Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Οι 21 ημέρες που κρίνουν το μέλλον της χώρας! Το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα των δανειστών στην επόμενη κυβέρνηση!

ellada-karavi

«Καυτό» διάστημα μόλις 21 ημερών θα έχει στη διάθεσή του το κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει από τις κάλπες της Κυριακής, προκειμένου να «τρέξει» τα βασικά ζητήματα της οικονομίας, που «πάγωσαν» λόγω της προεκλογικής περιόδου. 

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το τετραήμερο 12-16 Φεβρουαρίου, που θα αρχίσει με τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης και θα καταλήξει στη συνεδρίαση του Eurogroup.
Ο συγκεκριμένος «αγώνας δρόμου» αρχίζει ουσιαστικά από τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου, σύμφωνα με...
ρεπορτάζ της εφημερίδας Αγορά, οπότε θα γίνει η συνεδρίαση του Eurogroup, στο οποίο η χώρα θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, ο κ. Χαρδούβελης αναμένεται να προχωρήσει σε μια γενική δήλωση προς τους ομολόγους του, επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα, ως ευρωπαϊκή χώρα, υπάρχει συνέχεια του κράτου και είναι ιδιαίτερα θετικό ότι κατά την προεκλογική εκστρατεία οι μεγάλες πολιτικές δυνάμεις δεσμεύθηκαν πως θέλουν την Ελλάδα στον ευρωπαϊκό χώρο.
Επόμενη κομβική ημερομηνία είναι η 16η Φεβρουαρίου με τη συνεδρίαση του Eurogroup. Έως τότε πρέπει να έχουν προχωρήσει σε ικανοποιητικό βαθμό οι συνομιλίες με τους δανειστές, κυρίως για το δημοσιονομικό κενό του 2015 και τους τρόπους κάλυψής του.
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση θα αποφασιστεί κα το αν θα απαιτηθεί επιπλέον παράταση πέραν του διμήνου, με τους αξιωματούχους της Κομισιόν να επισημαίνουν ότι μόνο με ολοκλήρωση της αξιολόγησης και τελική συμφωνία θα εκταμιευθεί η δόση από την ευρωπαϊκή πλευρά. Ειδάλλως, στο μεσοδιάστημα, η Ελλάδα θα μπορεί να χρηματοδοτείται από έκτακτες εκδόσεις εντόκων γραμματίων, με την έγκριση, φυσικά, της ΕΚΤ.
Πηγή: Αγορά

Δεν υπάρχουν σχόλια: