Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Μερικές δυσάρεστες αλήθειες.

Είναι ώρα να εμπεδώσουμε μερικές αλήθειες για την 7ετή πλέον ύφεση που κάποιοι προσπαθούμε να εξηγήσουμε εδώ και 3 χρόνια.
Ας σταματήσουμε λοιπόν να λέμε μπαρούφες στον κόσμο, ότι δήθεν το σημαντικό είναι η μείωση του γάλακτος κατά 5 ευρωλεπτά στο ράφι, ή αν οι βιταμίνες πρέπει να πωλούνται στο σουπερμάρκετ ή όχι (που πρέπει), και ας δούμε την αλήθεια κατάματα.
ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
1. Η ύφεση 30% του ΑΕΠ στην Ελληνική οικονομία ΕΙΝΑΙ ΗΘΕΛΗΜΕΝΗ.
Είναι επίσης προσεκτικά προσχεδιασμένη, με ενέργειες που...

Ο Βενιζέλος και η Πολωνή βοσκοπούλα: H γνωριμία με το όνομα-έκπληξη στο ευρωψηφοδέλτιο [βίντεο]

Ο Βενιζέλος και η Πολωνή βοσκοπούλα: H γνωριμία με το όνομα-έκπληξη στο ευρωψηφο

Μία Πολωνή βοσκοπούλα, που είχε κάνει μία αξέχαστη παρέμβαση στην προεκλογική εκστρατεία του Ευάγγελου Βενιζέλου ετοιμάζει ως όνομα έκπληξη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης, το όνομα της συγκεκριμένης γυναίκας περιλαμβάνεται στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς που ανακοινώνεται Κυριακή μεσημέρι στον Κεραμεικό. 
Ο κ. Βενιζέλος έψαξε και βρήκε την περίφημη κυρία Μαργαρίτα, μια Πολωνή που βρίσκεται επί 20 χρόνια στην Ελλάδα και μένει στο Μαυρονέρι της Λιβαδειάς.
Πρόκειται για τη...

Πληγωμένο θηρίο η Τουρκία απειλεί με εισβολές και όλεθρο Ελλάδα και Συρία

"Πληγωμένο θηρίο" 
θυμίζει η κυβέρνηση του Ρ.Τ.Ερντογάν μερικές ημέρες πριν από τις καθοριστικές δημοτικές εκλογές στην Συρία από την αποκάλυψη διαδοχικών σκανδάλων με αποκορύφωμα την αποκάλυψη του περιεχομένου της σύσκεψης για την εισβολή στην Συρία.
Και εδώ ακριβώς είναι το σημείο που είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για την ασφάλεια των γεινότων της και ειδικά για την ελληνική ασφάλεια.
Στην Συρία τα είδαμε τα νύχια του θηρίου:...

Ο οίκος Moody’s απειλεί με υποβάθμιση τη ρωσική οικονομία

Ο οίκος Moody’s απειλεί με υποβάθμιση τη ρωσική οικονομία

Υπό «επιτήρηση» με ορατή την απειλή της μείωσης του αξιόχρεου της οικονομίας της, θέτει τη Ρωσία, ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s όπως ανακοίνωσε χθες Παρασκευή.


Σύμφωνα με τον διεθνή οίκο η απειλή για μείωση της βαθμολογίας του αξιόχρεου της Ρωσίας, προκύπτει εξ αιτίας  των επιπτώσεων από την ουκρανική κρίση και μια πιθανή κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή...

Καλημέρα σας για Αγαλλίαση... Αγνή Παρθένε! - Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε Σιμωνόπετρα, Αγίου Όρους

Αγνή Παρθένε

Αγνή Παρθένε Δέσποινα, Άχραντε Θεοτόκε,
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Παρθένε Μήτηρ Άνασσα, Πανένδροσέ τε πόκε.
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Υψηλοτέρα Ουρανών, ακτίνων λαμπροτέρα
Χαίρε Νύμφη Ανύμφευτε.
Χαρά παρθενικών χορών, αγγέλων υπερτέρα, ...

Τα χωριά της ελληνικής TV: Από το Κάτω Παρτάλι μέχρι την Γκουρτζόβαλη

Η εκ του μηδενός δημιουργία του τηλεοπτικού μας κόσμου σηματοδοτήθηκε από την προβολή σειρών ή σήριαλ, ανάλογα τη ρύθμιση που έχετε κάνει στο language bar σας.
ΥΕΝΕΔ, ΕΙΡΤ, ΕΡΤ, Alter, Mega, Ant1, Alpha και Skai. Όλα τα κανάλια, ιδιωτικά και δημόσια έχουν προβάλλει σειρές που είτε καθήλωσαν και γνώρισαν τεράστια επιτυχία ή φάνηκαν αδιάφορες και κόπηκαν ­πριν την ώρα τους. Είναι πολλά τα σήριαλ αγαπητέ τηλεθεατή για αυτό και θα πρέπει να αυτοπεριοριστούμε, εντάσσοντας μία και μόνο μεταβλητή...

Η Μόσχα θέτει θέμα Ανατολικής Ουκρανίας

Για πρώτη φορά μετά την διαβεβαίωση του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Β. Πουτιν ότι δεν πρόκειται η Ρωσία να προχωρήσει στην ένωση των εδαφών που κατοικούνται από ρωσόφωνους στην Αν.Ουκρανία περιοριζόμενος μόνο στην ένταξη της Κριμαίας στην Ρωσική Ομοσπονδία, υψηλά ιστάμενος αξιωματούχος και μάλιστα ο διευθυντής της FSB έθεσε εμμέσως πλην σαφώς θέμα Ανατολικής Ουκρανίας.
Όπως συγκεκριμένα μεταδίδει το Ria Novosti, ο διευθυντής FSB (το διάδοχο σχήμα της σοβιετικής KGB)  Alexander Malevanyδήλωσε τα εξής: ...

Επιστολή αποχώρησης από 92 στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων - Καταγγέλλουν φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ

Εικόνα διάλυσης στους ΑΝΕΛ: Επιστολή αποχώρησης από άλλα 92 στελέχη -ΚαταγγέλλουΠληθαίνουν όπως φαίνεται τα προβλήματα για τους Ανεξάρτητους Ελληνες, καθώς, το απόγευμα της Παρασκευής, 92 στελέχη με επιστολή τους ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το κόμμα και καταγγέλλουν παλινωδίες της ηγεσίας.

Στο κείμενο, που δημοσιεύει το parapolitika, αναφέρουν ότι οι ΑΝ.ΕΛ. Παρουσιάζουν κατρακύλα και καταγγέλλουν το φλερτ με τον ΣΥΡΙΖΑ και το δέσιμο του κόμματος στο άρμα των νεοφιλελευθέρων-συντηρητικών του Κάμερον.
Υπενθυμίζεται ότι ...

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Όλα όσα συζητάμε σήμερα σε 5 χρόνια θα είναι αδιάφορα

Φώτης Γεωργελές

Εδώ και τρεις μήνες, παρακολουθούμε σε ζωντανή μετάδοση τη διάλυση μιας χώρας. 
Η Κριμαία αποσχίστηκε, στρατιωτικές κινήσεις, οι ανατολικές επαρχίες αυτονομούνται, παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές, δολοφονίες.
Η Ουκρανία έχει μπει σε αυτοκαταστροφική τροχιά
Αν κοιτάξεις γύρω μας τον κόσμο, θα φοβηθείς
Η Αραβική Άνοιξη είναι πάντα φθινόπωρο, αποδεικνύεται ακόμα μια φορά ότι δεν είναι εύκολο να κόψεις δρόμο προς την κοινοβουλευτική δημοκρατία. 
Στη Συρία ο εμφύλιος συνεχίζεται 2 χρόνια, οι νεκροί έφτασαν τους 140.000. 
Η Αργεντινή μια δεκαετία μετά την κρίση είναι πάντα σε κατάσταση ανάγκης, οι άνθρωποι σκοτώνονται κάθε βδομάδα σε επιθέσεις στα σούπερ μάρκετ για να βρουν τρόφιμα. 
Στη Βενεζουέλα έφτασαν τα 38 τα θύματα στους δρόμους. 
Η Τουρκία που μέσα σε μια δεκαετία γνώρισε τεράστια ανάπτυξη και βρέθηκε μέσα στις πλουσιότερες χώρες του κόσμου, τώρα συγκλονίζεται από σκάνδαλα, το νόμισμα καταρρέει, τα επιτόκια ανεβαίνουν, διαδηλώσεις, νεκροί...

Οι Ρώσοι ξεχύνονται στην Ανατολική Μεσόγειο

Το γεγονός της συνεχιζόμενης παρουσίας του ρωσικού στόλου σε μια περιοχή στην οποία το θερμότερο σκαρφαλώνει επικίνδυνα προς το κόκκινοαποτελεί μια δήλωση από μόνο του. 

Μια πιθανή χθεσινή διάταξη του ρωσικού στόλου στο Αιγαίο παρουσιάζεται στο διαδίκτυο.
Όπως μπορεί να δει κανείς στην απεικόνιση, πρόκειται για συνολικά 13 πολεμικά πλοία των Ρώσων που έχουν αναπτυχθεί ή βρίσκονται σε πορεία προς την Ανατολική Μεσόγειο, ανοικτά των ακτών της Συρίας.
Με δεδομένο ότι...

ΗΠΑ: "Η Ρωσία είναι έτοιμη να εισβάλει στην Ουκρανία με χιλιάδες στρατιώτες και τεθωρακισμένα" (vid)

Η συσσώρευση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με την Ουκρανία έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία στις ΗΠΑ, οι οποίες «βλέπουν» πιθανή μία Ρωσική εισβολή στη νοτιοανατολική Ουκρανία. 

Το σημαντικότερο στοιχείο που καταγράφεται είναι η ανάπτυξη επικοινωνιών, κέντρων ελέγχου και η κατασκευή κτιρίων που θα χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση των επιτελών, αλλά και ως νοσοκομειακοί σταθμοί.
Οι ΗΠΑ αναφέρουν πώς...

«Σχεδόν 100.000 Ρώσοι στρατιώτες κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία»

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, περισσότεροι από
20.000 Ρώσοι
 στρατιώτες με εξοπλισμό και μονάδες που
 χρειάζονται για μια στρατιωτική επιχείρηση,
βρίσκονται κατά μήκος της
ρωσοουκρανικής μεθορίου.


REUTERS/SHAMIL ZHUMATOV

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει σχεδόν 100.000 στρατιώτες κατά μήκος της μεθορίου της με την Ουκρανία,

δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας της Ουκρανίας, αναφέροντας έναν αριθμό κατά πολύ υψηλότερο από αυτόν των 20.000 που είχαν ανακοινώσει οι ΗΠΑ.
«Σχεδόν 100.000 στρατιώτες έχουν στρατοπεδεύσει στην ουκρανική μεθόριο. Είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν πλήγματα διάρκειας πολλών εβδομάδων», σημείωσε ο Αντρέι Παρούμπιι κατά τη διάρκεια παρέμβασής του μέσω Διαδικτύου από το Κίεβο στο Ατλαντικό Συμβούλιο, κύκλο συζήτησης στην Ουάσινγκτον.
«Τα ρωσικά στρατεύματα δεν βρίσκονται μόνον στην Κριμαία, έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος όλης της μεθορίου. Βρίσκονται στον Βορρά, στην Ανατολή, στον Νότο», σημείωσε ο ίδιος...

Η ρεβάνς της Μόσχας στο Ν.Αναστασιάδη: Η πρώτη χώρα της ΕΕ που τάσσεται υπέρ της Ρωσίας στο Κριμαϊκό

Η Κύπρος είναι το πρώτο κράτος της Ε.Ε. που χαράσσει εντελώς διαφορετική γραμμή στο θέμα της ανεξαρτητοποίησης της Κριμαίας και της προσάρτησης της στη Ρωσία και λέει «όχι» στις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας με απόφαση της Βουλής, η οποία βάζει πάνω από όλα τα συμφέροντα της νήσου και τη διαφύλαξη των πολύτιμων σχέσεων με τη Ρωσία.
Πρόκειται για μία απόφαση που συνιστά ήττα κατά κράτος για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος μίλησε για τιμωρία της Ρωσίας, υπακούοντας στα κελεύσματα της Ε.Ε. και των ΗΠΑ, όπως ...

"Λύσσαξε" ο Α.Νταβούτογλου για την διαρροή των σχεδίων εισβολής στην Συρία

"Λύσσαξε" ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου για την υποκλοπή και διαρροή των τουρκικών σχεδίων εισβολής στην Συρία.

Και δήλωσε πριν λίγο ότι η ανάρτηση της υποκλαπείσας συνομιλίας του με τον επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών MIT Χακάν Φιντάν στο YouTube, στην οποία ακούγονται να συζητούν για τον τρόπο που με προβοκάτσια και θα εισβάλλουν στην Συρία, αποτελεί «κήρυξη πολέμου» κατά της Τουρκίας...

Ξαφνική σύγκλιση ρωσικών Στρατιών στην Δυτική Περιφέρεια: Έφεραν μέχρι και BMP-3! (vid)

Η Ρωσία, συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατεύματα  «πρώτης γραμμής»  κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, στην περιοχή του Κουρσκ και στην περιοχή του Belgorod, όπου σύμφωνα με στρατιωτικούς αναλυτές «δείχνουν  επέμβαση» στην Ουκρανία.

Την ίδια στιγμή το ΥΠΑΜ της Ουκρανίας, θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή του Χάρκοβο, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα ουκρανο-ρωσικά σύνορα, και θα ελέγξει την καταλληλότητα των καταφυγίων της περιοχής. 
Στις 26 Μαρτίου 2014, κατέφθασε μονάδα αλεξιπτωτιστών από το Kantemirovsky και μία μηχανοκίνητη ταξιαρχία από το  Ταμάν, ανέφερε η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Dumskaya.net...

Βασικές συμβουλές ασφαλούς επιβίωσης στoν κόσμο των social media

Βασικές συμβουλές ασφαλούς επιβίωσης στoν κόσμο των social mediaΤο εξαφανισμένο αεροπλάνο γίνεται «όχημα» απειλών μέσω Ίντερνετ

«Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε περιόδους αναμονής κάποιας σημαντικής είδησης, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην παρούσα φάση με το χαμένο αεροπλάνο της Malaysia Airlines», λένε οι ειδικοί, αφού οι απατεώνες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία για να παρασύρουν τους ανυποψίαστους χρήστες σε μολυσμένες διευθύνσεις.
Τα ψηφιακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτελούν γόνιμο έδαφος για τους κυβερνοεγκληματίες, καθώς χιλιάδες ειδήσεις κοινοποιούνται καθημερινά και είναι...

Το ΔΝΤ ισοπεδώνει την Ουκρανία και τη στέλνει στην "αγκαλιά" της Ρωσίας

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τις κινήσεις που έκανε στη σκακιέρα της Ουκρανικής κρίσης και που οδήγησαν στην προσάρτηση της Κριμαίας χωρίς να πέσει ούτε μία ριπή, πέτυχε έναν τεράστιο στρατηγικό στόχο τον οποίο ακόμη η Δύση δεν έχει αντιληφθεί. 

Να κάνει ολόκληρη την νοτιοανατολική Ουκρανία να θέλει να μπει στην «αγκαλιά» της Ρωσίας.

 Πιθανόν ο στόχος αυτός να επιτευχθεί χωρίς καν στρατιωτική επέμβαση, αν και η πολεμική μηχανή είναι έτοιμη για όλα.
Η Μόσχα στόχευσε εξ αρχής στην...

«Πόρτα» από Ε.Ε. σε Ουκρανία :"Δεν είμαστε έτοιμοι να απευθύνουμε πρόσκληση για ένταξη"

Απέρριψε τουλάχιστον προς το παρόν την προοπτική πρόσκλησης προς την Ουκρανία για ένταξη στην Ε.Ε. ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jose Barroso. 

Ο Barroso είπε ότι δεν προσφέρθηκε καθεστώς υποψήφιας χώρας στην Ουκρανία καθώς οι χώρες της ένωσης δεν είναι έτοιμες να τη δεχθούν στην παρούσα φάση βάσει της υπάρχουσας κατάστασης,...

Συγκλονιστικό ντοκουμέντο από Τουρκία: Tα πρακτικά της σύσκεψης για εισβολή στην Συρία - Πώς έστησαν νέα "Βαριοπούλα" (vid)

Ένα συγκλονιστικό ηχητικό ντοκουμέντο προϊόν υποκλοπής του περιεχομένου της σύσκεψης μεταξύ του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Ahmet Davutoğlu, του αρχηγού της ΜΙΤ Hakan Fidan του υφυπουργού Εξωτερικών Feridun Sinirlioğlu και του αναπληρωτή Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Yaşar Güler, παρουσιάζει το defencenet.gr.

Και το χαρακτηρίζουμε "συγκλονιστικό" γιατί αν βγάλεις την λέξη "Συρία" και την αντικαταστήσεις με την λέξη "Ελλάδα" έχουμε ολόκληρο τον τρόπο σκέψης, ενέργειας και προσδοκώμενου αποτελέσματος από την πλευρά της Τουρκίας σε μία εισβολή κατά της χώρας μας...

Πανωλεθρία Τούρκων και ισλαμιστών στο Al Kasab - 200 νεκροί από τα πυρά των Σύρων

Σε πανωλεθρία κατέληξε η πρώτη εισβολή τουρκικών δυνάμεων προς βοήθεια των ισλαμιστών ανταρτών στο στρατηγικής σημασίας ύψωμα Al Kasab στα τουρκοσυριακά σύνορα. 

Όπως δήλωσε σήμερα Πέμπτη ανώτατος Σύρος αξιωματικός στο πρακτορείο ειδήσεων Al-Watan "ο συριακός Στρατός αντιστάθηκε στην τούρκικη εισβολή σθεναρά και επιπλέον ανακατέλαβε το μεγάλης σημασίας ύψωμα της ΑL-KASAB 65 χιλιόμετρα βόρεια της Λαττάκειας και ελέγχει πλέον τα στρατιωτικής σημασίας περάσματα Castel mabaegen και Ma Afu... "...

Επιτέλους οριστική συμφωνία για το γάλα - Νέες κατηγορίες και σήμανση

Επιτέλους οριστική συμφωνία για το γάλα -Νέες κατηγορίες και σήμανσηΑίσιο τέλος είχαν οι διαβουλεύσεις των υπουργείων Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης για το επίμαχο θέμα του γάλακτος. 

Πλέον θα διακρίνεται σε «παστεριωμένο γάλα» και σε «γάλα υψηλής θερμικής επεξεργασίας», ενώ η διάρκεια συντήρησης του θα καθορίζεται από τη βιομηχανία, αλλά μετά από έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών φορέων με βάση τη κοινοτική νομοθεσία.
Συγκεκριμένα αίρεται ο...

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Οι... όροι του Καραμανλή για την μετεξέλιξη της ΝΔ!


Ποιες κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά περιμένει σύντομα ο πρώην πρωθυπουργός

Στη Νέα Δημοκρατία δεν υφίσταται αυτή την ώρα στο προσκήνιο κάποιο οξύ εσωκομματικό πρόβλημα. Αλλά ορισμένα πράγματα εξελίσσονται είτε… χαμηλόφωνα είτε ακόμη και «βουβά». 
Έτσι, σε χαμηλούς τόνους σχολιάστηκε εκεί η «τακτοποίηση» μιας εκκρεμότητας που αφορά την κατοχή του 70% των μετοχών του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», που βάσει καταστατικού κατέχει ο...

Ρωσία-Κίνα: «Ο εχθρός του εχθρού μου φίλος μου»

Γιατί ο ασιατικός δράκος βλέπει ως "θεόσταλτο δώρο" την κρίση στην Ουκρανία. 

Τι υποτιμά η Δύση.

Οι περισσότεροι αναλυτές συμφωνούν στο ότι η κρίση στην Ουκρανία αποτελεί μείζονα γεωπολιτική εξέλιξη, καθώς αναζωπύρωσε ανησυχίες και φόβους που είχαν σχεδόν ξεχαστεί μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου...

Με το ζόρι στο δικαστήριο ο Μπίκας του Παπανδρέου !

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις εκνευρίζοντας την έδρα

Χαμός έγινε χθες στο Μονομελές Πλημελειοδικείο κατά την εκδίκαση μιας υπόθεσης στην οποία εμπλέκεται η ΕΥΠ επί των ημερών του ΠΑΣΟΚ. 
Η έδρα ζήτησε να καταθέσει ο γνωστός «κηπουρός» του Παπανδρέου , Κ. Μπίκας που σήμερα υπηρετεί ως πρέσβης στο Λονδίνο αλλά εκείνος διεμήνυσε μέσω υπηρεσιακού παράγοντα του υπουργείου Εξωτερικών ότι έχει ανειλημμένες υποχρεώσεις. 
Αποτέλεσμα τούτου ήταν να ζητηθεί η βίαιη προσαγωγή του, να του ...

Σε ποια τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ θα μειωθούν οι θέσεις και σε ποια θα αυξηθούν [λίστα]

Σε ποια τμήματα ΑΕΙ-ΤΕΙ θα μειωθούν οι θέσεις και σε ποια θα αυξηθούν [λίστα]Eντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί ο ακριβής αριθμός των θέσεων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, ο οποίος κατά πληροφορίες θα κυμανθεί στα ίδια με τα περσινά επίπεδα, δηλαδή στις 70.000. 

Ωστόσο, οι θέσεις θα «αναδιανεμηθούν» με σκοπό να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς. 
Έτσι, αναμένεται να είναι λιγότερες αυτές σε σχολές που οδηγούν στο Δημόσιο  ή έχουν περιορισμένη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
Σύμφωνα με το...

Κατερρίφθη αμερικανικό UAV στην Υπερδνειστερία - Κατασκόπευε ασκήσεις Ρώσων στρατιωτών Η ΔΥΣΗ ΦΟΒΑΤΑΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΡΙΜΑΙΑΣ


Αμερικανικό UAV (μη επανδρωμένο αναγνωριστικό εναέριο όχημα) καταρρίφθηκε στην Υπερδνειστερία τη στιγμή που εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν ξεκινήσει στην περιοχή ασκήσεις προσομοίωσης για την αντιμετώπιση επίθεσης από τρομοκράτες ή από τακτικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο Interfax το μη επανδρωμένο αεροσκάφος απογειώθηκε από περιοχή της Ουκρανίας ή στα σύνορα αυτής για να φωτογραφήσει και να κάνει λήψη βίντεο στην περιοχή της Υερδνειστερίας.
Το αμερικανικό UAV, πιθανότατα...

Η Κριμαία είναι μόνο η αρχή – Το μεγάλο κόλπο του Πούτιν: Θέλει να προσαρτήσει την Αλάσκα!


Βήμα βήμα φαίνεται ότι σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις του ο Βλαντιμίρ Πούτιν παρά τις σφοδρές αντιδράσεις τόσο της Ευρώπης όσο και των ΗΠΑ για την προσάρτηση της Κριμαίας.

Ειδικά οι ΗΠΑ θα πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι από τις ενέργειες του «τσάρου» 
αφού τώρα καλοβλέπει την Αλάσκα!

Η ρωσική ιστοσελίδα Ria Novosti που απηχεί εν πολλοίς τις απόψεις του Κρεμλίνου δημοσιεύει-όχι τυχαία- το άτυπο δημοψήφισμα που ξεκίνησε σε δικτυακό τόπο του Λευκού Οίκου στις 21 Μαρτίου και στο οποίο έως σήμερα έχουν υπογράψει περισσότεροι από 22.000 άνθρωποι υπέρ της απόσχισης της Αλάσκας από τις Ηνωμένες Πολιτείες και της επανένωσης της με τη Ρωσία.
Δείτε εδώ την σχετική σελίδα στο Facebook
Αν η κίνηση αυτή προσελκύσει 100.000 υπογραφές μέσα σε ένα μήνα, γράφει χαρακτηριστικά η Ria Novosti η κυβέρνηση Ομπάμα είναι υποχρεωμένη να απαντήσει τι σκοπεύει να κάνει...

Η "αυτοκτονία" Ερντογάν και γιατί πρέπει να ανησυχούμε για την τουρκική αντίδραση - ΒΙΝΤΕΟ


Ο Ερντογάν μοιάζει όλο και περισσότερο με πυγμάχο ο οποίος έχει στριμωχτεί για τα καλά στα “σχοινιά” και δέχεται απανωτά σκληρά χτυπήματα. 

Η αποδόμησή του είναι ραγδαία. Και τον πλήττουν πλέον εκεί που πονάει. 

Στην ηθική του, την οποία τα πολλά χρόνια της παντοκρατορίας του “πουλούσε”. 
Τον κατηγορούν ότι έβαλε “το δάχτυλο στο μέλι” αρπάζοντας πολύ μαύρο χρήμα και τώρα τον παρουσιάζουν και ως έναν “άτακτο ερωτιάρη” πολιτικό. Στην Τουρκία του Ισλάμ αυτά δεν είναι αστεία...

Ο Πούτιν δεν έχει κινητό και οι Αμερικανοί δυσκολεύονται να τον κατασκοπεύουν

To να είσαι παραδοσιακός Ορθόδοξος, και να πιστεύεις στις παραδόσεις αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα αφού δυσκολεύει τους κακεντρεχείς να παρακολουθούν την ζωή σου.

Πρόκειται, ίσως, για τον ηγέτη που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της τεχνολογίας. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν χρησιμοποιεί κινητό τηλέφωνο, αποκαλεί το διαδίκτυο «αυτό το ίντερνετ» με υποτιμητικό ύφος και αρνείται ....

Το πρώτο «δώρο» του ΔΝΤ στους Ουκρανούς: Αυξάνεται πάνω από 50% η τιμή του φυσικού αερίου

 Το πρώτο «δώρο» του ΔΝΤ στους Ουκρανούς: Αυξάνεται πάνω από 50% η τιμή του φυσικού αερίουΠρο των πυλών είναι οι πρώτες δυσάρεστες επιπτώσεις στην καθημερινότητα των Ουκρανών από τη ρήξη των σχέσεων με τη Ρωσία, 

καθως η κρατική εταιρεία ενέργειας Naftogaz ανακοίνωσε αύξηση άνω του 50% στην τιμή του φυσικού αερίου για τους οικιακούς χρήστες, 

έπειτα από σχετική απαίτηση του ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τη Naftogaz η αύξηση  αυτή θα ...