Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Μηλιός στον Guardian: Είμαι μαρξιστής όπως και η πλειοψηφία στο ΣΥΡΙΖΑ

 (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
«Είμαι Μαρξιστής. Η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ είναι μαρξιστές» 

δήλωσε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του κόμματος Γιάννης Μηλιός, σε συνέντευξή του στην βρετανική εφημερίδα Guardian. Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν ήταν ποτέ οπαδός του «μαρξισμού σοβιετικού τύπου»

Ο Γ. Μηλιός καθησυχάζει πάντως λέγοντας πως ό,τι και να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, αυτό... «θα γίνει υπό το πρίσμα ότι η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρωζώνη». 
Κατηγόρησε την παρούσα κυβέρνηση ότι
«έχει εξαπολύσει μία εκστρατεία για να τρομοκρατήσει τους Έλληνες ώστε να σκεφθούν το χειρότερο, αλλά η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν πιστεύει το Grexit πλέον. Ακόμη και η Άγγελα Μέρκελ έχει πει ότι είναι αδύνατον μία χώρα να φύγει από την Ευρωζώνη».
Επιπροσθέτως επισημαίνει ότι σε περίπτωση εξόδου μίας χώρας από την Ευρωζώνη θα υπάρξει φαινόμενο ντόμινο σε όλη την περιοχή, κάτι στο οποίο αποδίδει την στήριξη της Ελλάδας εξ αρχής από τους ευρωπαίους εταίρους.
Σύμφωνα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο βασικός ρόλος του κόμματος αν κληθεί να κυβερνήσει θα είναι να διαχειριστεί την ανθρωπιστική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα.
«Δεν επιθυμούμε κανείς στην Ελλάδα να εργάζεται υπό συνθήκες που μοιάζουν με σκλαβιά, τις οποίες έχει δημιουργήσει η λιτότητα. Υπάρχουν νέοι Έλληνες που εργάζονται για δύο ή τρία ευρώ την ώρα σε αρκετούς τομείς της οικονομίας».
Οσο για το πού θα βρει τους πόρους για να τα χρηματοδοτήσει όλα αυτά μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Επιμένει ότι μπορεί να καλυφθεί μέσω της πάταξης της φοροδιαφυγής, κυρίως των πλουσίων, αλλά και της καλύτερης διάθεσης των δημοσίων εσόδων.
«Ο κόσμος μας δημιούργησε. Δεν έχουμε άλλη επιλογή. Κάθε μέρα η κατάσταση γίνεται χειρότερη. Θα πρέπει να μείνουμε ήρεμοι και να την αντιμετωπίσουμε» καταλήγει ο Γ. Μηλιός.

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: