Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

"Άλλοθι" της Μέρκελ ο "Alexis"

"Άλλοθι" της Μέρκελ ο "Alexis"
ειδικού αναλυτή
Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η στάση που έχει κρατήσει ο Αλέξης Τσίπρας, νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας, δεν θα διαφοροποιηθεί στο επόμενο διάστημα ειδικά, όπως επισημαίνουν, στις πρώτες επαφές της νέας κυβέρνησης με τους εταίρους – δανειστές – της χώρας.
Αυτό δηλαδή που περιμένουν, οι αναλυτές, είναι ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας και ο νέος πρωθυπουργός θα σηκώσουν ανάστημα εμμένοντας στην αφήγηση της προεκλογικής περιόδου το διακύβευμα της οποίας ήταν"έξω η τρόικα""τέλος το μνημόνιο" και "κούρεμα του χρέους"...

Βεβαίως την ίδια στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας σήκωνε το "λάβαρο" της επανάστασης, στο εσωτερικό της χώρας, στο εξωτερικό, η κατάσταση ήταν διαφορετική, καθώς υπήρχαν συνέχεις διαβουλεύσεις με τους βασικούς "παίκτες" της ΕΕ και της Ευρωζώνης προκειμένου να κατανοήσουν και οι δυο πλευρές τα νέα δεδομένα για την Ελλάδα.
Υπό αυτές λοιπόν τις συνθήκες οι αναλυτές περιμένουν ότι το επόμενο διάστημα θα είναι εξαιρετικά "θερμό" ιδιαίτερα από την στιγμή που η νέα κυβέρνηση δηλώνει ότι δεν υπάρχει μνημόνιο και τρόικα.
Στο πλαίσιο αυτό ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα κρατήσει η Γερμανία και η Άνγκελα Μέρκελ απέναντι στην Ελλάδα και τη νέα κυβέρνηση που εξελέγη ως "αντι-μνημονιακή". Οι αναλυτές περιμένουν μια σκληρή στάση και από την πλευρά της Γερμανίας που κρατά τα "οικονομικά ηνία" της Ευρώπης, απέναντι στην Ελλάδα, η οποία όμως εκτιμούν ότι στο τέλος της φάσης αυτής των διαπραγματεύσεων θα "μαλακώσει" με τον Alexis Tsipra να αποτελεί το απόλυτο "άλλοθι" της Γερμανίδας Kαγκελαρίου για να πει ναι σε κάποιες από τις απαιτήσεις της νέας κυβέρνησης χωρίς όμως να "επαναστατήσουν" άλλες χώρες της Ευρωζώνης όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία.
Οι αναλυτές λοιπόν περιμένουν ότι το προφίλ της νέας κυβέρνησης, στο εσωτερικό, θα είναι αριστερό και στο εξωτερικό θα είναι από κεντροδεξιό ή ακόμη και δεξιό

Δεν υπάρχουν σχόλια: