Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

Αδυνατίστε με μέλι! Πώς να φτιάξετε το μαγικό ρόφημα

Αδυνατίστε με μέλι! Πώς να φτιάξετε το μαγικό ρόφημα

Αν όλες οι προσπάθειές σας για απώλεια βάρους έχουν πέσει στο κενό, πριν απελπιστείτε τελείως και τα παρατήσετε, δοκιμάστε τη μέθοδο αδυνατίσματος με μέλι. 


Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε, είναι να συνδυάσετε σε ρόφημα το μέλι με κανέλα και λεμόνι. 
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα πρόσφατης επιστημονικής έρευνας, όταν το μέλι δοκιμάστηκε σε υπέρβαρους ασθενείς, όχι μόνο βοήθησε στην απώλεια βάρους, αλλά...

Βουνά στο βυθό της θάλασσας: Νέος δορυφορικός χάρτης αποκαλύπτει υποβρύχιες οροσειρές

Βουνά στο βυθό της θάλασσας: Νέος δορυφορικός χάρτης αποκαλύπτει υποβρύχιες οροσ

Επιστήμονες από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ανακάλυψαν, με τη βοήθεια των δορυφόρων, χιλιάδες άγνωστα έως τώρα υποθαλάσσια βουνά και ηφαίστεια ύψους τουλάχιστον ενάμισι χιλιομέτρου, τα οποία είναι διάσπαρτα στους βυθούς των ωκεανών του πλανήτη μας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η χαρτογράφηση δεν έχει ολοκληρωθεί και στην πορεία αναμένεται να αποκαλύψει χιλιάδες ακόμη βυθισμένα βουνά και ηφαίστεια, πολλά από τα...

Είσαι καπνιστής; Τότε σε ενδιαφέρει! Αυτές είναι οι κορυφαίες τροφές, που μειώνουν τη “βλάβη” του τσιγάρου!

Είσαι καπνιστής; Τότε σε ενδιαφέρει! Αυτές είναι οι κορυφαίες τροφές, που μειώνουν τη “βλάβη” του τσιγάρου!

Ο οργανισμός ενός καπνιστή δέχεται συνεχώς τη βλαπτική δράση του τσιγάρου. 

Είναι φυσικό, λοιπόν, να έχει και διαφορετικές διατροφικές ανάγκες από τον οργανισμό ενός μη καπνιστή. 

Όπως διαβάζουμε στο vita.gr, υπάρχουν τροφές που μειώνουν σε έναν βαθμό τις βλαπτικές συνέπειες της συνήθειας αυτής. 
Ποιες είναι αυτές; ...

Κανένας άλλος σπόρος φυτού δεν έχει τόσα οφέλη για την υγεία!

Κανένας άλλος σπόρος φυτού δεν έχει τόσα οφέλη για την υγεία!

Αν σας έλεγαν ότι σε κάθε σπίτι, σε κάθε ψυγείο και σε κάθε τραπέζι υπάρχει ένα “μαγικό” συστατικό με απίστευτα οφέλη για το άσθμα, τον καρκίνο του γαστρενετερικού, τη χοληστερόλη, την υγεία των μαλλιών, τις δερματικές ασθένειες, μέχρι και τη δυσπεψία, ωστόσο πολλοί άνθρωποι αρνούνται να το καταναλώσουν λόγω γευστικών “ιδιαιτεροτήτων”, τι θα λέγατε;

Μάλλον ότι όποιος δεν το κάνει είναι “τρελός”...

Θάνατος ή θάνατος

Σηκώσαμε πολλά φέρετρα αθώων τα τέσσερα τελευταία χρόνια με το μυαλό μας, αλλά φαίνεται ότι πρέπει να σηκώσουμε με τα ίδια μας τα χέρια το φέρετρο που θα βγει από το δικό μας το σπίτι για να καταλάβουμε ότι ο θάνατος από τους νόμους που πατάνε επάνω σε ψήφο έχει πρόσωπο και ιδιότητα.

Έχει εργασία σίγουρη και φερετζέ κόμμα, έχει μισθό αιματοβαμμένο, έχει ονοματεπώνυμο και δεν είναι κανείς άλλος παρά μόνο ο διπλανός που κάνει μνημόσυνο για τον αθώο με δακρύβρεχτα κειμενάκια και μετά υπογράφει ειρηνικές καταδίκες αθώων γιατί «έλαβε εντολές». ...

Ιδρυτική Διακήρυξη Νέας Δημοκρατίας - Επίκαιρη όσο ΠΟΤΕ..!

 

«Το μέγα θέμα της εποχής μας είναι η δημοκρατία. Όλοι μιλούν περί δημοκρατίας, ολίγοι όμως την καταλαβαίνουν˙ και ολιγότεροι έχουν τη θέληση και την ικανότητα να την εφαρμόζουν.

Από τις 140 χώρες που υπάρχουν στο κόσμο, μόνον 19 έχουν πραγματική δημοκρατία. Τούτο σημαίνει ότι αυτό το θαυμάσιο και ευαίσθητο πολίτευμα είναι δύσκολο στην εφαρμογή του. Και προϋποθέτει ειδικές συνθήκες, χωρίς τις οποίες δεν ημπορεί να ανθίσει και να καρποφορήσει.
Δημοκρατία θα ήθελαν να έχουν όλοι οι λαοί. Αλλά δεν την έχουν παρά μόνο εκείνοι που, εκτός από την συνειδητοποίηση των προτερημάτων της, σέβονται και τους όρους της λειτουργίας της.
Η Νεωτέρα Ελλάς υιοθέτησε την δημοκρατία ως σύστημα διακυβερνήσεως. Και ήτο φυσικόν, αφού γεννήθηκε στον τόπο μας. Ελειτούργησε όμως ατελώς και...

Guardian: Πώς και γιατί η Ελλάδα χάνει τα καλύτερα «μυαλά» της


guardian

Νέοι, μορφωμένοι, με πολύ καλές προοπτικές εγκαταλείπουν την Ευρώπη (Ελλάδα, Πορτογαλία, Ιταλία, Ισπανία), αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον στο Βορρά (Μ. Βρετανία και αλλού). 

Ο Guardian φιλοξενεί στην ηλεκτρονική του έκδοση εκτενές ρεπορτάζ για την ενδοευρωπαϊκή μετανάστευση, με τον συγγραφέα να τοποθετεί το μεγάλο «κύμα» μετανάστευσης από το 2008 και μετά, όταν οι νέοι από τις χώρες του Νότου, χτυπημένοι από την ανεργία και την έλλειψη προοπτικών αποφάσισαν να...

Η αρχαία πόρτα αποστόμωσε την Παλαγγιά! (ΦΩΤΟ)

Εκτέθηκε η αρχαιολόγος
Από την πρώτη στιγμή έχουμε εκφράσει την άποψη ότι τον πρώτο λόγο στην ανασκαφή της Αμφίπολης έχει η κυρία Περιστέρη και η ομάδα της. 

Σήμερα επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά , καθώς βρέθηκε μαρμάρινη θύρα, που οδηγεί προφανώς σε υπόγεια κλίμακα έως και 2 μέτρα.

Η Κατερίνα Περιστέρη δήλωσε σήμερα πως "Η πόρτα που βρήκαμε, ενισχύει- ακόμη μια φορά- την άποψή μας ότι πρόκειται για έναν τάφο και υπάρχει ένα καταπληκτικό...

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Χοληστερίνη: Ρίξτε τη σε δύο μήνες


Χοληστερίνη: Ρίξτε τη σε δύο μήνες

 Aν τα επίπεδα της χοληστερίνης σας είναι υψηλότερα από τα φυσιολογικά, τότε το ζήτημα που προκύπτει είναι πώς μπορείτε να μειώσετε τα επίπεδά της χωρίς ταλαιπωρίες και στερήσεις. Tο Vita, λοιπόν, σας δείχνει τον τρόπο να τη... ρίξετε χαμηλά μέσα σε δύο έως τρεις μήνες χωρίς φάρμακα, με ειδική διατροφή, συγκεκριμένη άσκηση και πολλές αποτελεσματικές συμβουλές.


Στη μάχη κατά της χοληστερίνης, το μεγαλύτερο ρόλο παίζει η διατροφή. 
Aν, λοιπόν, οι τιμές της χοληστερίνης σας έχουν την τάση να ανεβαίνουν, πρέπει να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες... 

7 απορίες για το χρώμα των λαχανικών


7 απορίες για το χρώμα των λαχανικώνΠράσινα, κόκκινα, κίτρινα, μοβ. 
Γιατί να προτιμήσουμε μια δροσερή κίτρινη πιπεριά από μια πράσινη; 
Έχει διαφορά το άσπρο από το μοβ λάχανο; 
Τελικά, τι αποκαλύπτει το χρώμα των λαχανικών για την θρεπτική τους αξία, αλλά και για την υγεία μας ειδικότερα;
Γιατί να προτιμήσουμε μια δροσερή κίτρινη πιπεριά από μια πράσινη; 
Έχει διαφορά το...

Μήλα κατά της παχυσαρκίας

Ένα μήλο την ημέρα φαίνεται να κρατάει μακριά τα παραπανίσια κιλά, υποστηρίζουν ειδικοί.
Επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον ανακάλυψαν ότι άπεπτες ενώσεις που περιέχονται στα μήλα (ιδιαίτερα στην ποικιλία Granny Smith) μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη διαταραχών που σχετίζονται με την παχυσαρκία.

Η συγκεκριμένη μελέτη θεωρείται ότι είναι η πρώτη που αξιολογεί αυτές τις ενώσεις σε διάφορες ποικιλίες μήλων. 

«Γνωρίζουμε ότι, σε γενικές γραμμές, τα μήλα είναι καλή πηγή αυτών των μη αφομοιώσιμων ενώσεων, αλλά υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις ποικιλίες...

Πώς να κάψετε θερμίδες τρώγοντας - Τα εννιά τρόφιμα που βάζουν «φωτιά» στο μεταβολισμό [εικόνες]

Πώς να κάψετε θερμίδες τρώγοντας -Τα εννιά τρόφιμα που βάζουν «φωτιά» στο μεταβολισμό [εικόνες]Η απώλεια βάρους, 

η καύση περισσότερων θερμίδων και η διατήρηση της φόρμας δεν επιτυγχάνονται μόνο με την τήρηση ενός αυστηρού προγράμματος διατροφής και της άσκησης.

Στην όλη προσπάθεια μπορούν να συμβάλλουν και κάποιες τροφές που έχουν τη δυνατότητα να επιταχύνουν το μεταβολισμό και να καίνε περισσότερες θερμίδες.

Παρακάτω παρουσιάζοναι 10 από αυτές:

Tα ψέματα τελείωσαν. Έρχονται εκλογές

Tα ψέματα τελείωσαν. Έρχονται εκλογές...Του Μάριου Μπρούσκου ΣτυλιανόπουλουΤα ψέματα τελείωσαν. Οι εκλογές βρίσκονται προ των πυλών. Ως εκ τούτου, ο ελληνικός λαός καλείται να διαχειριστεί την τύχη του. Καλείται να επιλέξει μεταξύ των δύσκολων και ρεαλιστικών λύσεων, οι οποίες απαιτούν μακροπρόθεσμη προσπάθεια, και των ατελέσφορων υποσχέσεων λαϊκισμού. Σε κάθε περίπτωση, επίκειται μια αγχώμαλη εκλογική αναμέτρηση.
  Αν προσπαθήσουμε να αποκρυσταλλώσουμε τη γενκή διάθεση του εκλογικού σώματος, θα διαπιστώσουμε ότι διακατέχεται από την φλογερή ανάγκη να αποσχιστεί από το σηψαιμικό κατεστημένο και να αποκαταστήσει τους θεσμούς...

Εντός Οκτωβρίου οι προθεσμίες για ένταξη στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα LIFE για Περιβάλλον, Δράση και Κλίμα

Στα 238,86 εκατ. ευρώ ανέρχεται η χρηματοδότηση η οποία εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αφορά στην ανάπτυξη και την εφαρμογή καινοτόμων τρόπων για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Οι δράσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα LIFE, και δίδεται έμφαση στη διατήρηση της φύσης και της βιοποικιλότητας, την αποδοτικότητα των πόρων και την περιβαλλοντική διακυβέρνηση και πληροφόρηση. 
Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση...

Επίθεση Λαπαβίτσα στον Πάνο Σκουρλέτη

Τι είπε ο γνωστός οικονομολόγος για τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές εναντίον του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη με αφορμή όσα υποστήριξε πως ανήκει στους θιασώτες του κ. Αλαβάνου άφησε σε δηλώσεις του στα Παραπολιτικά 90,1 ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας.
Μιλώντας στο Σεραφείμ Κοτρώτσο αναρωτήθηκε : «πώς θα αποδείξει ο Σκουρλέτης ότι είμαι με τον κ. Αλαβάνο καθώς προεκλογικά συζητείτο να ήμουν και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ;»...

Ενισχύεται η θεωρία ότι ο κυρίως τάφος είναι μέσα σε βραχώδες σπήλαιο - Βίντεο


Ένα σημαντικό  σημείο της ανακοίνωσης του ΥΠΠΟ είναι :
"11. Φυσιολογικά, αυτό σηματοδοτεί την ύπαρξη σκάλας ή ράμπας η οποία ξεκινά πιθανώς μετά το θύρωμα του τρίτου διαφράγματος" 
Αφού λοιπόν επιβεβαιώθηκε αυτή η υπόθεση, το ότι δηλαδή υπάρχει σκάλα  στον τρίτο θάλαμο (αποκλείουμε τη ράμπα διότι λόγω της μικρής απόστασης μέχρι την επόμενη θύρα θα έπρεπε να έχει απότομη κλίση, αλλά και σημειολογικά όπως στην αρχική είσοδο (των Σφιγγών) υπήρχε σκάλα, θα έπρεπε, λόγω της αυστηρής τήρησης της  συμμετρίας από τον κατασκευαστή Δεινοκράτη, να ολοκληρώνεται η πορεία προς τον κυρίως τάφο, όπως ακριβώς ξεκίνησε, δηλαδή με  σκάλα) ας εξετάσουμε έτι περαιτέρω τον σκοπό ύπαρξης σκάλας σε εκείνο το σημείο...

Αμφίπολη: Αυτή είναι η δίφυλλη πόρτα που οδηγεί σε υπόγειο βάθους δύο μέτρων [εικόνα]

Αμφίπολη: Αυτή είναι η δίφυλλη πόρτα που οδηγεί σε υπόγειο βάθους δύο μέτρων [εικόνα]
Σχέδιο από τη μαρμάρινη δίφυλλη πόρτα που βρέθηκε στον τρίτο διαφραγματικό τοίχο του τάφου της Αμφίπολης δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η θύρα έχει την τυπική μορφή αυτών που βρίσκονται σε μακεδονικούς τάφους. 

Είναι  κατασκευασμένη από μάρμαρο Αλυκής Θάσου- όπως είναι κατασκευασμένο και όλο το ταφικό...

Τα στοιχεία που δείχνουν ότι ο νεκρός του Τύμβου είχε θεωρηθεί θεός όσο ήταν εν ζωή - Βίντεο



Το ΥΠΠΟ σε ανακοίνωση του αποκάλυψε ότι η ανασκαφική σκαπάνη εντόπισε θυρόφυλλα στο θύρωμα του τρίτου διαφραγματικού τοίχου που οδηγεί στον τρίτο θάλαμο (Θ3).

Το εύρημα αυτό αποτελεί μια επιβεβαίωση της χρονολόγησης του ταφικού μνημείου μεταξύ 325 και 320 και αποδεικνύει ότι αποτελεί έναν Μακεδονικό τάφο.
Οι εκφράσεις της επικεφαλής αρχαιολόγου κας Περιστέρη είναι ενδεικτικές ότι η ανασκαφή πάει καλά και προοιονίζεται στο μέλλον σημαντικότατες ανακοινώσεις.

Άλλωστε η κα  Περιστέρη ήταν αποκαλυπτική :...

Το Εξώδικο της Ραχήλ Μακρή στον Πάνο Καμμένο!

"Θα δώσει εξηγήσεις στην Κ.Ο., στοπ στην αυτοπροβολή της" 
η απάντηση των ΑΝΕΛ!

Σε δικαστική πλέον διαμάχη μετατρέπεται η "κόντρα"ανάμεσα στην Βουλευτή των ΑΝΕΛ Ραχήλ Μακρή και τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο.

Μετά τις δηλώσεις στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών του κ. Καμμένου πως "όποιος δεν αντέχει να φύγει ..." η απάντηση έρχεται άμεσα από την κ. Μακρή με εξώδικο στο πρόσωπο του αρχηγού της...

Αμφίπολη: Βρέθηκε μαρμάρινη πόρτα και σκάλα που οδηγεί σε υπόγειο βάθους 2 μέτρων - Ολόκληρη η Συνέντευξη Τύπου - Βίντεο

Αμφίπολη: Βρέθηκε μαρμάρινη πόρτα και σκάλα που οδηγεί σε υπόγειο βάθους 2 μέτρωνΝέα ευρήματα έδωσε η ανασκαφή της Αμφίπολης στην ομάδα των αρχαιολόγων της Κατερίνας Περιστέρη, τα οποία ενισχύουν τη θέση της αρχαιολόγου πως πρόκειται για τάφο και μάλιστα μακεδονικό.

Μέτα την αφαίρεση χωμάτων αποκαλύφθηκαν τρία τμήματα από μαρμάρινη θύρα στον τρίτο θάλαμο. 

Είναι από μάρμαρο Θάσου όπως και τα υπόλοιπα ευρήματα στον τάφο και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους δείχνει ότι σίγουρα μιλάμε πλέον για τάφο. 
Η πόρτα έχει δύο θυρόφυλλα, πλάτους 1,5 μέτρου και πάχους 14 εκατοστών κι έχει εφηλίδες (δηλαδή κατασκευές που μιμούνται την κεφαλή καρφιών)...

Περιστέρη: Από σεισμό του 6ου αι. και οβίδες του Α' Βαλκανικού πολέμου προκλήθηκαν οι ζημιές στον τάφο

Περιστέρη: Από σεισμό του 6ου αι. και οβίδες του Α' Βαλκανικού πολέμου προκλήθηκαν οι ζημιές στον τάφο
Απαντήσεις για πολλά θέματα, αλλά και διευκρινίσεις για την πορεία των εργασιών στον τάφο της Αμφίπολης έδωσε η επικεφαλής της αρχαιολογικής έρευνας, Κατερίνα Περιστέρη.

Η αρχαιολόγος ρωτήθηκε και για τις ζημιές στον τάφο και τα πεσμένα μάρμαρα, ενώ, δημοσιογράφοι ανέφεραν πως αρχιτέκτονες τονίζουν ότι τα πεσμένα μάρμαρα μπορεί να προήλθαν από τις εργασίες αποχωμάτωσης.

Η απάντηση της κας Περιστέρη ήταν πως...

Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Το θαύμα της Ζωής: εικόνες που δεν έχετε ξαναδεί σε ένα βίντεο από ένα Έλληνα επιστήμονα !


Παρακολουθείστε μέσα σε 9 λεπτά, όσα συμβαίνουν στο γυναικείο σώμα, επί 9 μήνες. 

Από τη στιγμή που θα γονιμοποιηθεί το ωράριο, μέχρι τη στιγμή που το βρέφος θα είναι έτοιμο να βγει από την κοιλιά της μητέρας του. 

Δείτε σε μια απίστευτη απεικόνιση του Έλληνα καθηγητή Αλέξανδρου Τσιάρα, πως διαιρούνται τα...

Κώστας Τσόκλης για Αμφίπολη: Διαπράττεται επίσημη τυμβωρυχία. Κάποτε θα τιμωρηθούμε γι' αυτό

Παρέμβαση με κείμενο του εικαστικού Κώστα Τσόκλη για τις εργασίες στον τύμβο της Αμφίπολης. 

Καταγγέλλει ότι "εκμεταλλευόμαστε τη ζωή και τον θάνατο των προγόνων μας"

Τη δική του παρέμβαση για όσα συμβαίνουν στην Αμφίπολη το τελευταίο διάστημα έκανε εικαστικός Κώστας Τσόκλης.
Ο κ. Τσόκλης τάσσεται κατά της προσπάθειας να ανοχτεί ο τάφος στην Αμφίπολη και...

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ. Λαρισαίος κυνήγησε με καραμπίνα δικαστικό επιμελητή & αστυνομικούς που του επέδωσαν πράξη κατάσχεσης για το σπίτι του!


Aπίστευτες σκηνές έζησαν δεκάδες Λαρισαίοι χθες το μεσημέρι σε έναν από τους πιο εμπορικούς πεζόδρομους της πόλης, στην Κούμα.

Ενας Λαρισαίος έμπορος κυνήγησε με καραμπίνα δικαστικό επιμελητή και αστυνομικό μόλις πήγαν να του επιδώσουν «μπιλιετάκι» για το ακίνητό του. 

Στο σημείο έσπευσε αμέσως περιπολικό και ο εξαγριωμένος έμπορος προσπάθησε να...

Συγκλονιστική αναφορά σε ποίημα του 2ου αιώνα π. Χ για το μυστικό της Αμφίπολης!

Τι ανέφερε ο Αντίπατρος ο Σιδώνιος

Μία απίστευτη αναφορά κάνει ο Αντίπατρος ο Σιδώνιος, ποιητής του 2ου αιώνα π. Χ, δηλαδή μόλις 200 χρόνια μετά την κατασκευή του τύμβου της Αμφίπολης, για το λιοντάρι του τύμβου.

Σε ποίημα του το οποίο υπάρχει και στην εισαγωγή του βιβλίου του αρχαιολόγου Όσκαρ Μπρόνεερ με θέμα "The Lion Monument of Amphipolis" που γράφτηκε το 1941, o αρχαίος ποιητής αναρωτιέται:

"Ειπέ Λέον, φθιμένοιο τίνος τάφον αμφιβέβηκας , βουφάγε; Τις τασ άξιος ην αρετάς;"

Μετάφραση: "Πες, λέοντα, ποιανού τον τάφο φυλάς , εσύ που τρως τα βουβάλια; Ποιος ήταν άξιος των αρετών σου;"

Η συγκεκριμένη αναφορά που χρονικά είναι πολύ κοντά στην πηγή και έχει ...

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ EUROSTAT ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ΤΟ “ΒΡΩΜΙΚΟ” 2010!

Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΖΗΤΗΣΕ “ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ” ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

Η EUROSTAT ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ “ΣΧΕΔΙΟ Β” : 

ΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΔΙΟΓΚΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ.

ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΕΣΤΑΛΗ Η ΕΠΙΜΑΧΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Χρησιμοποίησαν ως πρόφαση τα...

“Ο Καραμανλής δικαιώθηκε: ” Για Βασικό Μέτοχο, Βατοπέδι , ΕΛΣΤΑΤκτλ ! Λέει ο απίστευτος Λυμπερόπουλος !

Ο Θύμιος Λυμπερόπουλος στο ALPHA 989 στην εκπομπή του Δ.Βερύκιου – Π.Κουσουλού “έδωσε πόνο” στην Συγκυβέρνηση Σαμαρο-ΠΑΣΟΚ ! 

Ξεκίνησε με το καλημέρα απαντώντας στην ερώτηση του Βερύκιου “Εσύ Δεξιός δεν είσαι ;” λέγοντας “Τι Δεξιός είμαι εγώ ; Ειμαι Δεξιός με την Σπυράκη ; Με τον Ψυχάρη ; 
-Π.Κουσουλος “Εσυ ως Νεοδημοκράτης γέννημα θρέμμα τι θα πρότεινες ;”
-Θ. Λυμπερόπουλος : “Ποια ΝΔ ; Δεν εκφράζει ιδεολογικά την κοινωνία...

Αμφίπολη: Μήπως ο τάφος δεν είναι τάφος; Τα τέσσερα ερωτήματα που "γεννούν" αμφιβολίες

Τέσσερα ερωτήματα για την ταυτότητα του μνημείου της Αμφίπολης που προβληματίζουν τους ειδικούς

Την ώρα που ο πόλεμος σχετικά με τη χρονολόγηση του τύμβου της Αμφίπολης μοιάζει πλέον να τελειώνει, ένας νέος είναι έτοιμος να αρχίσει καθώς κάθε ημέρα που περνάει όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι που πλέον δεν αναρωτιούνται ούτε για τον νεκρό ή τους νεκρούς του τάφου ούτε για το αν πρόκειται για μακεδονικό ή ρωμαϊκό μνημείο.

Το ερώτημα που «καίει» είναι

Ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος κινείται για ελληνική υπηκοότητα

Ο Κωνσταντίνος και η οικογένειά του ψάχνουν ταυτότητες και ΑΜΚΑ

Τη χορήγηση ελληνικής υπηκοότητας, έχοντας ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες με άκρα μυστικότητα, επιζητούν ο τέως βασιλιάς της Ελλάδας Κωνσταντίνος, οι δύο γιοι του, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ώστε να μπορέσουν να αποκτήσουν ταυτότητα, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, όπως όλοι μας.

Μόνο που κάτι τέτοιο αποδεικνύεται ότι δεν είναι καθόλου εύκολο, ειδικά αυτή την περίοδο, αφού το έγκριτο και πολύ γνωστό νομικό γραφείο της Αθήνας που έχει αναλάβει την υπόθεση συναντάει δυσκολίες στο να...

Πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ πρόλαβε ο Σαμαράς

Όλο το παρασκήνιο γύρω από το αίτημα της κυβέρνησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης

Αιφνιδιαστική ήταν η απόφαση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από την παρούσα Βουλή με την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου. 
Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη το συγκεκριμένο σχέδιο είχε προαποφασιστεί ωστόσο η ημερομηνία δείχνει ακόμα μία παράμετρο.
Ο μήνας πλέον είναι Οκτώβρης, από τη Δευτέρα και μετά θα υπάρχει ολομέλεια του σώματος των βουλευτών...

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει τη Δευτέρα η κυβέρνηση

Τι αποφασίστηκε στη σύσκεψη Σαμαρά - Βενιζέλου

Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει την Δευτέρα η κυβέρνηση από τη Βουλή όπως δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη μετά τη συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με το άρθρο 84 του Συντάγματος. 

Η συζήτηση σύμφωνα με το Σύνταγμα θα διαρκέσει τρεις μέρες με την ψηφοφορία να γίνεται τα μεσάνυχτα της τρίτης μέρας.
Η διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα κινηθεί...

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ''ΜΑΤ'' ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟ Β.ΠΟΥΤΙΝ!!![ΒΙΝΤΕΟ]

Δυο ακόμη επίπεδα κρύβει στα έγκατά του ο τάφος στην Αμφίπολη

Την ύπαρξη περισσότερων θαλάμων είχε προβλέψει και ο Λαζαρίδης, ο πρώτος αρχαιολόγος, που είχε ανασκάψει τον λόφο Καστά

Δύο ακόμη επίπεδα κρύβει στα έγκατα του ο Τάφος στην Αρχαία Αμφίπολη σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dikaiologitika.gr
Δεν είναι τυχαίο που αυτές τις ημέρες αυξάνονται οι αναφορές δημοσιευμάτων σχετικά με την ύπαρξη πολλών θαλάμων αλλά και χώρων στο Λόφο Καστά.
Ειδικότερα πριν από περίπου 15 ημέρες έγιναν από ειδικούς, σεισμογραφική τομογραφία που έδειξε ότι...

Στην πρώτη γραμμή οι Καραμανλικοί

Στην πανηγυρική εκδήλωση του Σαββάτου για τα γενέθλια της ΝΔ

Μπροστά – μπροστά θα κάθονται το Σάββατο τα στελέχη του Καραμανλικού μπλοκ στην πανηγυρική εκδήλωση για τα 40χρονα της ΝΔ που θα πραγματοποιηθεί στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον χιλιάδων Νεοδημοκρατών. 

Η απόφαση ελήφθη χθες...

Η φωτογραφία που συγκινεί: Το «Ευχαριστώ» του πιλότου στο ελληνικό μαχητικό.

Η φωτογραφία που συγκινεί: Το «Ευχαριστώ» του πιλότου στο ελληνικό μαχητικό

Η στιγμή που άνθρωπος και μηχανή γίνονται ένα – Ένα φιλί του «γητευτή» του μαχητικού στο αγαπημένο του εργαλείο αποδεικνύει περίτρανα πως πιλότος και μαχητικό είναι έννοιες συνυφασμένες

Βλέποντας τη φωτογραφία που ακολουθεί μας διαπερνά ένα ρίγος για τον άνθρωπο που τόσα χρόνια από εκεί ψηλά ολόκληρα μερόνυχτα δίνει μάχη για να μας προστατεύσει από τους εχθρούς. 
Πιστός φρουρός της πατρίδος αλλά και έτοιμος να πέσει ανά πάσα στιγμή εκεί που το έταξε η Μοίρα και η επιλογή του.
Σεβασμός λοιπόν στον πολεμιστή που σέβεται και τιμά το όπλο του και δακρύζει όταν φτάνει κοντά του!
Η φωτογραφία είναι από...

Στα... κάγκελα ο Σαμαράς από τα «γαλάζια» βέλη: Γιατί του ζητούν να παραιτηθεί - Πώς θα αντιδράσει

Στα... κάγκελα ο Σαμαράς από τα «γαλάζια» βέλη: Γιατί του ζητούν να παραιτηθεί - Πώς θα αντιδράσει
Με... κινούμενη άμμο μοιάζει το πολιτικό σκηνικό για τον Πρωθυπουργό, οποίος τελεί υπό καθεστώς ασφυκτικών πιέσεων τα τελευταία 24ωρα. 

Από τη μια έχει να αντιμετωπίσει την τρόικα και τις απαιτήσεις της,- ενώ «καίγεται» για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων πριν το τέλος του έτους - και από την άλλη ένα ζοφερό ενδοκυβερνητικό κλίμα που διανθίζεται καθημερινά είτε με επεισόδια (τύπου Χαρδούβελη - Λαζαρίδη) είτε με φημολογία περί παραίτησης υπουργών...

Οι Καρυάτιδες σε πανύψηλα βάθρα - Το μεγαλείο του τάφου της Αμφίπολης αποκαλύπτεται [εικόνες]

Οι Καρυάτιδες σε πανύψηλα βάθρα -Το μεγαλείο του τάφου της Αμφίπολης αποκαλύπτεται [εικόνες]
Συνεχίστηκε από την ΚΗ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η αρχαιολογική έρευνα στο ταφικό συγκρότημα λόφου Καστά Αμφίπολης. 

Αφαιρέθηκαν οι δύο τελευταίοι δόμοι του τοίχου σφράγισης, μπροστά από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, αποκαλύπτοντας στο σύνολο τους τα μαρμάρινα βάθρα, πάνω στα οποία πατούν οι Καρυάτιδες.

Ο διάκοσμος των βάθρων είναι συνέχεια της ορθομαρμάρωσης των τοίχων. 
Αποτελείται από μαρμάρινους δόμους με περιταίνια. 
Το ύψος των βάθρων είναι 1,40μ., έχουν πλάτος 1,36μ. και πάχος 0,72μ. Το συνολικό ύψος βάθρου και αγάλματος είναι 3,67μ.... 

Ο Βλάχος ζητά, έμμεσα, την παραίτηση Σαμαρά και τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας

Στο μέγαρο Μαξίμου επικρατεί νευρικότητα μετά την νέα δήλωση πολιτικού στελέχους – και μάλιστα βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας – που τον καλεί επί της ουσίας να παραιτηθεί.

Ο «καραμανλικός» Γιώργος Βλάχος, έσπευσε να δηλώσει πως πως αν τα πράγματα δυσκολέψουν και οδηγηθούμε σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας 

«είναι προφανές ότι το ζήτημα του Πρωθυπουργού θα ξεκινούσε από μηδενική βάση»

Μια δήλωση που άναψε... φωτιές στο πρωθυπουργικό περιβάλλον καθώς είναι η δεύτερη μέσα σε λίγα 24ωρα.
Υπενθυμίζεται ότι και...

Κυβερνητικό «κραχ» και στη μέση η Τρόικα: Όλο το παρασκήνιο με τη «μπούκα» Λαζαρίδη στο υπουργείο Οικονομικών


Κυβερνητική «εμπλοκή» και αντιδράσεις: Οταν ο Χρύσανθος Λαζαρίδης «μπούκαρε» στη σύσκεψη με την Τρόικα

* Εκνευρισμός Χαρδούβελη, φήμες και στη συνέχεια αναδίπλωση
* Το Μαξίμου υποβαθμίζει το επεισόδιο
* Υπουργείο Οικονομικών: Οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού είναι ευπρόσδεκτοι
* Αποστάσεις παίρνει το ΠΑΣΟΚ

Επικίνδυνα φαίνεται πως ανέβηκε το θερμόμετρο εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου από το πρωί της Τρίτης και με «μάρτυρες» τους πιο ακατάλληλους ανθρώπους, δηλαδή, τους εκπροσώπους των δανειστών...

Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Ποιο είναι το πολιτικό στίγμα της ΝΔ σήμερα;

Διαβάστε ένα άρθρο για την πολιτική ταυτότητα της Νέας Δημοκρατίας και την ανάγκη ριζικού επαναπροσδιορισμού της

Η παράταξη που ίδρυσε ο Κων/νος Καραμανλής συρρικνώνεται. 
Δεν οφείλεται αυτό μόνο στο Μνημόνιο. 
Υπάρχει κόσμος που το θεωρεί απαραίτητο για τον τόπο αλλά με εφαρμογή διαφορετικών επί μέρους πολιτικών. 
Σαν συνέπεια, έχει πάψει από καιρό πολιτικά να στηρίζει την ΝΔ. 
Διαφωνεί με τις επιλογές της. Δεν καταλαβαίνει την φυσιογνωμία της. Δεν γνωρίζει στην ουσία τις αρχές της. Γι αυτό χάνει υποστηρικτές και από ...

Έκθεση-σοκ του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή: Καταστρέφεται ο πλανήτης Γη

Προσχέδιο έκθεσης του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή θέτει σε συναγερμό τις κυβερνήσεις όλου του κόσμου προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων από τα ορυκτά καύσιμα καθώς οι
άνθρωποι βρίσκονται ένα βήμα πριν να προκαλέσουν μη αναστρέψιμη και εκτεταμένη ζημιά στον πλανήτη.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη ήδη επηρεάζει «όλες τις ηπείρους και όλους τους ωκεανούς» και η περαιτέρω μόλυνση με...

Ξεκινάμε πόλεμο με την Τουρκία δηλώνει ο στρατιωτικός διοικητής του PKK


«Ξεκινάμε πόλεμο με την Τουρκία στο τέλος Σεπτεμβρίου» 

δηλώνει σε συνέντευξή του στην δημοσιογράφο Αμπερίν Ζαμάν, ο στρατιωτικός διοικητής του PKK, Τζεμίλ Μπαγίκ.

Η συνέντευξη δημοσιεύθηκε στο κορυφαίο site με θέματα της Μέσης Ανατολής, Al Monitor, στην συνέχεια του τελεσίγραφου που έστειλε ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν στην Τουρκία μέσα από τις φυλακές.
Ο ηγέτης του PKK μέσα από τις φυλακές του Ιμραλί, είχε καλέσει σε γενική εξέγερση τους Κούρδους και τους είχε ζητήσει να...

Τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν Μέγα Αλέξανδρο! - Κατ’ εντολή Πτολεμαίου και εκτέλεση Δεινοκράτη ο Τύμβος Καστά


Όπως έχουμε υποθέσει, η σορός του Αλεξάνδρου αναχωρώντας από την Βαβυλώνα είχε προορισμό τις Αιγές όπως μας αναφέρει ο Παυσανίας.
Ο Πτολεμαίος όμως υφαρπάζει την σωρό την οποία και θάβει προσωρινά στην Μέμφιδα με βάση τον Παυσανία και το Πάριο Χρονικό (κατά την άποψή μας αποτεφρώνοντάς την λόγω της αναφοράς του Παυσανία ότι τηρήθηκε ο Μακεδονικός νόμος κατά την ταφή) και μετά από λίγους μήνες, μετά από κοινή συμφωνία των διαδόχων στην διάσκεψη στον Τριπαράδεισο, τα οστά του Αλεξάνδρου μεταφέρονται μαζί με τους δύο βασιλείς (Φίλιππο Αριδαίο και Αλέξανδρο Δ’) στην Μακεδονία όπου θάβεται στον ήδη ετοιμασμένο τάφο που κατασκευαζόταν την διετία κατά την οποία η σορός του Αλεξάνδρου ήταν σε «αναμονή» στην Βαβυλώνα...

Βέτο από Ρωσία για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ - Σ.Λαβρόφ προς ΗΠΑ: "Μην τολμήσετε"!

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗ "ΝΑΤΟΠΟΙΗΣΗ" ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΠΕΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Για πρώτη φορά η Ρωσία θέτει βέτο στην επέκταση του ΝΑΤΟ στις βαλκανικές χώρες και ειδικότερα στα Σκόπια που αφορά άμεσα την Ελλάδα που πολεμά μόνη της την ένταξή τους στην Βορειοατλαντική Συμμαχία κάτι που το "πλήρωσε" η κυβέρνηση Κ.Καραμανλη όταν απέτρεψε την ΝΑΤΟποίηση του κρατικού μορφώματος στη Σύνοδο του Βουκουρεστίου. 

Η Ρωσία κατέστησε σαφές ότι δεν "επιρέπεται" επιπλέον επέκταση του ΝΑΤΟ σε βαλκανικές και ανατολικοευρωπαϊκές χώρες αλλιώς...

Αμφίπολη: Χρυσά και μπρούτζινα αντικείμενα στο τέταρτο θάλαμο; - Εντοπίστηκε κουτί, ίσως λίκιθος

ΠΑΝΩ ΑΠO 4 ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΣ Η ΚΑΘΕ ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ

Αποκαλύφθηκαν ολόκληρα τα βάθρα πάνω στα οποία είναι τοποθετημένες οι Καρυάτιδες στον Τάφο της Αμφίπολης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το xronometro.com, το καθένα από τα μαρμάρινα βάθρα έχει ύψος 1,80 μέτρα, ενώ αυτά καθεαυτά τα αγάλματα έχουν ύψος 2,27 μέτρα, όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Πολιτισμού...

Τάφος Αμφίπολης: Το αρχαίο πορτάκι που οδηγεί στο άγνωστο

Τάφος Αμφίπολης: Το αρχαίο πορτάκι που οδηγεί στο άγνωστοΜε αμείωτη ένταση, αλλά με πολύ προσεκτικές κινήσεις συνεχίζονται οι ανασκαφές στον τύμβο της Αμφίπολης προκειμένου να αφαιρεθεί το χώμα από το 3ο θύρωμα και να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες υποστύλωσης-αναστήλωσης, ώστε ο χώρος να είναι ασφαλής για τους ανθρώπους που εργάζονται μέσα, αλλά και για να μην γίνουν καταστροφές στον τύμβο.

4 μέτρα το ύψος στο θάλαμο με τις Καρυάτιδες ...

A.Tζιτζικώστας προς Α.Σαμαρά: "Παραιτήσου να σωθεί η χώρα" - Κίνηση για αποκαθήλωση του με 4+1 προτάσεις

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Άμεση αποκαθήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά πριν από την προεδρική εκλογή και πριν από τις εκλογές που σκέφτεται να προκηρύξει άμεσα επιδιώκει μια ομάδα ιστορικών και νέων στελεχών του κόμματος, 

οι οποίοι εκφράζονται στην παρούσα φάση από την Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και ήδη άτυπο υποψήφιο για την προεδρία του κόμματος, τον Α.Τζιτζικώστα...

Έρχεται ο εφιάλτης - Henry Kissinger: "Θα δημιουργήσουμε έναν Παγκόσμιο Στρατό" (Βίντεο)


"Παγκόσμιο Στρατό" κατά της "τρομοκρατίας" 

θέλει να δημιουργήσει ο "άρχοντας" της χειραγώγησης και πασίγνωστος νεοταξίτης Χ.Κισσινγκερ 

ο οποίος παρά τα 91 του χρόνια δεν εχει σταματήσει να "παίζει" με τις τύχες των λαών.

Με πρόσχημα την τρομοκρατία (που δημιουργήθηκε από τους ίδιους του Νεοταξίτες) αποκαλύπτεται καθημερινά ο σκοπός...

Αμφίπολη: Οι άγνωστοι "Δελφοί" της αρχαιότητας;

Ο Μέγας Αλέξανδρος, η κόντρα του με τους Λακεδαιμονίους και ο συμβολισμός των καρυάτιδων

Ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο ένοικος του τάφου, η παρουσία των καρυάτιδων σε ένα μακεδονικό μνημείο, εξακολουθεί να εντυπωσιάζει. 
Και αυτό γιατί οι καρυάτιδες , προέρχονται αρκετά χιλιόμετρα μακρυά από την Αμφίπολη και συγκεκριμένα τις Καρυές της αρχαίας Λακεδαίμονος. 
Συνδέθηκαν με την Αθήνα , καθώς οι Αθηναίοι θέλοντας να κάνουν επίδειξη της δύναμης τους , τις έβαλαν σαν...

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

BRIGITTE BARDOT: Το αιώνιο sex symbol

28 Σεπτεμβρίου 1934, ακριβώς 80 πριν, θα έρχονταν στο κόσμο, σε ένα αστικό σπίτι των Παρισίων ένα μωρό, ή καλύτερα μία “μπε-μπε”, που υπήρξε ότι καλύτερο είχε να προσφέρει η Γαλλία στον αισθησιασμό του κινηματογράφου τον 20ο αιώνα. 

Η Brigitte Bardot δεν ήταν η ευρωπαϊκή απάντηση στην Marilyn Monroe των Αμερικάνων αλλά το κορυφαίο sex symbol που κατάφερε να ολοκληρώσει την καριέρα του, να αποσυρθεί με αξιοπρέπεια στο απόγειο της καριέρας της και να παραμείνει στα κοινά υπηρετώντας τον ακτιβισμό...