Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Ο Ανδρέας «μαιμού» και το τοξικό σύστημα!

Το είπε ωραία ένας φίλος, απλά θα σας το διανθίσω με τις πρέπουσες λεπτομέρειες.
Σκέψου, λέει, μια εικόνα. 
Σε ένα κεντροευρωπαϊκό σαλόνι, με αναμμένο το τζάκι, τα στρούντελ, τα βουρστ και το ζάουερκραουτ στις πιατέλες, είναι αραχτοί στους καναπέδες και στις βαριές δερμάτινες πολυθρόνες, πίνοντας γαλλικό κονιάκ και κρασιά του Ρήνου, η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, έχοντας στο μάτι του την ευαισθησία που έχει το βλέμμα της ρέγκας στη λαδόκολλα με χοντρό αλάτι, ο Σουλτς, ο Γιούνκερ, ο chief του ΔΝΤ κι όλα τα καλά παιδιά.
Βλέπουν ελληνική τηλεόραση στη δορυφορική.
Και τι βλέπουν; 
Βλέπουν Χαϊκάλη, τον αναμαλλιασμένο Πάνο να κουνάει το DVD, τον βουρκωμένο Αποστολόπουλο, τον Λάκη τον αδέκαστο τιμητή, τους υποψήφιους αυτόχειρες δημαρίτες, επίδοξους διοικητές του Οργανισμού Κωπαΐδος...
Ορθιος τούς μεταφράζει ο δραγουμάνος του γερμανικού ΥΠΕΞ τα χαΐρια μας, από ποιους ματσουλαραίους εξαρτάται το μέλλον της χώρας.
Βλέπουν αποσπάσματα του «μαϊμού» Αντρέα από την Κρήτη, την Αλεξανδρούπολη, να υπόσχεται ότι θα τους χορέψει στο ταψί...
Ξέρουν δε πως πρώτα θα πρέπει να έρθει να τους ζητήσει τίποτα ψιλά για να αγοράσει το ταψί, γιατί είναι ρέστος, πιο φτωχός κι από ποντικό αγγλικανικής εκκλησίας, όπου δεν υπάρχει ούτε αντίδωρο ούτε όστια.
Βλέπουν τον Τσακαλώτο με το κράτημα στη φωνή και τον Βούτση να υπόσχονται κατοσταριές χιλιάδες προσλήψεις, μονομερή «κουρέματα», κρατικοποιήσεις, να απευθύνουν απειλές ότι είναι η πρωτοπορία του μέλλοντος για να εξεγερθεί ο Νότος, κουνώντας τη γροθίτσα τους.
Κοιτιούνται λοιπόν μεταξύ τους και μαντέψτε τι σκέφτονται, τι λένε...
Αυτή είναι η εναλλακτική της πατρίδας;
Με αυτό το σχέδιο θα διαπραγματευτούν μια οριστική, ωφέλιμη για την Ελλάδα λύση για το χρέος;
Μόνο αν παραφρονήσουμε ομαδικά, αν μπούμε σύσσωμο το έθνος στο τρελάδικο, θα αφήσουμε να γίνει κάτι τέτοιο, να γίνουμε ο παρίας της Ε.Ε., με τριτοκοσμική ρητορική και πρακτικές που θα μοιράσουν ακριβοδίκαια ακόμη μεγαλύτερη μιζέρια σε αυτούς που ήδη υποφέρουν.
Την ολική μας έκπτωση, την εξανέμιση των έως τώρα θυσιών μας δεν θα την πληρώσουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου και οι πρόθυμοι εταίροι τους στο χάος, ο Φώτης και η στενή ομάδα του.
Αυτοί με τους μισθούς και τα προνόμιά τους θα βλέπουν τα ερείπια από τη χλιδάτη γυάλα του ακριβοπληρωμένου πολιτικού προσωπικού. Κι από κάτω θα μακελεύονται κοινωνικά οι ήδη αγωνιούντες για την επιβίωση.
Καθετί που υπόσχονται, ακόμη κι αν προσπαθήσουν να το κάνουν, σημαίνει ευθέως ανάλογη αύξηση φόρων, αλλά ταυτόχρονα διακοπή της χρηματοδότησης της χώρας από τους «κουτόφραγκους», που δεν χαμπαριάζουν από μαγκίτικες ατάκες.
Το είπε ωμά ο Προβόπουλος για τη ρευστότητα.
Αυτή τη φορά δεν θα έχει αεροπλανιές με μετρητά για τις τράπεζές μας, έπειτα από πλήρη ανατροπή των συμφωνηθέντων, με πολιτική ευθέως αντίστροφη, πολιτική ελλειμμάτων, μεγάλου κράτους, με ΕΡΤ, νέα Ολυμπιακή κι άλλα καλούδια της εποχής που μας έφερε στο χείλος του γκρεμού και τώρα μια ιδεοληπτική Αριστερά θέλει να μας σπρώξει μέσα του.

Οι απλοί άνθρωποι είναι ευεπίφοροι στο παραμύθι. Οταν υπόσχεσαι, αέρα πατέρα, τον ουρανό με τα άστρα, κάποιοι το χάφτουν. Σκέφτονται: «Και αν τα κάνουν, έστω τα μισά;»
Με δύο πράγματα παίζει το τοξικό σύστημα που θέλει πάση δυνάμει να πάρει την εξουσία, ακόμη και με «μαϊμού» συνωμοσίες και καταγγελίες, με συκοφαντίες, απειλές και εκβιασμούς.
Πρώτον, παίζει με τη θιγμένη φιλοτιμία του Ελληνα, λέγοντας ότι θα χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι, απειλώντας τους δανειστές ότι θα... αυτοκτονήσουμε.
Δεν προτείνουν ρεαλιστικές αλλαγές στα συμφωνηθέντα, πείθοντας για την αποτελεσματικότητά τους.
Προτάσσουν μια πλήρη ανατροπή κι επιστροφή στο νοσογόνο παρελθόν, χωρίς εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης, βουρ σε μια καταθλιπτική εσωστρέφεια. Θα πουλάνε στο πόπολο συνθήματα και θα επιστρέφουν στα ζεστά γραφεία τους. Κανείς έξω από τη χώρα δεν αγοράζει αυτή την ψευτομαγκιά.
Με ένα αρνητικό νεύμα των στυγνών «αγορών» και των δανειστών θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος η «ευφυής» στρατηγική του τσαμπουκαλεμένου εξαρχειώτη μόρτη και θα βρεθούμε μετά πιο ταπεινωμένοι, σε δυσχερέστερη θέση, θα μας επιβάλουν χειρότερες συνθήκες, ακόμη μεγαλύτερη εξάρτηση, διότι απλά αυτά που λέει ο ζουρνατζής δεν γίνονται στο υπαρκτό σύμπαν.
Δεύτερον, ποντάρουν σε κάτι ανθρώπινο.
Οι απλοί άνθρωποι αρνούνται να δεχτούν πως αυτά ΔΕΝ είναι τα χειρότερα, πως μπορεί να έχει παρακάτω, εκεί που θα μας πάνε οι τυχοδιωκτικοί συριζαίικοι ερασιτεχνισμοί.
Αν στις 29 Δεκεμβρίου δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε έχουμε να δώσουμε τη Μητέρα όλων των Μαχών.
Αν επικρατήσουν οι δυνάμεις του τυχοδιωκτισμού, το μείγμα αριστερισμού και σκοτεινού ΠΑΣΟΚ, τότε δεν θα υπάρχει δρόμος επιστροφής. Θα μπούμε ως έθνος σε μια περιπέτεια, που οι δυσκολίες αυτών των πέντε ετών θα μοιάζουν με πάρτι.

Η κραυγαλέα αποτυχία της υπεσχημένης πολιτικής της θα σημάνει το τέλος της Αριστεράς στην Ελλάδα, θα ψοφήσουν οι ψευδαισθήσεις, οι ιδεοληψίες δεκαετιών, όμως αυτό είναι αδιάφορο, διότι η πατρίδα ολόκληρη θα είναι στην εντατική.
Οσοι λοιπόν έχουν στοιχειώδη επίγνωση της ευθύνης τους μέσα στη Βουλή πρέπει αυτό να το αποτρέψουν.
Αν φανούν ανάξιοι κι υστερόβουλοι τυχοδιώκτες, τότε στις εκλογές θα πρέπει να το αποτρέψουν οι απλοί άνθρωποι με τη δύναμη της ψήφου τους...



Φαήλος Κρανιδιώτης
Δημοκρατία
orthografos

Δεν υπάρχουν σχόλια: