Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

Καραγκιόζηδες, σαλτιμπάγκοι, οσφυοκάμπτες, και … κυβιστήσεις.

Δεν πέρασαν καλά καλά ούτε δυο εβδομάδες από την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, και ήδη έχουμε δει τις πολιτικές ανατροπές της δεκαετίας!

Κόμματα φτιάχνονται, άλλα διαλύονται, και συμμαχίες, ανίερες και μη, σχηματίζονται γύρω μας.Σε τέτοιο σημείο, που αν κάποιος δεν παρακολουθεί στενά τα τεκταινόμενα, να χάνει τη μπάλα.

Έχουμε λοιπόν άπειρα κόμματα και κομματίδια, αφού το...
εκλογικό μας σύστημα, σε συνδυασμό με την πατροπαράδοτη ελληνική πολιτικοποίηση, επιτρέπει με μόνο κόστος κάποιο συμβολικό ποσό, στον κάθε πικραμένο που θέλει να τη δει σωτήρας, να μπορεί να ιδρύει το δικό του κόμμα, με σφραγίδα, λογότυπο, κλπ.
Το όνειρο του κάθε Έλληνα δηλαδή: Παράγοντας… και δη πολιτικός!

Με αποτέλεσμα να χάνονται δάση και δασάκια, προκειμένου να τυπώνεται χαρτί για ψηφοδέλτια, το 90% των οποίων πάει από το τυπογραφείο, με μια στάση στα εκλογικά κέντρα, απευθείας στον κάλαθο των αχρήστων.
Όπου επίσης καταλήγουν και όλοι εκείνοι οι μαϊμού σωτήρες…
Έτσι, έχουμε δεκάδες κόμματα που θα διεκδικήσουν τη ψήφο μας, με το πολύ 5-6 από αυτά να μπαίνουν τελικά στη βουλή.
Όσον αφορά στις ανατροπές που λέγαμε, ποιος θα το πίστευε πριν από ένα μήνα ότι ο πολύς κυρ Φώτης με τη ΔΗΜΑΡ του, που πριν από ενάμιση μόλις χρόνο συγκυβερνούσε και ήταν από τους «παράγοντες» του τόπου, ο ρυθμιστής των εξελίξεων, θα κατέληγε σε δημοσκοπική ανυποληψία, και θα ικέτευε μια ασήμαντη «συνιστώσα» των Οικολόγων, αυτήν δηλαδή του Χρυσόγελου (ποιου;) να συνεργαστεί μαζί του μπας και πιάσει το ψυχολογικό όριο του 1%!!!!!!
Και όλα αυτά επειδή πούλησε τον Σαμαρά, και πίστεψε τον Αλέξη!!! Χα χα χα,,,
Αμ ο άλλος; Ο Πάνος Καμένος ντε, που μέχρι χθες μιλούσε για νέους Γοργοπόταμους και για ειδικά δικαστήρια (μπορεί και κρεμάλες), και που συγκέντρωνε γύρω του ένα σχετικά σημαντικό ποσοστό ανεγκέφαλων ψηφοφόρων, και που σήμερα ανακοινώνει περιχαρής(!) ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του θα συνεργαστούν (εγώ λέω θα ενσωματωθούν) στο άλλο περήφανο κόμμα, αυτό των Ελλήνων Κτηνοτρόφων!!!!
Βρήκε ο γύφτος τη γενιά του δηλαδή…
Κι ο Χαϊκάλης το πραγματικό του κάλεσμα… μπεεεε…….
Στους παραπάνω να προσθέσω και τη συνεχιζόμενη καταπόντιση του άλλοτε κραταιού Πασόκ, που έχει πλέον καταντήσει σκιά του εαυτού του, με τη πλειονότητα των στελεχών, των ψηφοφόρων, και των οπαδών του να μετακινείται εν χορώ προς το νέο μεταμοντέρνο Πασόκ, τον Σύριζα δηλαδή, αφού η άτιμη η κουτάλα, η μάσα, και η προοπτική του παραγοντισμού είναι πάντα ανώτερες και υπερισχύουν της αφοσίωσης ή της ιδεολογίας.
Δύσκολα φεύγει το χούι αδέρφια…
Εδώ δηλαδή ταιριάζει η παροιμία με το καράβι που βουλιάζει και τα ποντίκια…
Για τη Δράση, τη Δραχμή, το Λάος, το άλλο εκείνο του Πολύδωρα με σήμα του το πλατάνι (νομίζω) της Αγροφυλακής, και άλλα παρόμοια, τι να πει κανείς;
Good riddance…
Και άντε όλοι αυτοί διαλύονται, και καιρός ήταν.
Υπάρχουν όμως και κάποια παντελώς νέα κόμματα, που από το πουθενά φλερτάρουν ξαφνικά με ποσοστά της τάξης του 6-8%.
Όπως π.χ. το Ποτάμι, που τελικά κι αυτό έριξε νερό στο κρασί του, συνεργαζόμενο με τη Δράση του Σκυλακάκη, και αποδεχόμενο στις τάξεις του επαγγελματίες περιφερόμενους πολιτικούς (π.χ. Λυκούδης, Μάρκου, Τατσόπουλος, κ.ά), αν και μέχρι χθες μιλούσε για πολιτική χωρίς πολιτικούς και άλλα τέτοια που ακούγονται όμορφα στα αφτιά, αλλά που η σκληρή πραγματικότητα δεν αποδέχεται, αφού καλές οι θεωρίες και οι φιοριτούρες αλλά στο τέλος της ημέρας οι ψήφοι μετράνε, οπότε ακόμη κι οι Βουσμάνοι καλοδεχούμενοι είναι και καλό μας κάνουν.
Μια μεγάλη όμως ανατροπή, ίσως η μεγαλύτερη, ήταν αυτή της αιφνίδιας ίδρυσης κόμματος από τον Γ. Παπανδρέου.
Ο οποίος προφανώς βαρέθηκε να γυρνάει τον κόσμο και να διδάσκει «διαχείριση πολιτικών κρίσεων», και έτσι αποφάσισε να ιδρύσει κι αυτός κόμμα, σαν τον γαμπρό του τον Κατσανέβα, ή τον Γλέτσο τον μπρουτάλ δερβέναγα της Στυλίδας, που κι αυτός βαρέθηκε να γκρεμίζει επαρχιακές μπάρες, και είπε να μας σώσει.
Μόνο ο Λάκης Γαβαλάς δεν ίδρυσε ακόμη κόμμα, αλλά ίσως επειδή μάλλον έχει στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η αδράνεια εκ μέρους του.
Να επιστρέψω όμως στον ΓΑΠ, που με τόσες απουσίες στο εξωτερικό, κανονικά θα έπρεπε να ονομάσει το κόμμα του ΠΑΣΟΚ (Εξ)ωτερικού.
Το ονόμασε όμως ΚΙΔΗΣΟ, φλερτάροντας νοσταλγικά με το περίφημο ΚΟΔΗΣΟ, το οποίο προφανώς έχει απήχηση στο ηλικιακό target group του Γιωργάκη.
Που μόνο και μόνο επειδή ονομάζεται Παπανδρέου, ένα 2-3% το έχει από χέρι. Αρκεί να αφήσουν τα ΚΑΠΗ τους παπούδες να βγουν έξω στις 25, που θα’ χει και πολύ κρύο.
Και από πού θα πάρει ψήφους ο Γιωργάκης; Μάλλον από τους μισούς από τους εναπομείναντες Πασόκους του Μπένι, και σίγουρα ένα 2-3%, μπορεί και περισσότερο, από όλους εκείνους τους παλαιοπασόκους που μη αντέχοντας τον Βενιζέλο την έκαναν κατά Σύριζα μεριά.

Όχι τους διάφορους πρώην Πασόκους συνδικαλιστές και τα λαμόγια, αυτοί θα μείνουν στον Αλέξη ονειρευόμενοι μαρμίτα, και προσφέροντάς του τριαντάρια.
Οπότε, για μένα τουλάχιστον, το ΚΗΔΙΣΟ είναι κάτι σαν μάνα εξ ουρανού, αφού σίγουρα θα αποδυναμώσει τον Σύριζα, και θα κόψει και από την, αναντίστοιχη με την πολιτική ισχύ του, μαγκιά του Βενιζέλου.
Για να φανταστείτε, ο 88χρονος κάργα παπανδρεϊκός μπαμπάς μου, με το που ξανάκουσε στη τηλεόραση για κόμμα Παπανδρέου, ήταν έτοιμος να βγει στους δρόμους και να αρχίσει την αφισοκόλληση, τραγουδώντας Θεοδωράκη.
Για τέτοια κολλήματα με το όνομα Παπανδρέου μιλάμε…
Και τέλος έχουμε τον Αλέξη.
Που αφού έκοψε κάθε γέφυρα συνεργασίας με τα υπόλοιπα κόμματα, νομίζοντας πως θα πάει για εκλογικό θρίαμβο, σιγά σιγά προσγειώνεται στη σκληρή πραγματικότητα, και χθες απηύθυνε κάλεσμα στο ΚΚΕ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ!!!!!
Σε λίγο θα προσεγγίσει και το Κόμμα των Κυνηγών.
Διότι αντί οι συριζαίοι να κρατήσουν ένα μήνα χαμηλά τη μπάλα, προκειμένου να μη τους πάρει χαμπάρι ο μέσος ψηφοφόρος, αυτοί άρχισαν τις αρλούμπες τους, συναγωνιζόμενοι ο ένας τον άλλον στο ποιος θα εκστομίσει την πιο μπολσεβίκικη, την πιο ανεφάρμοστη παπαριά.
Λες και δεν θέλουν ψήφους.
Όπως π.χ. χθες ο σοβαρός Μπαλάφας, που προανήγγειλε τον αφοπλισμό της αστυνομίας (υπονοώντας προφανώς ότι η αστυνομία επί Σύριζα, αντί για χρήση όπλου θα πλακώνει στα φιλιά τους διάφορους καλασνικοφόρους κακοποιούς).
Πάντως απ όλες τις παπαριές που ακούω από συριζαίους, η πιο μεγάλη ήταν αυτή που ξεστόμισε ένα σπινθηροβόλο μεγαλοστέλεχός τους, απ αυτούς που θα αναλάβουν υπουργείο (ήμαρτον) και που είπε ότι ναι, μπορεί να πεινάσουμε, αλλά θα είναι μια περήφανη πείνα με επίκεντρο τον άνθρωπο…
Σκέτη ποίηση…


Strange Attractor


ΥΓ- Σενάριο: Είσαι η Μέρκελ, ηγέτιδα της πιο ισχυρής οικονομίας της ΕΕ και όχι μόνο, και σου τη βγαίνει ο θρασύς Βαλκάνιος νεανίας Αλέξης, υποσχόμενος να παίζει ζουρνάδες κι εσύ να χορεύεις στους ρυθμούς του…
Τι κάνεις; Ξεφτιλίζεσαι, ή τον στέλνεις αδιάβαστο, για παραδειγματισμό και μόνο, για ένα γαμώτο, ακόμη κι αν σου κοστίσει καμιά εικοσαριά δισεκατομμύρια;
Τι κάνεις άραγε;
Μαντέψτε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: