Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Η Μέρκελ βάλλεται πλέον και εκ των έσω - Δριμύ κατηγορώ από το Spiegel

Η Μέρκελ βάλλεται πλέον και εκ των έσω -Δριμύ κατηγορώ από το Spiegel

Για «χαμένη χρονιά» της Γερμανίας κάνει λόγο το Spiegel καθώς σημειώνει ότι το 2014 οι εργοδοτικές οργανώσεις και τα λογής ινστιτούτα ρίχνουν μεγάλο μέρος της ευθύνης στην Άνγκελα Μέρκελ και στις πολιτικές που εφαρμόζει.

Όπως εκτιμούν, η κυβέρνηση με τη συνεργασία Χριστιανοδημοκρατών (CDU), Χριστιανοσοσιαλιστών (CSU) και Σοσιαλδημοκρατών (SPD), υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα της χώρας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel... 
Ακόμη και πολιτικοί από την κυβέρνηση συνασπισμού εμφανίζονται επικριτικοί για την ασκούμενη πολιτική, σημειώνει το περιοδικό.
«Το πρώτο έτος χαραμίστηκε, καθώς έγιναν πολλές δαπάνες με λίγη προσοχή στο μέλλον», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών (BDI) Ούλριχ Γκρίλο κρούοντας το κουδούνι του κινδύνου λέγοντας πως αν δεν γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις «θα έχουμε χάσει πάλι σε πέντε έως δέκα χρόνια την ανταγωνιστικότητά μας". "Η πολιτική για το 2015 πρέπει να είναι: περισσότερες επενδύσεις και λιγότερη αναδιανομή».
Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου του Κιέλου για την Παγκόσμια Οικονομία Ντένις Σνόουερ κατηγορεί την κυβέρνηση Μέρκελ ότι θέτει σε κίνδυνο την ανταγωνιστικότητα της Γερμανίας με τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση και την καθιέρωση ελάχιστου μισθού
Η σύνταξη στα 63 και η σύνταξη των μητέρων ενισχύουν μεν την αγοραστική δύναμη, αλλά ταυτόχρονα δίνονται λάθος μηνύματα, πρόσθεσε ο Σνόουερ.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: