Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Η επόμενη ημέρα των Ευρωεκλογών: Ποια τα πιθανά σενάρια για κυβέρνηση -κόμματα

Η επόμενη ημέρα των Ευρωεκλογών: Ποια τα πιθανά σενάρια για κυβέρνηση -κόμματα

* Οι πολίτες δεν πιστεύουν ότι θα υπάρξουν εθνικές εκλογές ούτε αλλαγή ηγεσίας στα κόμματα

* Τι θεωρούν αποτυχία για Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

* Σε πιο επισφαλή θέση ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Μια αποκαλυπτική έρευνα έρχεται στο φως της δημοσιότητας, μόλις μια εβδομάδα πριν από τις Ευρωεκλογές, η οποία καταγράφει ποια θα είναι τα πιθανά σενάρια την επομένη της κάλπης ανάλογα με το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.
Στην έρευνα που...

Το παρασκήνιο των Financial Times: Η Ανγκελα Μέρκελ αποφάσισε να σώσει το ευρώ και την Ελλάδα

Το παρασκήνιο των Financial Times: Η Ανγκελα Μέρκελ αποφάσισε να σώσει το ευρώ και την Ελλάδα
«Eχω επιλέξει την Ευρώπη και το ευρώ και συνεπώς και την Ελλάδα»
δήλωσε η κυρία Μέρκελ, προς το τέλος της κρίσης, όπως αποκαλύπτεται στο τρίτο μέρος του αφιερώματος των Financial Times για την κρίση στην Ευρωζώνη. Τότε που η Ελλάδα σώθηκε... 
Στο αφιέρωμα αυτό περιγράφονται οι προσπάθειες του Μπαράκ Ομπάμα όσο και των Ευρωπαίων εταίρων να αναγκάσουν τη γερμανίδα καγκελάριο να υποστηρίξει ένα μεγαλύτερο «τείχος προστασίας» των πολιορκημένων χωρών της Ευρωζώνης, αλλά και η...

Αποκαλύψεις Στρος Καν: Ο Παπανδρέου ήθελε να μπείτε στο ΔΝΤ από το 2009

Με συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό κανάλι «France 2» ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν προχώρησε σε ακόμα μία αποκάλυψη - βόμβα για τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, υποστηρίζοντας πως από το 2009 του είχε πει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μπει στο ΔΝΤ. 


Αποκάλυψε μάλιστα κι έναν διάλογο που είχε τότε με τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος επικοινώνησε μαζί του.

Ο διάλογος Στρος Καν - Παπανδρέου...

Μητσικώστας Show: Ο Άδωνις ξεματιάζει ασθενή - Ο Βενιζέλος εξομολογείται στον Άνθιμο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεματιάζει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξομολογείται στον Μητροπολίτη Άνθιμο. 
Δείτε το απολαυστικό βίντεο του Γιώργου Μητσικώστα...

Χέλμουτ Σμιτ: Προειδοποιεί για Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο

Για Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο προειδοποίησε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας
Ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ προειδοποίησε σήμερα για τον κίνδυνο να ξεσπάσει ένας Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος και κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι φέρουν μέρος της ευθύνης για την επιδείνωση της ουκρανικής κρίσης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα.
"Ο κίνδυνος να επιδεινωθεί η κατάσταση όπως τον Αύγουστο του 1914, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα", δήλωσε ο 95χρονος σοσιαλδημοκράτης, ο οποίος γεννήθηκε λίγο μετά το τέλος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και υπηρέτησε στο γερμανικό στρατό κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, σε...

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Αυτοί είναι οι δήμαρχοι που έκρυψαν το πόθεν έσχες τους (ΛΙΣΤΑ)

Δύο ημέρες πριν από την προσφυγή στις κάλπες για την ανάδειξη των τοπικών αρχόντων και φυσικά πολλοί είναι οι προβληματισμοί. 
Ένα σημαντικό ζήτημα είναι και αυτό της διαφάνειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού μόνο το 1/3 των δημάρχων δημοσιοποιεί κανονικά τα πλήρη περιουσιακά του στοιχεία,όπως οφείλει.
Η «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος» (ΔΔ-Ε) υλοποίησε ένα νέο project με τίτλο «Διαφανής Τοπική Αυτοδιοίκηση», θέτοντας ως στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας στο χώρο...

Τι προέβλεπε το απόρρητο «Σχέδιο Ζ» για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Τι προέβλεπε το απόρρητο «Σχέδιο Ζ» για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

* Τέσσερα άτομα «δούλεψαν» το σενάριο της εξόδου 

* Γιατί ο Προβόπουλος κουβαλούσε λεφτά με αεροπλάνα

* Ο Σόιμπλε θεωρούσε την Ελλάδα «μολυσμένο πόδι»

* Η Μέρκελ είπε «όχι» στο τέλος

Το ρεπορτάζ των Financial Times που αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο από τις απόρρητες κινήσεις των Ευρωπαίων να οδηγήσουν την Ελλάδα εκτός ευρώ αν κάτι δεν πήγαινε καλά στις εκλογές του 2012, θα μείνει στην ιστορία. Αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο...

Αδιάβαστος ο Τσίπρας στο ευρωdebate

Στα ελληνικά οι τοποθετήσεις του ενώ επικεντρώθηκε στα εσωτερικά θέματα

Στην κορυφή της ατζέντας βρέθηκε η Ελλάδα στην πρώτη τηλεμαχία στην ιστορία της Ε.Ε ανάμεσα στους πέντε βασικούς υποψηφίους για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 
Ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος συμμετείχε για πρώτη και τελευταία φορά σε πανευρωπαϊκή τηλεμαχία (καθώς θα ακολουθήσουν άλλες δύο σε Παρίσι και Αμβούργο στις 19 και 20 Μαΐου), αποφάσισε να μετατρέψει την ευρωπαϊκή τηλεμαχία σε μια καθαρά εθνική –ελληνική- προεκλογική καμπάνια, μιλώντας σχεδόν αποκλειστικά για τα ελληνική προβλήματα...

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Τι θα τα κάνουμε τόσα ακίνητα;


Μια φίλη που ταξίδεψε πρόσφατα στην Ισπανία, μου περιέγραψε την τραγελαφική κατάσταση που επικρατεί στην αγορά ακινήτων. Εκεί πραγματικά, το παράκαναν! 
Υπάρχουν πόλεις φαντάσματα, μεγαθήρια κτισμένα κυριολεκτικά πάνω στην άμμο και άπειρα διάσπαρτα σπίτια απούλητα μέσα στις πόλεις. 
Κανείς δεν ξέρει πως και πότε μπορούν να απορροφηθούν από την αγορά όλες αυτές οι τεράστιες κατασκευές. 
Κάποιοι ελπίζουν σε μετακινήσεις πληθυσμών και σε μία νέα αστικοποίηση. Κάποιοι άλλοι έφτασαν στο σημείο να ενθαρρύνουν την κυβέρνηση, για μία χαλαρή μεταναστευτική πολιτική, μπας και εμφανιστούν αγοραστές μετανάστες...

Θέμα χρόνου η διαγραφή χρεών στο δημόσιο...

Έχετε εξουσία πάνω στους ανθρώπους μέχρι την στιγμή που τους πήρατε τα πάντα. Όμως, όταν τους αφήσατε χωρίς τίποτα, τότε τους χάσατε, είναι ελεύθεροι. 

- Αλεξάντρ Σολζενίτσιν
Κάθε φορά που τα πρωτοσέλιδα γεμίζουν με ειδήσεις για κατασχέσεις καταθέσεων και ακινήτων για χρέη στην εφορία, πρέπει να μας λούζει κρύος ιδρώτας, όχι γιατί μπορεί το μακρύ χέρι της εφορίας να μας πάρει καταθέσεις που ενδεχομένως δεν υπάρχουν, αλλά γιατί ...

Βόμβα στις αγορές από την Ρωσία: Θα πληρωνόμαστε τις εξαγωγές σε ρούβλια και όχι σε δολάρια

Βόμβα στις αγορές από την Ρωσία: Θα πληρωνόμαστε τις εξαγωγές σε ρούβλια και όχι σε δολάρια

Με μία κίνηση που μπορεί να απειλήσει άμεσα το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και τις νομισματικές ισορροπίες απειλεί να προχωρήσει η Ρωσία.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι αναζητεί τρόπους ώστε οι μεγάλες κρατικές εξαγωγικές εταιρείες, όπως οι ενεργειακοί γίγαντες της χώρας, να πληρώνονται σε ρούβλια, αντί για δολάρια.
Η κίνηση αυτή είναι απάντηση στις...

Σταύρος Ξαρχάκος: Γιατί είμαι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές!


Αποδέχθηκα να είμαι υποψήφιος για την Ευρωβουλή σε μια στιγμή που τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση διέρχονται από ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. 
Είχα να επιλέξω ανάμεσα στην πολυτέλεια της κριτικής ιδιωτείας και στην ενεργό δράση σε έναν τομέα που εκτιμώ ότι μπορώ να είμαι περισσότερο χρήσιμος για τη χώρα και την Ευρώπη. 
Πρόθεσή μου είναι να εργασθώ για μια ανθρωποκεντρική πολιτική Ευρώπη και όχι για μια Ευρώπη των ηγεμονικών διαγκωνισμών και του σκοπού των αγορών. 

Για την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας της χώρας, με εστίαση σε μια Ελλάδα του πολιτισμού που θα αφήσει πίσω της εκείνη της ασχήμιας και της απαξίωσης. 
Εκτιμώ ότι...

Με τι ασχολείται ο κόσμος!

Τι είναι μεταρρύθμιση; 

Μεταρρύθμιση είναι... Μισό λεπτό να ψάξουμε λίγο καλύτερα. Όχι, δεν είναι το γάλα. 
Η κατάργηση του επιδόματος των απόρων κορασίδων θα μπορούσε να είναι, πάντα υπό μία συγκεκριμένη οπτική γωνία. 
Το βρήκαμε! 
Ψάξαμε, κουραστήκαμε λίγο, αλλά το βρήκαμε. 

Για το τι είναι μεταρρύθμιση ο λόγος. Λοιπόν, μεταρρύθμιση είναι η απόφαση με αριθμό πρωτοκόλλου 2/29838 που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια στις 9 Απριλίου.  

Ίσως κι εσείς κουραστείτε λιγάκι, καθώς πρόκειται για κατεβατό. Οι πιο "προχωρημένοι", εκείνοι που έχουν δει και έχουν δει πολλές τέτοιες αποφάσεις μπορούν να περάσουν το κείμενο διαγώνια.  Οι υπόλοιποι θα...

Μπανανία δίχως μπανάνες!

Τρεις σφαίρες έστειλαν κάποιοι σε δικαστές.

Γιός εφοπλιστή φέρεται να επιτέθηκε σε γνωστή Αθηναία, επειδή η τελευταία κτύπησε τον προφυλακτήρα της αγαπημένης του Ferrari. 

Μπράβοι ξυλοκόπησαν εστιάτορα, επειδή δεν άρεσε το φαγητό στο αφεντικό τους. 

Πολιτικός εξασφαλίζει προστασία αστυνομικού σε κατηγορούμενο για σκάνδαλο σε βάρος του δημοσίου! 

Που ζούμε; Αυτή την Ελλάδα θέλουμε; 

Νέο χτύπημα από Financial Times: Το μυστικό «Σχέδιο Ζ» για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ


Νέο χτύπημα από Financial Times: Το μυστικό «Πλάνο Ζ» για έξοδο της Ελλάδας από

* Δραματικό παρασκήνιο πίσω από το απόρρητο σχέδιο λίγο πριν το Grexit

* Οταν ο Προβόπουλος έμαθε ότι οι τράπεζες έχουν χρήματα για 2 ημέρες

* Η στροφή Σαμαρά έπεισε την Μέρκελ να κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη

Συνεχίζουν τις αποκαλύψεις τους οι Financial Times, καθώς, στο δεύτερο μέρος της έρευνάς τους για την πιο κρίσιμη χρονιά της Ευρώπης, δημοσιεύουν το «Σχέδιο Ζ», το απόρρητο σχέδιο της ΕΕ για την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Στην έρευνά του ο δημοσιογράφος Πήτερ Σπήγκελ, αποκαλύπτει την ομάδα αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΔΝΤ που προετοιμαζόταν για την κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών και την έξοδο της χώρας από το κοινό νόμισμα.
Σύμφωνα...

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Τα διατροφικά λάθη που κάνουν όσοι αθλούνται!


Έχετε ξεκινήσει να αθλείστε και δεν βλέπετε τα επιθυμητά αποτελέσματα; 

Μάλλον το πρόβλημα είναι στη διατροφή σας

Παρακάτω αναφέρονται τα τυπικά λάθη των αθλούμενων και δίνονται οι ανάλογες συστάσεις
 

  • Υπερβολική ή ελλιπής πρόσληψη πρωτεΐνης. Στην πρώτη περίπτωση, η επιπλέον πρωτεΐνη είναι πολύ πιθανό να μετατραπεί σε λίπος και στη δεύτερη, δε θα έχεις τη γράμμωση που θέλεις. Η συνιστώμενη ποσότητα καθαρής πρωτεΐνης είναι...

Η νομιμοποίηση της μαριχουάνας έχει αυξήσει την χρήση πιο σκληρών ναρκωτικών

Οι Αμερικάνοι δεν δείχνουν να ενδιαφέρονται πραγματικά για την αντιμετώπιση της μάστιγας του οπίου, παρά το γεγονός ότι από το 2001 η Ουάσιγκτον έχει ξοδέψει περισσότερα από 6 δις δολάρια για να κάμψει αυτή την παραγωγή και να ενισχύσει άλλες εναλλακτικές.

Πρόσφατα ο Ντιάν Φενστάιν, επικεφαλής της επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας για τον διεθνή έλεγχο των ναρκωτικών είπε:...

Ο ξένος παράγοντας βάζει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό

O... ξένος παράγοντας βάζει φωτιές στο πολιτικό σκηνικό - Εκατέρωθεν πυρά μετά τους FTΣυνέχεια στην υπόγεια κόντρα Βενιζέλου και Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη "μάχη των Καννών". Σκληρή επίθεση Τσίπρα στον Αντώνη Σαμαρά από τη Μόσχα. Δεν σχολιάζει το θέμα το Μέγαρο Μαξίμου, αφήνοντάς το έξω από την προεκλογική ατζέντα.

Το δημοσίευμα των Financial Times για τη Σύνοδο των Καννών το Νοέμβριο του 2011 και τη στάση του Γιώργου Παπανδρέου σχετικά με το δημοψήφισμα, τροποποίησε την προεκλογική ατζέντα των κομμάτων -άλλων λιγότερο και άλλων περισσότερο- με αποτέλεσμα η προεκλογική αντιπαράθεση να παρεκκλίνει, έστω και για λίγο, από το πεδίο της οικονομίας.
Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου αποφεύγει να ...

Ο Χριστόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούσε αν ο Ιησούς καπνίζει χασισέλαιo

Ερωτηματικά για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Ποικίλα σχόλια προκαλεί η υποψηφιότητα του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Δ.Χριστόπουλου, ο οποίος πριν μπει στα «χωράφια» του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, συνεργάτης του Άλεξ Ρόντου στις ΜΚΟ και «διαφημιστής» του Γ.Καμίνη.
Όπως αναφέρει το...

ΣΟΚ !!! Ξένοι γιατροί αφαιρούν όργανα από νεκρούς στην Ουκρανία

ξενοι , γιατροι , αφαιρουν , ζωτικα , οργανα , απο , τους , νεκρους , στην , ουκρανια , λαθρεμποριο , οργανων

Στην κοινωνική δικτύωση άρχισαν να εμφανίζονται ειδήσεις ότι στο Ντονμπάς εκτός από ξένους μισθωτούς εμφανίστηκαν ξένοι γιατροί με ειδικό εξοπλισμό. 

Αφαιρούν όργανα από νεκρούς, καθώς και από βαριά τραυματισμένους μαχητές. 

Να μία από τις δημοσιεύσεις αυτές.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία από νοσοκομεία, όπου νοσηλεύονται οι τραυματισμένοι μαχητές του ουκρανικού στρατού και της Εθνικής Φρουράς που αποτελείται από μισθωτούς και ριζοσπάστες από την εθνικιστική «Δεξιά Παράταξη», ξένοι-χειρούργοι κάνουν πρόσθετες αναλύσεις οι οποίες δεν...

Δεν κάνουμε πλάκα... Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτησε τη νίκη της Conchita στην Eurovision

ο , συριζα , χαιρετησε , την , νικη , της , conchita , eurrovision ,Η νίκη της Conchita στη Eurovision φαίνεται ότι άγγιξε τους επιτελείς του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι μέσα από τη νέα σελίδα 

«Νέα Ελλάδα» και τον λογαριασμό που διαθέτει στο Twitter 

εξέφρασαν 

τη στήριξή τους στο πρόσωπό της και δήλωσαν ικανοποιημένοι από τη νίκη της...

Το τουρκικό κόμμα DEB πάει για πρωτιά στην Κομοτηνή και για δεύτερο στην Ξάνθη στις ευρωεκλογές

Με την Αθήνα να κοιμάται και να μην παίρνει χαμπάρι τι συμβαίνει στη Θράκη

Και με δικούς του ανθρώπους μέσα σε όλα τα δημοτικά και περιφερειακά ψηφοδέλτια

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσαμε…
Αυτή είναι η… εθνική μας στρατηγική για τη Θράκη. 
Μετά τον θόρυβο που προκάλεσε η απόσυρση από τον ΣΥΡΙΖΑ της υποψηφιότητας της Ρομά (τσιγγάνας) Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο του λόγω αντιδράσεων της κομματικής του οργάνωσης, του μουσουλμάνου βουλευτή του στην Ξάνθη και του βουλευτή του στη Ροδόπη Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, υπακούοντας στις…

Τι αποκαλύπτει ο αγαπημένος σας καφές για την προσωπικότητα σας;

Οι φαν του Εσπρέσο, είναι εργατικοί και ηγετικοί και ξέρουν να παίρνουν αυτό που θέλουν.
Όσοι πίνουν καφέ λάτε, είναι λίγο νευρωτικοί, δυσκολεύονται να πάρουν αποφάσεις, αλλά τους αρέσει να κάνουν τους ανθρώπους γύρω τους ευτυχισμένους.
Όσοι προτιμούν καπουτσίνο έχουν...

Πως η ουκρανική κρίση απειλεί την παγκόσμια οικονομία - Ανησυχία στους διεθνείς οργανισμούς

Πως η ουκρανική κρίση απειλεί την παγκόσμια οικονομία -Ανησυχία στους διεθνείς ο

Στο επίκεντρο της συνάντησης της Ανγκελα Μέρκελ με τους επικεφαλής των πέντε διεθνών οικονομικών οργανισμών αναμένεται να βρεθεί η ουκρανική κρίση και οι επιπτώσεις της στην παγκόσμια οικονομία.

Υπό άλλες συνθήκες, γράφει η Deutsche Welle, τα θέματα στην καθιερωμένη συνάντηση της καγκελαρίου με ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, ΟΟΣΑ, Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και Διεθνή Οργάνωση Εργασίας θα ήταν η...

Le Monde: Η Ελλάδα πρώτη ναυτική δύναμη στον κόσμο



Άρθρο της Adéa Guillot για την ελληνική ναυτιλία που έχει περάσει πάλι στην πρώτη θέση στον κόσμο μετά από ένα διάλειμμα μιας δεκαετίας όπου την είχε ξεπεράσει η Ιαπωνία.
Oι Έλληνες εφοπλιστές δεν γνωρίζουν κρίση γιατί η Ελλάδα με 164 εκατ. gross tonnage φέτος γίνεται η πρώτη εμπορική ναυτιλία στον κόσμο μπροστά από την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Γερμανία ακόμα και από τη Νότια Κορέα, αναφέρει στην εισαγωγή του άρθρου η συντάκτης.
Αυτά ήταν τα αποτελέσματα της έκθεσης του Martin Stopford για λογαριασμό της εταιρίας Clarckson που είναι πρωτοπόρος σε ότι αφορά την πληροφόρηση στον τομέα της παγκόσμιας ναυτιλίας.
Αυτό το συμπέρασμα δεν είναι έκπληξη για τον Θεόδωρο Βενιάμη, πρόεδρο της ένωσης εφοπλιστών Ελλάδος εφόσον...

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Ανεπανάληπτο "κάζο" για τον Τσίπρα στη Μόσχα!

Άνθρακας ο θησαυρός της επίσκεψης
Παρά τη διαφήμιση που έτυχε η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα, ο θησαυρός μάλλον αποδείχθηκε... άνθρακας. 
Ο λόγος δεν είναι άλλος από τις συναντήσεις που έγιναν στη ρωσική πρωτεύουσα και τους αξιωματούχους που είδε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί λοιπόν δεν ήταν υψηλά ιστάμενοι όπως ήλπιζαν στην Κουμουνδούρου με μεγαλύτερη απόρριψη αυτή του Σεργκέι Λαβρόφ, υπουργού Εξωτερικών του Πούτιν.
Οι προσδοκίες που...

Έφαγε πόρτα ο Τσίπρας από τον Υπ.Εξωτερικών της Ρωσίας!

tsipras100

Προτίμησε ο Ρώσος Υπουργός να δει τον ομόλογό του από την Ουγκάντα και όχι τον Αλέξη Τσίπρα, παρά τα όσα ψευδώς διαρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ πως ο Υπουργός απουσίαζε!

Το γιατί έφαγε πόρτα ο Αλέξης, δεν το γνωρίζουμε.
Αλλά έχουν αλλάξει πολλά από τότε που γύρισε από το Χιούστον…

Τυχαίο;

Δημοσκόπηση GPO: Οι πρωτιές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Που έχει προβάδισμα η ΝΔ και που  ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, και προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές καταγράφει η δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού MEGA.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές...

Η μάχη των περιφερειακών εκλογών: Τα φαβορί και οι πιθανοί αντίπαλοι στον β΄ γύρο


* Τι αναφέρουν τα τελευταία προγνωστικά μερικές ημέρες πριν από τις κάλπες

* Καμία περιφέρεια δεν πρόκειται να κριθεί από τον α' γύρο

* Ποιοι προηγούνται στις μεγάλες περιφέρειες

* Το σκληρό πόκερ και οι «συμμαχίες» για τη δεύτερη Κυριακή

Λιγότερο από μια εβδομάδα έχει απομείνει για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και οι προβλέψεις και τα προγνωστικά για τα φαβορί, αλλά και εκείνους που θα περάσουν στον Β' γύρο δίνουν και παίρνουν.
Οι τελευταίες προβλέψεις, που ...

Απίστευτη γιούχα σε Συριζαία Βουλευτή και αποθέωση Άδωνι Γεωργιάδη, στην Αμαλιάδα! (VIDEO)

"Επειδή τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια" 
που λέει και ο λαός
Αντιστροφή σκηνικού είχαμε στην Αμαλιάδα! 
Ο Άδωνις Γεωργιάδης πήρε τον λόγο και κυριολεκτικά αποθεώθηκε από τον κόσμο στα εγκαίνια νέας πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλιάδας!
Παρά τις επευφημίες ο υπουργός έβαλε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση, λέγοντας πως δεν πρόκειται για ένα κομματικό έργο , αλλά για μία κίνηση που ενώνει αλλά δεν διχάζει και για να γίνει πράξη βοήθησαν οι πάντες...

Πήρε τον κατήφορο το "Ποτάμι"

Γιατί πέφτει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη
Τα ποσοστά του κόμματος του Στ. Θεοδωράκη, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις που διενεργούνται, έχουν πτωτική τάση. 
Δημοσκόποι που δεν είναι δεσμευμένοι με ΜΜΕ εκτιμούν ότι, εάν σήμερα είχαμε εκλογές, το «Ποτάμι» μετά βίας θα λάμβανε 4%. 
Την ίδια στιγμή, στη Νέα Δημοκρατία ελπίζουν στη συσπείρωση της τελευταίας στιγμής. 
Δημοσκόποι που συνεργάζονται με τη Συγγρού δεν κρύβουν τις...

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Πιστοποιητικά Αντιμνημονιακών Φρονημάτων...

Του Γιώργου Κράλογλου 

Τι μεγαλύτερο δώρο μπορούσε να δώσει στον κ. Α. Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ από αυτό που προσέφερε ο κ. Στάθης Παναγούλης, εξαγγέλλοντας από του βήματος της Βουλής διώξεις , σκαμνιά και ειδικά δικαστήρια για όποιους έχουν βάλει την υπογραφή τους σε μνημόνια. 


Προκαλώντας μέχρι και τον κ. Α. Τσίπρα, ότι μιλάει κομψά και όχι ωμά για τους διωγμούς, όπως κάνει ο ίδιος.
Γιατί στο κάτω-κάτω κανείς δεν έχει να φοβηθεί στέρηση αντιμνημονιακών φρονημάτων και προφανώς και αντίστοιχο πιστοποιητικό όταν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.
Άλλωστε μόνο όσοι δεν ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ μαζί βεβαίως με τους βουλευτές, ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες και Δήμαρχους της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ της ΔΗΜΑΡ, της ΓΕΦΥΡΑΣ του ΠΟΤΑΜΙΟΥ που είναι «πατεντάτοι» μνημονιακοί, δεν θα δικαιούνται πιστοποιητικού αντιμνημονιακών φρονημάτων και άρα την έχουν βαμμένη με φυλακίσεις και διωγμούς...

Αυτό είναι το Master Plan των Κινέζων για την Ελλάδα

Του Ηλία Γ. Μπέλλου
 
Στην Αθήνα έρχεται εκτός απροόπτου στα μέσα Ιουνίου και αφού ξεκαθαρίσει το πολιτικό σκηνικό από τις εκλογές ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κεκιάνγκ με σκοπό την προώθηση των προτεραιοτήτων της ατζέντας των ελληνοκινεζικών οικονομικών σχέσεων. 

Και αυτές είναι πολλές και περιλαμβάνουν από την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και την συμμετοχή κινεζικών επιχειρήσεων στους διαγωνισμούς για το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και το νέο αεροδρόμιο στο Ηράκλειο της Κρήτης εως την εμπλοκή κινεζικού ομίλου στην αναβάθμιση των υποδομών του σιδηροδρομικού δικτύου του ΟΣΕ και τις τοποθετήσεις κινέζων ιδιωτών στο ελληνικό real estate. ...

Η ζημιά στην οικονομία μπορεί να γίνει πιο νωρίς από όσο κανείς φαντάζεται

Του Γιώργου Καισάριου 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κύριος Μανώλης Γλέζος κάνει αναφορά στο είδος της οικονομικής πολιτικής που θα ήθελε να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αν εκλεγεί κυβέρνηση. 

Επίσης ας μην γελιόμαστε, τις απόψεις αυτές δεν τις υποστηρίζει μόνο ο κύριος Γλέζος, αλλά και αρκετοί άλλοι στο ΣΥΡΙΖΑ. 
Μεταξύ άλλων ο κ. Γλεζος τόνισε ότι 

πρώτα θα μειωθούν οι σπατάλες στα υπουργεία, 
δεύτερον, θα εισπράξει τους φόρους που διαφεύγουν (που δεν υπάρχουν λέω εγώ) και 
τρίτον, εάν χρειαστεί (ένα σίγουρο στοίχημα λέω εγώ), θα κάνει ένα εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό. ..

Tι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για αναγκαστική κατάσχεση εισοδημάτων - Τι είπε ο Μανώλης Γλέζος

Tι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για αναγκαστική κατάσχεση εισοδημάτων -Τι είπε ο Μανώλης Γλέζος
Σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία», ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, εξηγώντας τις οικονομικές προτεραιότητες του κόμματος ανέφερε:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτα θα μειώσει τις σπατάλες που ακόμα και σήμερα συνεχίζονται στα υπουργεία. Δεύτερον, θα εισπράξει τους φόρους που διαφεύγουν. Και τρίτον, εάν χρειαστεί, θα κάνει ένα εσωτερικό αναγκαστικό δανεισμό, για εισοδήματα πάνω από ένα όριο... Ας πούμε πάνω από 100.000. Από εκεί και πάνω μπορεί να υπάρξει ένας αναγκαστικός δανεισμός. Τώρα πέφτουν χαράτσια που πάνε στο χρέος. Εγώ μιλάω για εσωτερικό δανεισμό, ώστε να σωθεί η χώρα και να λειτουργεί το κράτος».
Άμεση ήταν...

Ρέει το αίμα των Αμερικανών μισθοφόρων στην Αν.Ουκρανία - 45 νεκροί - Η Bild μιλάει για 400 μισθοφόρους

Πλήρης επιβεβαίωση των όσων έχει μεταδώσει το defencenet.gr (ακόμα και πριν κάνει σχετική προειδοποιητική δήλωση για την τύχη τους ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σ.Λαβρόφ) για την δράση των Αμερικανών μισθοφόρων της πρώην Blackwater από την γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag, η οποία επικαλείται πληροφορίες των...

Επίδειξη δύναμης του Καραμανλή το μνημόσυνο του Εθνάρχη

Τι λένε για την παρουσία των διαγραμμένων
Ως μία μίνι επίδειξη δύναμης του Κώστα Καραμανλή, θεωρείται από πολλούς το σκηνικό που στήθηκε στον ετήσιο μνημόσυνο στην μνήμη του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή. 

Η παρουσία πολλών διαγραμμένων στελεχών της παράταξης, όπως ο Βύρων Πολύδωρας, ο Χρήστος Ζώης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, αλλά και η Μαρία Κόλλια Τσαρουχά των ΑΝΕΛ. 
Τα στελέχη που είναι πλέον εκτός ΝΔ, είχαν θερμή συνομιλία με τον Κώστα Καραμανλή. 
Σχολιάζοντας μάλιστα οι παρευρισκόμενοι...

Άδειασε τον Τσίπρα ο Κραουνάκης!

Δεν γνώριζε ότι το όνομα του θα είναι στη "λίστα"

Ένα ηχηρό χαστούκι στην περίφημη λίστα των 180 του Αλέξη Τσίπρα, έδωσε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης,. 
Αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της λίστας ο καλλιτέχνης έγραψε στο facebook

"Είδα το όνομα μου σε καποια λιστα καλλιτεχνων που "υποστηριζουν" Συριζα...για να μην γινουμε μπιλιες με φιλους κι εχθρους...δεν μου γουσταρουν καθολου οι λιστες...απ οπου κι αν προερχονται"

Δεν το λες και λίγο....

Στα βαφτίσια του δισέγγονου του ο Μητσοτάκης (ΦΩΤΟ)

Στα 96 του χρόνια είναι καλά στην υγεία του
Ο 96χρονος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής στην Κηφισιά όπου έγιναν τα βαφτίσια του δισέγγόνου του.
Σε φωτογραφία που ανήρτησε στο Facebook, ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι μαζί με τις δύο κόρες του, Ντόρα Μπακογιάννη και Κατερίνα Μητσοτάκη, με την πρώτη να έχει στην αγκαλιά της την εγγονή της.
Η βάφτιση αφορούσε τον Φίλιππο Σπύρο, γιο του πρωτότοκου γιου της Κατερίνας Μητσοτάκη και του Γρηγόρη Δημητριάδη....

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ατλέτικο Μαδρίτης, “Εl fenómeno”


pop_athleticoΣτην αρχή φεύγει ο Τόρες, μετά οι Αγκουέρο και Φορλάν, στο τέλος ο ΦαλκάοΚάθε χρονιά μετά από κάθε τέτοια αποχώρηση όλοι έψαχναν τον τελευταίο που θα κλείσει την πόρτα κι  έλεγαν ότι η Ατλέτικο Μαδρίτης θα επιστρέψει στις μέτριες χρονιές (που την είχαν φέρει ακόμα και στην Σεγούντα Ντιβιζιόν). Ίσως κάποιες ενδιάμεσες σεζόν να έλειψε πράγματι η σταθερότητα. Όχι όμως έπειτα από την άφιξη του Ντιέγκο Σιμεόνε στον πάγκο της, εκείνη την ευλογημένη προπαραμονή Χριστουγέννων του 2011. Ο ψαρωτικός αργεντίνος κόουτς μετράει ήδη τρεις  - ας τους πούμε «περιφερειακούς» – τίτλους: 1 Europa League (πέρυσι κόντρα στην Μπιλμπάο, είχε προηγηθεί και το τρόπαιο του 2010 απέναντι στη  1 ευρωπαϊκό Super Cup απέναντι στην Τσέλσι κι 1 Copa Del Rey. Και τώρα, είναι έτοιμος, μαζί με τους στρατιώτες του, για την τελική ευθεία....

Θρίλερ για γερά νεύρα οι εκλογές - Μάχη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

Θρίλερ για γερά νεύρα οι εκλογές -Μάχη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ -ΝΔ

* Νέα δημοσκόπηση της KAPPA RESEARCH

* Οριακό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 23% έναντι της ΝΔ με 21,7%

* Παγιώνεται στην 3η θεση το Ποτάμι με 9%

* Σταθερά τέταρτο κόμμα η Χρυσή Αυγή, στο 5,5% η Ελιά

Οριακό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση...

Τους…πόνεσε η επίσκεψη Πούτιν στην Κριμαία

Θράσος αμερικανικό.

Έχουν κάνει εισβολές σε όλο τον πλανήτη,

έχουν ανατρέψει κυβερνήσεις ,

έχουν στηρίξει χούντες 

και τους ενόχλησε η επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, στην Κριμαία!
«Δεν αποδεχόμαστε την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία. Μια τέτοια επίσκεψη το μόνο που θα κάνει είναι να αυξήσει τις εντάσεις»,
δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο...

Δημοσκόπηση Public Issue: Ισχνό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ισοδυναμία με ΝΔ για ενδεχόμενες εθνικές

Δημοσκόπηση Public Issue: Ισχνό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, ισοδυναμία μΤην ισοδυναμία ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ δείχνει νέα δημοσκόπηση της Public Issue. 


Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ισχνό προβάδισμα στις ευρωεκλογές, αλλά υπάρχει ισοδυναμία σε ενδεχόμενο εθνικών εκλογών. 

Στην έρευνα της Public Issue για...