γεωργίου Παπανδρέου!
Η μακιαβελική αυτή κίνηση αποκαλύπτει ακόμη την εντύπωση που...

έχουν κάποιοι (;) για το ποιόν των ψηφοφόρων τους διότι και σ’ αυτό το σκετς , αυτοί που θέλουν να παίξουν το ρόλο του “βοσκού” τεκμαίρεται ότι βλέπουν κάποιους άλλους σαν… κοπάδι! 
Τώρα βέβαια ακόμη κι αν δεχθούμε ότι οι ψηφοφόροι της Γκερέκου είναι “αρνιά”, οφείλουμε να υποθέσουμε – βλέποντας τις δημοσκοπήσεις- ότι σίγουρα δεν είναι αρκετοί… Εκτός βέβαια κι αν κάποιοι νομίζουν ότι η αλλαγή κόμματος του βουλευτή συνεπάγεται και αλλαγή προτίμησης βουλευτή από τους ψηφοφόρους. 
Σας βεβαιώ ότι ακόμα και για μια Γκερέκου, αυτό δεν είναι εύκολο.
Όλη αυτή την ευχάριστη σέξυ ατμόσφαιρα, με τα “πεταλουδίσματα”, τις απιστίες, τις επιστολές , κ.λ.π. τη χάλασε για άλλη μια φορά ο Τσίπρας χθες, με μια ανάρτησή του στο facebook. 
Ο χαρισματικός αριστερός ηγέτης έγραψε:
«Νίκος Τεμπονέρας. Καθηγητής μαθηματικών και αγωνιστής για μία καλύτερη παιδεία, ένα καλύτερο κόσμο. Δολοφονήθηκε σαν σήμερα, το 1991 από επίθεση μελών της ΟΝΝΕΔ. Διαχρονικό παράδειγμα αγωνιστή και εκπαιδευτικού, ο Νίκος Τεμπονέρας συνεχίζει να ζει στις καρδιές μας»

Διαβάζοντας την ανάρτηση παρατηρούμε ότι ο μεγάλος έλληνας πολιτικός προτιμά το “μία” από το “μια” , γλιστρώντας έτσι σε πιο αστικές εκφάνσεις της καθομιλουμένης. Εν συνεχεία όμως υποπίπτει σε λάθος λησμονώντας την προσθήκη του γράμματος “ν” στη λέξη “ένα” επιβεβαιώνοντας την υποψία σχετικά με την ελλιπή..παιδεία του ( ξέχασε και τη λέξη “μετά” που πρέπει να μπει πριν το “από” αλλά ας μην το κάνουμε θέμα… τόσα καταλαβαίνει, τόσα γράφει).
Unknown
Το πρόβλημα όμως με τη συγκεκριμένη ανάρτηση δεν είναι η ορθογραφία. Το παιδί έκανε συχνά  καταλήψεις , δεν είχε χρόνο για τέτοια και εν πάση περιπτώσει ένα πολυτεχνείο το τέλειωσε.Το ζήτημα είναι ότι ο Τσίπρας επιλέγει να ξυπνήσει “εμφυλιοπολεμικές” μνήμες και πάθη προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του!Αυτό δεν είναι καλό!

Σε περίοδο φτώχειας και ανεργίας, αναμένεις από τους πολιτικούς ηγέτες, να λειτουργούν με σωφροσύνη και ευφυία. Όχι με δογματισμό και βλακεία. 

Η τακτική που ακολουθεί ο Τσίπρας τείνει να αποδείξει ότι δεν είναι ηγέτης. Ή ότι είναι ένας δογματικός βλάκας!

Με αγάπη

Ο Είρων

Δεν υπάρχουν σχόλια: