Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Δ. Σταρόβας: Η πυρκαγιά που κατέστρεψε τα πάντα

starobas

Μπορεί να μιλάει σπάνια, όμως όταν αποφασίζει να το κάνει, ο Δημήτρης Σταρόβας αποκαλύπτει τα πιο άγνωστα περιστατικά της ζωής του.

Όπως τότε που κάηκε το σπίτι του και έχασε όλα τα υπάρχοντά του. 
Αυτό συνέβη το 1990, όταν ζούσε σε σπίτι στις Συκιές Θεσσαλονίκης και η πυρκαγιά ξεκίνησε εξαιτίας ενός βραχυκυκλώματος στον ηλεκτρολογικό πίνακα. 
«Κάηκαν όλα τα υπάρχοντά μας, κινδύνεψαν άνθρωποι και ήταν σοκαριστικό, γιατί δεν ήξερα αν ήταν ή όχι η γυναίκα μου μέσα στο σπίτι. Όταν μπήκα στην πολυκατοικία, μύρισα καμένο. Κάτω από την... πόρτα του διαμερίσματος έβγαινε καπνός. Έκανα το λάθος και άνοιξα την πόρτα, με αποτέλεσμα να μπει οξυγόνο και να αναζωπυρωθεί η φωτιά. Μόνο τα μπετά έμειναν. Ευτυχώς ήταν πρωί, μέσα στο σπίτι δεν ήταν κανείς, η πυροσβεστική ήρθε σε δέκα λεπτά και κατάφερε να σβήσει γρήγορα τη φωτιά».
Δεν ήταν όμως το μοναδικό περιστατικό που του στοίχισε τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά. 
Το ίδιο ακριβώς συνέβη και όταν αναγκάστηκε να κλείσει ένα μαγαζί με μουσικά όργανα που είχε ανοίξει στη Θεσσαλονίκη. 
«Κάποια στιγμή, μπούχτισα με τα καλλιτεχνικά και δεν ήθελα πλέον να εμφανίζομαι. 
Απομυθοποίησα ανθρώπους, καταστάσεις και το 1999 αποφάσισα να ανοίξω το μαγαζί. 
Το εμπόριο, όμως, θέλει διαφορετική φιλοσοφία, κάτι που δεν κατείχα. Το κόστος της επιχείρησης ήταν μεγάλο, διότι είχα εξεζητημένο εμπόρευμα και ακριβά όργανα. 
Κι ενώ ξεκίνησα στην εποχή του Χρηματιστηρίου, μετά άρχισαν να γίνονται οι παραγγελίες μέσω Internet, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι δικές μου, έτσι, το 2004, αναγκάστηκα να το κλείσω. 
Ακόμα και σήμερα, δέκα χρόνια μετά, έχω οικονομικές εκκρεμότητες» παραδέχεται ο ίδιος στο people.

rizopoulospost

Δεν υπάρχουν σχόλια: