Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Η πιο μεγάλη ώρα είναι ΤΩΡΑ..!


Η Ελλάδα έχει φτάσει ή μάλλον την έχουν φτάσει οι «φίλοι» της στην ώρα μηδέν.

Η προφητεία της κ Μπενάκη (www.youtube.com) όταν όρκιζε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Το πιο εφιαλτικό σενάριο είναι μπροστά στα μάτια μας.

Οι σημερινοί κυβερνήτες αισθάνονται την τρεμούλα της μεγάλης ευθύνης του τέλους, 
 ο λαός αφουγκράζεται παγωμένος από το φόβο και ανήμπορος να αντιδράσει αυτή την ώρα, ενώ
 τα ξένα κέντρα εξουσίας συσκέπτονται προς τα πού τους συμφέρει να οδηγήσουν τα πράγματα για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους...

Αυτά τα ξένα κέντρα εξουσίας νιώθουν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν. Έχουν έτοιμες όλες τις λύσεις, με όλες τις δικαιολογίες έτοιμες για να ρίξουν τα βάρη στο λαό και στους ανήμπορους κυβερνήτες για ό,τι πρόκειται να συμβεί.
Το χειρότερο, το πιο εφιαλτικό σενάριο για τη χώρα θα είναι οι Έλληνες να οδηγηθούν σε αλληλοσπαραγμό, να κατηγορεί ο ένας τον άλλον για την τραγική της κατάσταση.
Από την άλλη, τα ταμεία του κράτους είναι άδεια και όποιος έλθει στην εξουσία θα αντιμετωπίσει ένα τραγικό πρόβλημα.
Ή θα πρέπει να αναγγείλει στο λαό ότι πτωχεύσαμε ή να υπογράψει το απόλυτο ξεπούλημα της χώρας. Στη χώρα που θα έπρεπε σύμφωνα με το φυσικό της πλούτο να είναι η πιο επαρκής στον κόσμο, κάποια στιγμή το κράτος δεν θα έχει χρήματα να πληρώσει ούτε τις συντάξεις στους ανήμπορους ηλικιωμένους.
Μερικές ακόμη αντιλαϊκές αποφάσεις -σαν τη σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι- δεν αποκλείεται να οδηγήσουν το λαό σε εξέγερση.
Σε τέτοιες στιγμές ο λαός είναι επόμενο να αποδώσει ευθύνες.
Αυτή την ώρα που γίνονται οι τελευταίες διαπραγματεύσεις με την τρόικα και το ΔΝΤ, ο λαός περιμένει να ακούσει που θα τον οδηγήσουν, αλλά κανείς δεν του μιλά ξεκάθαρα. Γιατί κανείς δεν ξέρει τι να του πει.
Η αντιπολίτευση περιμένει τη σειρά της να πάρει την εξουσία σαν να μην ξέρει τι πραγματικά την περιμένει.
Ποιος θα μπορέσει να συγκρατήσει το λαό από ένα ξέφρενο ξέσπασμά του, όταν αντιληφθεί ότι τα πάντα έχουν χαθεί?

Ο Σαμαράς πιέζεται αυτή την ώρα να πάρει αποφάσεις, που είναι αντιλαϊκές και το πόσο θα αντέξει στην πίεση, κανείς δεν το γνωρίζει.
Το μόνο «σενάριο» που συμφέρει τη χώρα είναι το «σενάριο» της Εθνικής Συμφιλίωσης.
Αυτό το σενάριο είναι το πιο συμφέρον για τη χώρα, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι δεξιοί με τους αριστερούς και ότι κάποιοι θα κάνουν στην άκρη και θα αφήσουν τις εμπάθειες και τις καρέκλες τους προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει η Ελλάδα.
Η χώρα αυτή την ώρα δεν αντέχει τα άκρα, θα διαλυθεί αν ο ένας τραβά αριστερά και ο άλλος δεξιά. Μια μικρή, αλλά συνετή κυβέρνηση από τα αριστερά και από τα δεξιά θα είναι η καλύτερη λύση.

Αυτό που ο λαός θα πρέπει να καταλάβει σε αυτή την τραγική συγκυρία που μας έφτασαν είναι ότι,τούτη δεν είναι η ώρα της εκδίκησης αλλά η ώρα της συνένωσης και της ομόνοιας. Η δικαιοσύνη σίγουρα πρέπει να έλθει σε αυτό τον τόπο, όχι όμως τώρα ! Αυτή η ώρα για την Ελλάδα είναι η πιο μεγάλη ώρα και θα απαιτήσει τις πιο μεγάλες θυσίες και αντοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: