Ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει τις ανάλογες σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του ΚΕΝΤ, όμως έχει μπει για τα καλά στον επιχειρηματικό κόσμο, αναλαμβάνοντας μάλιστα και… ηγετικό ρόλο.
Για την Μαρίνα Δούκα οι ασκήσεις επί χάρτου για το επαγγελματικό της μέλλον δεν είναι μόνο θεωρία… Ήδη είναι κάτοχος του 50% μιας νέας επιχείρησης, με έδρα το Κορωπί που εξειδικεύεται σε πατενταρισμένα χρώματα και βερνίκια , η οποία έχει αναπτύξει μια καταπληκτική και εξαιρετικά καινοτόμο σειρά προϊόντων .
Τα προϊόντα της εταιρίας της Μαρίας Δούκα, είναι προϊόντα έρευνας 24 χρόνων,
Η Εταιρεία , με μια ομάδα των επενδυτών είναι τώρα σε συζητήσεις για την εξαγορά των εγκαταστάσεων παραγωγής για να μετακινηθεί  στην παραγωγή πλήρους κλίμακας και να συνεχίσει να αναπτύσσει τις  καινοτομίες της . Στόχος, επιδίωξη και σίγουρα συμβουλή του πατέρα της, είναι να επιδιώξει και το επόμενο βήμα, να  συνάψει συμμαχίες με παγκόσμιους κατασκευαστές σε χρώματα και επιχρίσματα ώστε να αξιοποιήσει και να μοιραστεί την τεχνογνωσία της επιτρέποντας έτσι την παραγωγή προϊόντων σε μεγαλύτερη κλίμακα.
Η ίδια είναι συνιδιοκτήτρια στην εταιρεία αυτή, όπου φυσικά έχει στο πλευρό της τον πατέρα της Πέτρο Δούκα, ο οποίος με τις γνώσεις του και την εμπειρία του, την βοηθάει, την στηρίζει και της δίνει την δύναμη να κάνει τα δικά της βήματα.
Ο Πέτρος Δούκας άλλωστε είναι από τους ανθρώπους που αγαπάει την δράση και την καινοτομία, στηρίζοντας κάθε νέα προσπάθεια. Μέσα από την πλούσια επαγγελματική του εμπειρία, αλλά και την πολιτική του διαδρομή είναι σίγουρα ο κατάλληλος άνθρωπος, ικανός για να δώσει όχι μόνο τις συμβουλές του, αλλά και να ανοίξει το δρόμο για την εξέλιξη της προσπάθειας. Η εμπειρία του άλλωστε είναι αυτή τον οδήγησε και στο να προβλέψει και κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο  θα βρίσκονταν η χώρα, από το 2008!
Business woman
Η Business woman κόρη του Πέτρου Δούκα, όμως δεν έχει μόνο μεγάλα όνειρα για το μέλλον και σχέδια για το πώς θα κάνει τα δικά της βήματα. Με κύριο χαρακτηριστικό της το λαμπερό χαμόγελό της που και τα εκφραστικά της μάτια, απολαμβάνει, ως οφείλει άλλωστε και την ξεγνοιασιά  της φοιτητής ζωής. Είναι ένα δραστήριο και αισιόδοξο κορίτσι, κάτι που εκπέμπει και η φυσιογνωμία της, με κοινωνική ζωή, όσο το επιτρέπουν φυσικά οι σπουδές της και ο χρόνος που έχει στη διάθεσή της λόγω υποχρεώσεων. Η  ζωή της δεν είναι «κλειδωμένη» στο πλαίσιο της κόρης ενός πολιτικού και μιας οικογένειας με βαρύ όνομα στην πολιτική ιστορία της χώρας, καθώς είναι η εγγονή του αείμνηστου Μιλτιάδη Έβερτ (Η μητέρα της είναι η κόρη του Μιλτιάδη Έβερτ, Ιλεάνα)  . Αγαπάει την ανεξαρτησία της και απολαμβάνει την κάθε πρόκληση στη ζωή της. Από την ένταση μιας νυχτερινής εξόδου με τις φίλες της, την δημιουργική πίεση των μαθημάτων στην σχολή της, μέχρι και τον έρωτα, που όταν μπει στη ζωή της δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της. Δεν φοβάται να εκφραστεί, να χαμογελάσει, να ποζάρει με νάζι στο φακό και να ανεβάσει τις φωτογραφίες της στα social media και να απαντήσει με χιούμορ στα σχόλια των φίλων της.
Παρ’ ότι η οικογένειά της έχει γράψει την δική της πολιτική ιστορία για τη χώρα, ωστόσο η Μαρίνα Δούκα, δεν έχει συναντήσει ακόμη στο δρόμο της πορείας της εκείνο το μονοπάτι που θα την οδηγήσει στην πολιτική. Άλλωστε, έχει άλλα τρία αδέλφια, την Λουκία, την Ιωάννα και το Γιώργο που ίσως να πάρουν την σκυτάλη από τον Πέτρο Δούκα και να συνεχίσουν την οικογενειακή παράδοση στην πολιτική.
Η σχέση της πολιτική μπορεί να είναι στενή, λόγω της οικογένειάς της, δεν είναι όμως αυτό τον καιρό στα σχέδια ή στις προτεραιότητες της. Είναι γνωστή η αδυναμία που είχε ο Μιλτιάδης Έβερτ στις κόρες του και στα  εγγόνια του και την αγάπη που τους έδειχνε, όμως για την Μαρίνα οι διαδρομές  του παππού ή του πατέρα της στην πολιτική, φαντάζουν ακόμη πολύ μακριά από την ίδια και τα σχέδιά της. Μπορεί να είναι στο πίσω μέρος του μυαλού της, όμως προς το παρόν προτιμά να κάνει τα δικά της βήματα στη ζωή και τις δικές της επιλογές.

Της Στέλλας Νοβάκη, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ