Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Τι δεν έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες και ήταν τόσο... έξυπνοι;

Όταν η σύγχρονη επιστήμη συναντά το παρελθόν!

Πολλές φορές η σύγχρονη επιστήμη έχει σκύψει στον τρόπο διατροφής και ζωής των αρχαίων και έχει μελετήσει αρχαία συγγράμματα σε μια προσπάθεια να απαντήσει και σε ένα απλό ερώτημα πέρα από τα πολυσύνθετα. 
Γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο έξυπνοι;Η απάντηση για πολλούς είναι μια και στηρίζεται στις αρχές που έθεσε ο πατέρας της Ιατρικής ο Ιπποκράτης, που έλεγε «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και «φάρμακο σου είναι η τροφή σου».
Στηριζόμενη σε αυτές τις ρήσεις, η...

Το μυστικό της νεότητας από το Θιβέτ

Το μυστικό της  νεότητας από το Θιβέτ

Πέντε αρχαίες θιβετιανές ασκήσεις για τα επτά τσάκρα

Tο μυστικό της νεότητας από το Θιβέτ
Ίσως γνωρίζετε την ιστορία του Juan Ponce de Leon, του πρώτου κυβερνήτη στο Πουέρτο Ρίκο, που τον 16ο αιώνα αφιέρωσε τη ζωή του αναζητώντας την πηγή της αιώνιας νεότητας στις ζούγκλες της Αμερικής. 
Σύμφωνα με έναν άλλο θρύλο, που κυκλοφόρησε μεταγενέστερα, το μυστικό αυτό βρισκόταν κρυμμένο στα βάθη των Ιμαλαΐων. Εκεί, Θιβετιανοί μοναχοί περνούσαν από γενιά σε γενιά μια σειρά ασκήσεων με θαυματουργές ιδιότητες που μπορούσαν να αντιστρέψουν το γήρας. 
Ο θρύλος έγινε πραγματικότητα όταν...

Οι 75 κανόνες του junk food

Είναι η σαλάτα τελικά προδοσία;

Και τελικά πόσα μπέργκερ μέσα στο ψωμάκι είναι αρκετά;

Τι είναι η πατάτα χωρίς τη σος της;

Και τι είναι η σος χωρίς την πατάτα της;

Ενα μπέργκερ μόνο του; Και το αδέρφι του που στέκεται έξω από τα ψωμάκια και περιμένει;

Μήπως είναι ώρα να θέσουμε τους κανόνες;

Σήμερα συντάσσουμε το σαβουάρ βιβρ του junk food...

Αυτά είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που η ΝΔ θεωρεί ότι... συμπαθούν τους τρομοκράτες

H Κουμουνδούρου σε "ακτινογραφία"

Είναι μια μόνιμη επωδός της ρητορικής της ΝΔ προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν στο τραπέζι μπαίνει το θέμα της τρομοκρατίας. 
Υπάρχουν... περιφερειακά στελέχη στην Κουμουνδούρου που «φλερτάρουν» με ακραίους χώρους. Και μπορεί να μην διακηρύττουν τη βία, ωστόσο δεν την καταδικάζουν.
Όπως αναφέρουν και τα σημερινά Νέα σε σχετικό ρεπορτάζ, τα στελέχη αυτά προέρχονται -κυρίως- από την ΑΝΑΣΑ-Ρόζα και ΑΚΟΑ, είτε από μικρότερες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ όπως το Κοκκινοπράσινο.
Επιπλέον στη σχετική... λίστα της ΝΔ μπαίνουν μέλη της Γραμματείας του ΣΥΝ όπως οι: Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Πάνος Λάμπρου, Μάνια Μπαρσέφκσι και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, ο νομικός Δημήτρης Μπελαντής της Αριστερής Πλατφόρμας...

Κόμμα Ελλήνων Κτηνοτρόφων κατεβαίνει στις ευρωεκλογές

Οι προεργασίες ξεκίνησαν ήδη στον Τύρναβο

Με κόμμα σκέφτονται να κατέβουν στις ερχόμενες Ευρωεκλογές του Μαΐου οι κτηνοτρόφοι ή να συμπεριλάβουν στα υπάρχοντα κόμματα κτηνοτρόφους σε εκλόγιμες θέσεις. 

Τα παραπάνω συζητήθηκαν αναλυτικά χθες σε γενική συνέλευση της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων στον Τύρναβο.
Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Κτηνοτρόφων κ. Γιάννης Γκρίνιας, ο οποίος εκπροσωπούσε και την Μαγνησία : 
«Η πρωτοβουλία και η κάθοδός μας στις ευρωεκλογές σκοπό έχει την προάσπιση των συμφερόντων μας και ως μία απάντηση προς το κράτος των Αθηνών ότι δεν πάει άλλο, αφού μέχρι σήμερα έχουν γίνει ατελείωτες προσπάθειες από όλες...

Οι μαρτυρικές καταθέσεις των ναυαγών στο Φαρμακονήσι στον Λιμενάρχη Λέρου

Οι καταθέσεις που έδωσαν στον Λιμενάρχη της Λέρου οι μετανάστες που σώθηκαν από το τραγικό ναυάγιο στο Φαρμακονήσι ρίχνουν φως στις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναποδογύρισε το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν με αποτέλεσμα δύο άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ αγνοούνται ακόμα 12.

Οι καταθέσεις συμπίπτουν σε πολύ βασικές παραμέτρους του τραγικού συμβάντος: ...

Φακές ή φασολάδα;

Φακές ή φασολάδα;

Η τιτανομαχία των οσπρίων έχει τους υπέρμαχους του κάθε φαγητού 

να επιτίθεται στον αντίπαλο με άτιμα μέσα, υποστηρίζοντας την πλευρά του 

ο καθένας με σθένος.

Τι πιάτο θα βάζαμε εμείς στην κουζίνα μας; 

Η συντακτική ομάδα του ΟΝΕΜΑΝ επιλέγει...

Το Πανεπιστήμιο της Βόννης αφαίρεσε τον τίτλο του «δόκτορα» από τον Χατζημαρκάκη!

Το πόνημα του «δεν ανταποκρινόταν στα κριτήρια επιστημονικής εργασίας»

Τρόπο να εμπλακεί στα κοινά στη χώρα μας ψάχνει ο περίφημος Γιώργος Χατζημαρκάκης ο οποίος έχει εκλέγει ευρωβουλευτής με τους Γερμανούς φιλελευθέρους αλλά η θητεία του λήγει τον ερχόμενο Μάιο. 
Ο εν λόγω κύριος είχε στο παρελθόν υποστηρίξει σθεναρά το πρώτο Μνημόνιο και είχε ακουστεί ότι θα ήταν υποψήφιος με την Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη αλλά ούτε εκείνη τον δέχθηκε. 
Στη Γερμανία έχει υποστεί την χλεύη μετά την αποκάλυψη ότι...

Big Ben vs Acropolis: Το πανέξυπνο βίντεο για τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Δείτε το οπωσδήποτε!

diaforetiko.gr : diaforetiko.gr big ben 600x404 Big Ben vs Acropolis: Το πανέξυπνο βίντεο για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα – Δείτε το οπωσδήποτε!
Δείτε το βίντεο:

Γιατί ο Συριζα άλλαξε στα "περί επαχθές χρέους και άρνηση πληρωμών";


Το 2012 οι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ (Τσακαλώτος, Δραγασάκης, Μιλιός, Σταθάκης κ.α.) πήγαν στον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους . 
Μετά από εμπεριστατωμένο έλεγχο των δανείων του Ελληνικού Κράτους διαπίστωσαν ότι τα δανεικά διοχετεύτηκαν στο λαό με τη μορφή παροχών.
(μισθοί ,συντάξεις, επιδοτήσεις, χορηγίες, διορισμοί, επιδόματα, κ.ο.κ ).
Η πραγματικότητα διέψευσε πανηγυρικά τους ισχυρισμούς τους, παρόλο τους ψεύτικους και παραπλανητικούς για τον λαό λεονταρισμούς, περί επαχθές χρέους και άρνηση πληρωμών, όταν και αν θα...

Κάτω τα χέρια από τους ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ! Ενορχηστρωμένη επίθεση εις βάρος των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

farmakonisi

Έχουν πέσει όλοι επάνω στο Λιμενικό Σώμα, από την Δευτέρα, την ημέρα που σημειώθηκε το ναυάγιο στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου στο οποίο χάθηκαν 12 μετανάστες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά.

Πρώτος ο Μουίζνιεκ, ο επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, ξεκίνησε ένα ύποπτο και παράλογο πολιτικό θέμα στην Ελλάδα.
Είναι δυνατόν οι Λιμενικοί που έχουν δώσει την ψυχή τους για να σώσουν χιλιάδες μετανάστες να συμπεριφερθούν κατά αυτόν τον τρόπο; ...

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΑΠΟ ΤΖΑΜΙΑ – ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΤΖΑΜΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

ekklisia
ΚΛΙΚ για μεγέθυνση

Μετά την προκλητική μετατροπή της ιστορικής αγίας Σοφίας της Νίκαιας, καθώς και της αγίας Σοφίας της Τραπεζούντας σε τζαμιά, 

οι Τούρκοι προχώρησαν στην μετατροπή σε τζαμί άλλης μια ιστορικής ελληνορθόδοξης εκκλησίας, 

την ίδια ώρα που εδώ στην Ελλάδα κάποιοι υπουργοί και κάποιοι τουρκολάγνοι δήμαρχοι δηλώνουν υπερήφανοι για τις προθέσεις τους να… γεμίσει με μιναρέδες η ελληνική επικράτεια.

Πρόκειται για την ιστορική ελληνορθόδοξη εκκλησία της περιοχής του Μεγάλου Ρεύματος της Κωνσταντινούπολης, που είναι γνωστή σαν Αρναούτκιοι, μια περιοχή που επί αιώνες κατοικούνταν από πυκνό ελληνορθόδοξο πληθυσμό. ..

Μια καρδιά την έχουμε, ώρα να την προσέξουμε

Υπάρχουν δεκάδες πράγματα (δίαιτα, γυμναστική, yoga, αλλαγή επαγγέλματος) που μπορείς να κάνεις για να προφυλάξεις την καρδιά σου. 

O πιο απλός είναι να προσθέσεις τη σωστή ποσότητα λιπαρών οξέων Ω3 στην καθημερινότητά σου.

Έχοντας περάσει μεγάλο μέρος των εφηβικών μου χρόνων σε δωμάτια νοσοκομείων ανά την Αθήνα, βλέποντας τον πατέρα μου να μπαινοβγαίνει με διαδοχικές καρδιακές προσβολές (σ.σ. αυτή που ήταν, τελικά, και η αιτία του θανάτου του) , δεν χρειάζομαι κανένα πόρισμα επιστημονικής έρευνας για να με πείσει ότι η καρδιά είναι στην κυριολεξία...

'Ζώντας' εξαρτημένος απ' τον τζόγο

Ένας συντάκτης του ΟΝΕΜΑΝ  βγαίνει απ' την ντουλάπα αρκετούς μήνες αφού βγήκε απ' το πρακτορείο, το online στοίχημα και τη μαύρη τρύπα του προβληματικού τζόγου.
Το κείμενο που ακολουθεί είναι γραμμένο στο μυαλό εδώ και περίπου έναν χρόνο. Αν υπάρχει ένας λόγος που το μοιράζομαι είναι για να βοηθήσω έστω και έναν εξαρτημένο τζογαδόρο εκεί έξω να καταλάβει, να παραδεχτεί το πρόβλημά του και να ζητήσει βοήθεια. Οι δικοί μου άνθρωποι ήξεραν το πρόβλημα χρόνια τώρα. Πολύ πριν το καταλάβω κι εγώ ο ίδιος...

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Eπιχειρηματίες στα συσσίτια για ένα πιάτο φαϊ‏

Eπιχειρηματίες στα συσσίτια για ένα πιάτο φαϊ‏

Μεγαλοεπιχειρηματίες του Πανοράματος χρεοκόπησαν και σπεύδουν τώρα στις ουρές των συσσιτίων ή ζητούν δουλειά στο δήμο, ανεξαρτήτως θέσης, αρκεί να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο.


Μιλώντας στην Εspresso ο δήμαρχος Πυλαίας Θεσσαλονίκης, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης λέει: ...

ΝΔ σε Τσίπρα: "Θα φύγεις με ελικόπτερο"

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις του Aλέξη έβγαλε η Συγγρού!

Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή ανακοίνωση , η ΝΔ επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του περί Αργεντινής και την μονομερή διαγραφή του ελληνικού χρέους. 
Μεταξύ άλλων μάλιστα η Συγγρού, λέει πως 

ο αντίστοιχος Τσίπρας έφυγε από την Αργνεντινή με... ελικόπτερο!


Αναλυτικά:

Φλερτ Συριζαίων με το... ΚΚΕ!

Η αθόρυβη πορεία του Περισσού!
Ενώ όλοι στην κεντροαριστέρα ασχολούνται με τους νέους σχηματισμούς, τις ζυμώσεις και τα νέα δεδομένα, κανείς δεν έχει αντιληφθεί πως όσο περνάει ο καιρός
το ΚΚΕ εντελώς αθόρυβα, "τσιμπάει" ποσοστά. 
Το κομμουνιστικό κόμμα, σταθερό στις θέσεις του και χωρίς να αλλάζει γραμμή, έχει τελευταία μία μικρή ανοδική πορεία, τσιμπώντας ως επί το πλείστον ποσοστά από την... ΝΔ!
Καλά διαβάσατε!

Ο Περισσός μάλιστα...

Στα άκρα η κόντρα Νικήτα - Μαξίμου!

* Ετοιμάζει ψηφοδέλτιο ο βουλευτής

* Άλλο πρόσωπο αναζητά η ΝΔ

Στα άκρα οδηγείται η κόντρα του Νικήτα Κακλαμάνη με το Μέγαρο Μαξίμου, όσο περνάει ο καιρός. 
Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα φαινόταν ότι η ΝΔ θα "αφήσει" τον Κακλαμάνη να προχωρήσει τα δεδομένα άλλαξαν άρδην.
"Δεν με θέλουν, αλλά δεν ξέρω γιατί" δήλωσε ο Κακλαμάνης και πρόσθεσε πως θα είναι υποψήφιος και δεν διεκδικεί στήριξη από κανέναν.
"Το ψηφοδέλτιό μου θα είναι διακομματικό και θα συμμαχήσω και με πρόσωπα εκτός ΝΔ" 
δηλώνει...

Γρ. Παπαεμμανουήλ: "Η Συνέντευξη" για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ), στην Αναστασία Ψωμιάδη! ( video )

Μέρος της μεγάλης συνέντευξης που έδωσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ σε γνωστούς δημοσιογράφους και εξέχουσες προσωπικότητες.
Η Αναστασία Ψωμιάδη είναι Διδάκτωρ της Κοινωνικής Ψυχολογίας ιδρυτής και ιδιοκτήτρια της εταιρίας APSON με εξειδίκευση στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη (ΕΚΕ)...

Μπήκαμε στο μνημόνιο με πρωτογενές πλεόνασμα (!!!) και σήμερα έχουμε πρωτογενές έλλειμμα !!!

Μπήκαμε στο μνημόνιο με πρωτογενές πλεόνασμα (!!!) και σήμερα έχουμε πρωτογενές έλλειμμα !!! - Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής

Το 2009 μας είπαν ότι είχαμε τεράστιο έλλειμμα και για αυτό μπήκαμε στο μνημόνιο.

ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΨΕΜΑΤΑ.

Η αλήθεια είναι ότι είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα 4,5 δισ! 

Πριν το μαγείρεμα.


Φέτος, μετά από 4 χρόνια εξοντωτικής λιτότητας, η κυβέρνηση πανηγυρίζει ότι πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα, που το υπολογίζουν σε 1,45 δισ....

Το νέο τραγούδι του Τζίμη Πανούση: "Το «φθινόπωρο» του Τζίμη"

Το 2014 φέρνει μαζί του την επιστροφή του Τζίμη Πανούση στις ερμηνείες καινούργιων τραγουδιών με το «Τραγούδι του Φθινοπώρου»

που σύντομα θα κυκλοφορήσει από την ανεξάρτητη εταιρεία Hidden Track σε δίσκο με τον γενικό τίτλο: «Τέσσερις εποχές και μια συγγνώμη». 
Στον δίσκο, εκτός του Τζίμη Πανούση, συμμετέχουν οι: 
Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Διονύσης Σαββόπουλος, Μάρκος Κούμαρης (Locomondo), Δημήτρης Μεντζέλος (Ημισκούμπρια) και Θανάσης Αλευράς...

Καρέ καρέ συντριβή Canadair - Η τραγωδία μέσα από πέντε κάμερες (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει το συγκλονιστικό βίντεο που έρχεται από τις ΗΠΑ όπου συνετρίβη Canandair CL-600, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο πιλότος και να τραυματιστούν δύο επιβάτες…

Αυξήθηκε το δημόσιο χρέος σε ένα χρόνο κατά 5,7% και ξεπέρασε τα 317 δισ!


Αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της Ελλάδας σε ένα χρόνο κατά 5,7% και ξεπέρασε τα 317 δισ. σύμφωνα με τα στοιχεία της EurostatΣτα 317,3 δισ. ευρώ ή στο 173,4% του ΑΕΠ,
εκτινάχθηκε εκ νέου το δημόσιο χρέος της Ελλάδας, 
σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ για το γ΄ τρίμηνο του 2013!
Πάλι πρωταθλήτρια της Ευρώπης στο δημόσιο χρέος η χώρα μας, η οποία παρά την «επιτυχία των μέτρων», κατέγραψε αύξηση 17 δισ. ευρώ ή 5,7% σε ένα χρόνο! 

Σημειώνεται ότι στο τρίτο τρίμηνο του 2012 το δημόσιο χρέος ήταν 300,14 δισ. ευρώ (158% του ΑΕΠ), αλλά κινείται συνεχώς ανοδικά, καθώς, μέσα σε έναν χρόνο τα δάνεια προς την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 64 δισ. ευρώ, ...

Γαλάζια "νεύρα, γέλια, κλάματα και αστειότητες" σε κορυφαίο υπουργείο!!!

Η "γαλάζια" γραμματέας και το... λάθος στο facebook!
Πολλά γέλια (μεταφορικά) έπεσαν σε κορυφαίο υπουργείο τις προηγούμενες ημέρες. 
Γραμματέας υπουργού, τελειώνοντας την βάρδια της, άφησε ανοιχτό το facebook και έφυγε. 
Επειδή η γάτα σκότωσε την περιέργεια, ο υπουργός φεύγοντας μαζί με στενό του συνεργάτη έριξε μια ματιά στα εισερχόμενα. 
Και τι να δει; 
Η γραμματέας έλεγε χαρτί και καλαμάρι τα όσα συμβαίνουν στο γραφείο του υπουργού σε γνωστό δικηγόρο που μάλιστα ανήκει σε άλλο κόμμα. 
Την επόμενη μέρα ακολούθησε απόλυση και παράλληλα ένας τρικούβερτος καυγάς, καθώς ο υπουργός ήταν έξαλλος με τις διαρροές της γραμματέως. Και μάλιστα μέσω... facebook! 
Για τέτοια αστειότητα μιλάμε στα υπουργεία...

Oργή στην Ουκρανία από βίντεο κακοποίησης διαδηλωτή -Τον χτυπούν και τον εξευτελίζουν γυμνό στο χιόνι [βίντεο]

Oργή στην Ουκρανία από βίντεο κακοποίησης διαδηλωτή -Τον χτυπούν και τον εξευτελίζουν γυμνό στο χιόνι [βίντεο]

Σοκ στη διεθνή κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η κακοποίηση διαδηλωτή από μέλη των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας. 

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο youtube, μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας εμφανίζονται να χτυπούν και να εξευτελίζουν έναν γυμνό άνδρα μέσα στο χιόνι, βγάζοντας μάλιστα φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα.
Ο διαδηλωτής υπομένει την ντροπιαστική διαδικασία κάτω από το δριμύ ψύχος και πριν μπει στην κλούβα της αστυνομία δέχεται και μερικά χτυπήματα από...

Ποιοι είναι οι αμερικανοί που εκπαιδεύονται διαρκώς στην Ελλάδα


Μετά από  3 χρόνια και 7 μήνες στην Ελλάδα φεύγει ο Αεροπορικός Ακόλουθος  (US Air Attaché ) της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα  κομάντο - σμήναρχος  Michael Sneeder,
η θητεία του οποίου συνέπεσε με αναβάθμιση της συμμετοχής μονάδων των Ειδικών Δυνάμεων της Αεροπορίας των ΗΠΑ σε κοινές ασκήσεις στην Ελλάδα. 
Αυτό,δεν ήταν τυχαίο. 

Οι λόγοι, εξηγούν ειδικοί, είναι πολλοί : 
Γιατί εκπαιδεύονται στην Ελλάδα...

Μπακογιάννη: Εάν καταφέρουμε να μας διχάσει η τρομοκρατία τότε αυτή θα έχει πετύχει το σκοπό της

Στην αναγκαιότητα να βρεθεί όλο το πολιτικό σύστημα ενωμένο απέναντι στην τρομοκρατία στάθηκε ακόμη μια φορά η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η κυρία Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον Real Fm τόνισε ότι 
«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι μαζί ότι εδώ πέρα από κοινού θα στείλουμε τα μηνύματα προς τους τρομοκράτες. 
Δεν αντέχει η χώρα διχασμό. 
Δεν αντέχει η χώρα ενόψει πολιτικών εξελίξεων δηλαδή εκλογών –ευρωεκλογών, σε ένα από τα πιο κρίσιμα τρίμηνα για την Ελλάδα για να μην χάσουμε από τις θυσίες τις οποίες έχει κάνει ο ελληνικός λαός, να ...

Η "τρέλα" του ελληνικού κράτους σε ένα παράδειγμα

Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας σε Ελλάδα και Σουηδία το 1993

Στην ομιλία του σε εκδήλωση με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Ανδρέα Ανδριανόπουλου «Οι περιπέτειες του φιλελευθερισμού στην Ελλάδα», ο Αλέκος Παπαδόπουλος ανέφερε πολλές περιπτώσεις, τόσο ως υπουργός Υγείας, όσο και ως βουλευτής, που χρειάστηκε να συγκρουστεί με το σύστημα διαφθοράς και την πελατειακή αντίληψη του "ρουσφετιού".
"Εάν όλα αυτά δεν αλλάξουν τώρα, τότε δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία για την Ελλάδα", είπε ο Αλέκος Παπαδόπουλος, αναφέροντας ένα χαρακτηριστικό περιστατικό από μια...

Πέτρος Τατσόπουλος: "Μετάνιωσα!"

Τι είπε ο ανεξάρτητος βουλευτής!

Καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ βρέθηκε ο Πέτρος Τατσόπουλος και σε ερώτηση του παρουσιαστή, για το αν έχει μετανιώσει για κάτι που έχει κάνει στην πορεία του τόσα χρόνια ως κοινοβουλευτικός άντρας, ο -ανεξάρτητος πλέον- βουλευτής τόνισε πως έχει μετανιώσει για τη φράση που έκανε σάλο πριν ένα χρόνο, "έχω π...ξει τη μισή Αθήνα".
"Υπάρχει μια διαφορά ανάμεσα στο αν έπρεπε να το κάνω, επειδή το ήθελα και να έπρεπε να το κάνω ξέροντας τη χρήση. 
Αν ήξερα πως ό,τι λέω μπορεί να απομονωθεί και να διαστρεβλωθεί με διαφορετικό τρόπο...

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Πως να κερδίσεις 96 εκατ. ευρώ με έναν ...γάμο

Πως να κερδίσεις 96 εκατ. ευρώ με έναν ...γάμο

Ο Κινέζος εκατομμυριούχος Cecil Chao διπλασίασε την αμοιβή που προσφέρει από 48 σε 96 εκατομμύρια ευρώ, σε όποιον άντρα καταφέρει να «μετατρέψει» την κόρη του από ομοφυλόφιλη σε strait.

O διπλασιασμός της αμοιβής δεν είναι τυχαίος, αφού 20.000 υποψήφιοι γαμπροί δεν κατάφεραν να πείσουν την κόρη του Gigi να τους παντρευτεί. 
Ο 77χρονος επιχειρηματίας επιμένει ότι η 34χρονη κόρη του παραμένει ελεύθερη, παρόλο που είναι παντρεμένη με την επί χρόνια σύντροφό της.
Ο επιχειρηματίας δηλώνει επίσης ότι...

Νέο πρόγραμμα επιδοτήσεων έως 50% για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Νέο πρόγραμμα επιδοτήσεων έως 50% για τη γυναικεία επιχειρηματικότηταΝέο πρόγραμμα για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα με επιδοτήσεις που θα φθάνουν το 50% αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο χρονικό διάστημα με τη χρηματοδοτική στήριξη της ΕΕ.

Βασική προϋπόθεση είναι η επιχείρηση σε ποσοστό 51% και πάνω να ανήκει σε γυναίκα ή σε ομάδα γυναικών 
μέσα από τις δράσεις της "Νέας Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας".
Tα έργα που θα ενισχυθούν είναι:
30.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ για επενδυτικά σχέδια μεταποιητικού χαρακτήρα.
20.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ για τα επενδυτικά σχέδια που δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους οικονομικών δραστηριοτήτων του παρόντος.
Σκοπός του προγράμματος είναι να...

ΦΡΙΚΗ: Πέθανε από έμφραγμα μόλις είδε ότι η εφορία του άδειασε όλο το λογαριασμό του από την τράπεζα!

ΦΡΙΚΗ: Πέθανε από έμφραγμα μόλις είδε ότι η εφορία του άδειασε όλο το λογαριασμό του από την τράπεζα!Τραγικό τέλος είχε 58χρονος εργολάβος όταν μπροστά από το ταμείο της τράπεζας διαπίστωσε ότι το υπόλοιπο του λογαριασμού του ήταν μηδέν αφού η εφορία είχε κάνει ανάληψη σε όλο το ποσόν!

Ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή.
Ενώ οι εργασίες σε ξενοδοχείο της Νάουσας της Πάρου βρίσκονταν σε εξέλιξη ο εργολάβος ζήτησε χρήματα από τον ξενοδόχο για να πληρώσει τους εργάτες του.
Ο ξενοδόχος από την πλευρά του κατέθεσε χρήματα (το ποσό των 15.000 ευρώ απ' ότι ακούστηκε) στον τραπεζικό λογαριασμό του εργολάβου και όλα κυλούσαν ομαλά μέχρι τη στιγμή που ο άτυχος εργολάβος πήγε να κάνει ανάληψη...

Ποιοι μας πουλάνε από ληγμένα μέχρι αλλεργιογόνα τρόφιμα - Όλη η λίστα

Ποιοι μας πουλάνε από ληγμένα μέχρι αλλεργιογόνα τρόφιμα - Όλη η λίστα Και μια απλή ματιά στη λίστα με τα πρόστιμα που επέβαλε ο ΕΦΕΤ το τελευταίο διάστημα αρκεί για να προκληθεί έντονη ανησυχία.

«Παραπλανητικές για τον καταναλωτή εκφράσεις»,

«μη κανονικά, επιβλαβή για την υγεία τρόφιμα»,

«εντοπισμός αλλιεργόνου συστατικού το οποίο δεν αναγραφόταν στην επισήμανση»,

«υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας»

είναι μερικές από τις αιτιολογίες των προστίμων.

Δείτε ολόκληρη τη λίστα αλλά και το ύψος των προστίμων. Μέλια, αλλαντικά, αναψυκτικά, σοκολάτες, γάλα… 
Απ’ όλα έχει ο κατάλογος ...

Tι είναι το επαχθές χρέος με το οποίο μας έχει τρελάνει από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ


Tι είναι το επαχθές χρέος με το οποίο μας έχει τρελάνει από χθες ο ΣΥΡΙΖΑΜια δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Σταθάκη ότι 

«Στο 5% του ΑΕΠ ανέρχεται το επαχθές χρέος της χώρας» 

προκάλεσε αναταραχή για το τι εννοεί η αξιωματική αντιπολίτευση, για το τι θα κάνει με το δημόσιο χρέος. 
Προκάλεσε όμως και ερωτήματα: Τι είναι το επαχθές χρέος;
Οι εξηγήσεις Σταθάκη:

Κραυγή απόγνωσης από τους επαγγελματίες: Η Εφορία μας εξοντώνει με τα πρόστιμα

Κραυγή απόγνωσης από τους επαγγελματίες: Η Εφορία μας εξοντώνει με τα πρόστιμαΗ συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών (71%) θεωρεί ότι τα πρόστιμα της εφορίας είναι εξοντωτικά για τις επιχειρήσεις ενώ το 27% εκτιμά ότι δεν θα φέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής.

Αυτό προκύπτει από δημοσκόπηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σε δείγμα 1262 απαντήσεων που διεξήχθη στο διάστημα 21-23 Ιανουαρίου του 2014.
Όπως προκύπτει από τις ευρήματα της έρευνας:

H Τριερβελέρ βανδάλισε το γραφείο του Ολάντ!

Οργιάζουν οι φήμες στη Γαλλία για το ερωτικό σκάνδαλο

Ένα δημοσίευμα που αποκαλύπτει μία διαφορετική πλευρά του ερωτικού σκανδάλου του Φρανσουά Ολάντ, αυτή της συντρόφου του επί χρόνια Βαλερί Τριερβελέρ, κυκλοφόρησε σήμερα, σύμφωνα με το οποίο η "πρώτη κυρία" της Γαλλίας... βανδάλισε το γραφείο του Ολάντ στο Προεδρικό Μέγαρο!

Όπως αποκαλύπτει η Figaro, την ημέρα που η Τριερβελέρ πληροφορήθηκε για τη σχέση του Ολάντ με...

Δέκα μέρη πιο μυστηριώδη και από το Τρίγωνο των Βερμούδων

10 μέρη πιο μυστηριώδη και από το Τρίγωνο των Βερμούδων

Ο καθένας από εμάς κάποια στιγμή στην ζωή του κάτι έχει ακούσει για το Τρίγωνο των Βερμούδων και τα μυστήρια που το περιβάλλουν.

Περίεργες στρεβλώσεις του χρόνου, απαγωγές από εξωγήινους, χαμένη Ατλαντίδα και σκοτεινές συνωμοσίες είναι μόνο μερικές από τις θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν το συγκεκριμένο φαινόμενο. Δεν υπάρχει όμως μόνο το μυστήριο του Τρίγωνου των Βερμούδων που προκαλεί ανατριχίλα και φόβο.
Υπάρχουν άλλα 10 μέρη στην Γη που αν μάθετε για αυτά είναι σίγουρο πως θα φροντίσετε να τα αποφύγετε στις επόμενες διακοπές σας. Το dinfo φροντίζει να σας προειδοποιήσει…

Ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε ο πιο αδικημένος πολιτικός

«Ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε ο πιο αδικημένος Έλληνας πολιτικός τις τελευταίες μεταπολεμικές δεκαετίες» 

ανέφερε κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Μπάμπη Καλλιντέρη 
"Κώστας Καραμανλής - Αναφορά στα τρία ταραγμένα χρόνια 2009-2011"
ο Σωτήρης Χατζηγάκης. 
«Το μεγάλο ψέμα που χτίστηκε κατ’ αρχήν εναντίον του Καραμανλή είναι ότι για τη σημερινή παγκόσμια συστημική κρίση που αντιμετωπίζει το καπιταλιστικό σύστημα κατά διαστήματα (τόσο μεγάλη κρίση έχει να εμφανιστεί από το 1929) ευθύνεται ο πρώην πρωθυπουργός» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός.
Ο Σ. Χατζηγάκης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ζητήματα που συγκλόνισαν τότε την Ελλάδα. ...

Καταστρέφουν το ελληνικό μέλι στην ΕΕ

Μελισσοκόμοι, τελευταία θύματα του διατροφικού πολέμου

Το υψηλής ποιότητας μέλι που παράγεται στην ελληνική ύπαιθρο εξομοιώνεται με το βιομηχανικό

Οι μελισσοκόμοι είναι τα τελευταία θύματα του διατροφικού πολέμου που διεξάγεται στην Ε.Ε. για τα γενετικά τροποποιημένα προϊόντα και τη σχετική σήμανση τους, επισημαίνεται σε ρεπορτάζ του TPPi
Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πρόσφατα αποφάσισε να απορρίψει τροπολογία για την...

Ζόφος...


...ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΟΡΟΙ, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ, ''ΒΥΘΙΖΟΝΤΑΙ'' ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ...

Τη ζοφερή κατάσταση που έχει παγιωθεί με τη συνεχή εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων αποτυπώνει η έκθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ...
για τους μη χρηματοοικονομικούς λογαριασμούς της γενικής κυβέρνησης του τρίτου τριμήνου του 2013.

Έτσι την ώρα που τα έσοδα του κράτους από φόρους αυξήθηκαν κατά 4,7 δισ. σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο - φτάνοντας συνολικά τα 23,8 δισ. ευρώ - τα έξοδα για τη μισθοδοσία των εργαζομένων στο δημόσιο μειώθηκαν κατά 160 εκατ. ευρώ (στα 5,299 δισ. ευρώ). Επόμενο είναι λοιπόν, να...

ΒΙΝΤΕΟ για... ΓΕΡΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ! Μπήκαμε στο πιλοτήριο ενός μαχητικού αεροσκάφους!!! (ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ που είναι για... ΓΕΡΑ ΣΤΟΜΑΧΙΑ! 
Μπήκαμε στο πιλοτήριο ενός μαχητικού αεροσκάφους!!! 
(ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η Ταφόπλακα του Σαμαρά


ΟΙ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΔ ΤΟΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΓΙΑ ΒΡΟΥΒΕΣ... 

Ποιος δεξιός και Σαμαρικός ψηφοφόρος θα φανταζόταν ότι 
δυο πρόσωπα εντελώς άσχετα με τη ΝΔ, ο εκσυγχρονιστής και ΠΑΣΟΚος Στουρνάρας και ο Καρατζαφερικός με τον ΛΑΟΣ Άδωνις θα τον έπαιρναν στον πολιτικό τους τάφο επειδή... 
ο ίδιος τους διάλεξε για υπουργούς! 

Δεν μιλάμε απλά για έγκλημα. 
Εδώ μιλάμε για παρά φύση βιασμό της συνείδησης των Νεοδημοκρατών. 
Ο Σαμαράς, λόγω της ιδιότητάς του θα την γλιτώσει όπως και ο ΓΑΠ
Ο Στουρνάρας και ο Άδωνις που θα κρυφτούν μετά τις εκλογές; ...

Οι Δημοσιογράφοι που έπαιρναν δάνεια από το ΤΤ...



ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΒΟΜΒΕΣ ΑΠΟ  ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Η δικαστική έρευνα της Πόπης Παπανδρέου μαθαίνουμε ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. 
Μαθαίνουμε επίσης και αυτό είναι πολύ σοβαρό, ότι από την έρευνα έχουν προκύψει θαλασσοδάνεια εκατομμυρίων ευρώ σε δημοσιογράφους που δεν έχουν πληρώσει ούτε ευρώ! 
Η Παπανδρέου δεν αστειεύεται. 
Με μια απλή... διαρροή θα διαλύσει το σύστημα στα εξ ών συνετέθη. 
Αναμένουμε τις εξελίξεις. 
Θα έχει πολύ κλάμα η ιστορία τόσο για τον Φιλιππίδη όσο και για τον Παπαδόπουλο
Θα μας θυμηθείτε λίαν συντόμως...

Έτοιμη η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ!

Γιατί όλα "δείχνουν" προς αυτή την κατεύθυνση

Και ενώ το πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να είναι πολύ ρευστό, φαίνεται πως ένα σενάριο που πρώτος είχε αναφέρει ο Πέτρος Τατσόπουλος, έρχεται όλο και πιο κοντά. 
Το σενάριο αυτό λέει πως η επόμενη συγκυβέρνηση θα είναι μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και ήδη τα πρώτα σημάδια έχουν αρχίσει να φαίνονται καθώς οι ακραίες εκφράσεις για σκισίματα του μνημονίου και καταγγελίες, ανήκουν στο παρελθόν. 
Από την πλευρά της η ΝΔ το τελευταίο διάστημα, κάνει συνεχείς επιθέσεις...

Δεν είναι 1977 για την Κεντροδεξιά

Γράφει ο Μενέλαος Τασιόπουλος

Έντονες είναι οι διαβουλεύσεις στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στους μακρούς διαδρόμους της Ν.Δ ως προς το κατά πόσον θα πρέπει να επιχειρηθεί ένα διπλό άνοιγμα προς τον «μεσαίο χώρο» και τα «δεξιά καπετανάτα» 

όπως χαρακτηρίζονται, προκείμενου η κυρίαρχη συνιστώσα της κεντροδεξιάς να αποκτήσει δημοσκοπικό σφρίγος και κυβερνητική επάρκεια για τα επόμενα χρόνια.
Το λάθος που γίνεται είναι ο συσχετισμός του 1977 με τα δεδομένα τα σημερινά. Τότε ο...

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Το άγχος, γενεσιουργός αιτία του χρόνιου πόνου

Το άγχος, γενεσιουργός αιτία του χρόνιου πόνουΠερισσότεροι από τρία εκατομμύρια Έλληνες ταλαιπωρούνται από κάποια μορφή Χρόνιου Πόνου. 

Και ενώ, υπό φυσιολογικές συνθήκες, κάθε Χρόνιος Πόνος θα αντιμετωπίζονταν ως απλό ιατρικό πρόβλημα, έχει παρατηρηθεί από την κλινική εμπειρία ότι κάτω από συνθήκες έντονου άγχους και εργασιακής ανασφάλειας, μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρή χρόνια νόσο, με σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής του πάσχοντος αλλά και των οικείων του...

Οι 8 ενδείξεις που "μαρτυρούν" εγκεφαλικό επεισόδιο

Οι 8 ενδείξεις που "μαρτυρούν" εγκεφαλικό επεισόδιο

Το ενδεχόμενο ενός εγκεφαλικού επεισοδίου δεν πρέπει να ανησυχεί μόνο τους ηλικιωμένους, καθώς, σύμφωνα με πολλές νέες έρευνες, χτυπά όλο και νεότερες ηλικίες.

Δείτε ποια είναι τα συμπτώματα, τα οποία θα πρέπει να σας κάνουν να ανησυχήσετε και να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό: ...

Πόσες ευκαιρίες δικαιούται μία χώρα… έστω η Ελλάδα;

Jacob Lew Visits Siemens Manufacturing Facility In GeorgiaΈχω πολλές φορές υποστηρίξει ότι

η συμπόρευση μας με τις «Ηπειρωτικές Δυνάμεις», δηλαδή, με την Γερμανία, τη Ρωσία και λίγο με τη Γαλλία, μόνο κακό έχει κάνει στην χώρα.

Τόσο οι γεωπολιτικοί και γεω-επιχειρηματικοί μας ορίζοντες, όσο και η ψυχοσύνθεση του λαού μας βρίσκονται σε πλήρη αναντιστοιχία με τα συμφέροντα πρωτίστως, και δευτερευόντως με την ψυχοσύνθεση των συγκεκριμένων λαών.
Αντίθετα, στο βαθμό που εμείς παίρνουμε σοβαρά το ρόλο μας ως κράτος, μόνο κέρδος είχαμε από την συμπόρευση μας με τις «Ναυτικές Δυνάμεις» της ιστορίας, δηλαδή, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ.
Υπό το παραπάνω πρίσμα, θα έλεγα ότι πληρώνουμε σήμερα το κόστος της σύμπλευσης μας με τις γερμανικές επιδιώξεις παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ, πάντα για τους δικούς τους σκοπούς, δεν μας άφησαν ακάλυπτους...

Η Εξομολόγηση του Χαρίλαου Φλωράκη στον π Αθανάσιο Σιμωνοπετρίτη

Πολύ ενδιαφέρον video για τον Χαρίλαο Φλωράκη!!!

Η πρώτη και τελευταία φορά που εξομολογήθηκε ο ΓΓ του ΚΚΕ !

Ιστορικό ντοκουμέντο!
Δείτε το video:

Τι λένε οι αγιορείτες για την άθεη αριστερά

Τι λένε οι αγιορείτες για την άθεη αριστερά

Προειδοποιούν για τον κίνδυνο

Αγιορείτες Μοναχοί, εκφράζουν το φόβο τους για πιθανή κυβέρνηση της άθεης αριστεράς, ενώ προειδοποιούν για μεγάλους κινδύνους. 
Ακολουθεί η επιστολή τους:
Αδελφοί μας Έλληνες Χριστιανοί, ας προσέξουμε τι κάνουμε. 
Να σκεφτούμε ποιο θα είναι το μέλλον αν βάλουμε να μας κυβερνήσουν οι κομμουνιστές.
Η Ιστορία δεν μας διδάσκει; 
Δεν καταστράφηκαν όλα τα κράτη όπου επεβλήθη; 
Δεν γνωρίζετε ότι τον κομμουνισμό τον δημιούργησαν οι Εβραίοι για να ισοπεδώσουν τις ενάντιες δυνάμεις για να μπορέσουν σιγά σιγά να κυριέψουν τον κόσμο;
Εβραίοι ήταν όλοι αυτοί που τον διέδωσαν, ο Μάρξ, ο Λένιν και οι λοιποί και μέσα στις θεωρίες, δήθεν υπέρ του λαού, έβαλα και το αγκίστρι του Διαβόλου, την αθεΐα...

Γιατί δεν είμαστε, πια, ευγενείς;


του Περικλή Λάσκαρι*

Κάποτε στα χρόνια της ευφορίας, όταν στο γραφείο μου είχε λόγο ύπαρξης η αίθουσα αναμονής, βρήκα τον Βάσο, να έχει καθίσει τα 87 του κουρασμένα χρόνια στην πολυθρόνα της γωνίας... 

Όταν άνοιξα την πόρτα και τον είδα, αυτός τιμώντας τη διαφορά των πενήντα χρόνων που μας χώριζαν, σηκώθηκε... 
Στην απορία μου, γιατί ανέβηκε τα τριάντα τόσα απότομα σκαλοπάτια του παλιού κτιρίου που στεγάζει το γραφείο μου, μου απάντησε ότι ήρθε για να πει ένα ευχαριστώ, προφανώς ως ανταπόδοση σε μια προσφερθείσα βοήθεια, που είχε την αξία ενός ασήμαντου λεπτού...
- Μα δεν μου πήρε χρόνο, Βάσο μου, και στο κάτω-κάτω, αν ήθελες να με ευχαριστήσεις ας μου τηλεφωνούσες, του ανταπάντησα... 
Ακούμπησε με τα δυο του χέρια στο μπαστούνι που στήριζε με αξιοπρέπεια την τζεντιλέτσα του και με ύφος παραπονεμένης κατανόησης είπε...
- Μα, νεαρέ μου, δεν νομίζω να είναι το ίδιο...

Όταν έσπαγαν πιάτα στην (αρχαία) ταβέρνα

WineMixing[2]
Πηγάδι στην αρχαία αγορά γεμάτο από θραύσματα μαγειρικών σκευών, αγγείων φαγητού και ποτού, αλλά και υπολείμματα ψαριών, αποκαλύπτει τη λειτουργία ενός καπηλειού της κλασικής εποχής.
Όταν ο Αριστοφάνης βάζει στο στόμα του δούλου Παφλαγόνα την αλαζονική φράση «Μόλις φάω ζεστές παλαμιδοφέτες και πιω από πάνω σκέτο κρασί,θα κάμω λιώμα εγώ τους στρατηγούς της Πύλου» κι όταν ο ρήτορας Υπερείδης σημειώνει πως «οι Αρεοπαγίτες απαγόρευαν σε οποιονδήποτε είχε γευματίσει σε καπηλείο να επισκεφθεί τον Αρειο Πάγο», μιλούν, εκτός των άλλων, για έναν λαϊκό θεσμό της αρχαίας Αθήνας ευρύτατα διαδεδομένο και δημοφιλή. Γιατί αν η αριστοκρατία διασκέδαζε στα συμπόσια τρώγοντας και κυρίως πίνοντας, το αντίστοιχο για τους απλούς ανθρώπους ήταν οι ταβέρνες και τα καπηλειά, στα οποία ήταν ελεύθερη η είσοδος για όλους...

Ποια Ευρώπη;

Την 1η Ιανουαρίου 2014 η Ελλάδα ανέλαβε την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για πέμπτη φορά, ύστερα από την ένταξη της το 1981 στην τότε Ευρωπαϊκή Κοινότητα. 
Το πρώτο εξάμηνο του 2014 χρήζει ιδιαίτερης σημασίας για την χώρα μας, καθώς επιδιώκεται η έξοδος από την ύφεση και η προσχώρηση της χώρας σε μία περίοδο ανάκαμψης. 
Οι καταστάσεις που βιώνουν οι περισσότερες χώρες της Ε.Ε. –ανάμεσα τους και η Ελλάδα– ωθούν προς μία τάση, κατά την οποία η αντιμετώπιση των προβλημάτων οφείλει να πραγματωθεί μέσω μιας στενής συνεργασίας με τους εταίρους μας.
Η Ελληνική Προεδρία συμπίπτει με την έναρξη ενός πανευρωπαϊκού διαλόγου εν όψει των ευρωεκλογών το επερχόμενο Μάιο...