Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε ολόκληρη την Εγνατία αλλα και στα εθνικά και επαρχιακά οδικά δίκτυα των νομών της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.
Το «εορταστικό» σκηνικό του καιρού συνθέτουν τα χιόνια και οι χαμηλές θερμοκρασίες. Χθες τη νύχτα χιόνιζε σε ολόκληρο το νομό Φλώρινας αλλά και στις πόλεις της Έδεσσας , της Καστοριάς και της Κοζάνης.
Νέο κύμα κακοκαιρίας 
Την ίδια ώρα η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για νέα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν την χώρα. 
Συγκεκριμένα για αύριο Κυριακή 28/12 αρχικά ο καιρός θα είναι καλός σε ολόκληρη τη χώρα, βαθμιαία όμως και από τα δυτικά αναμένεται επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα, σταδιακά έως το βράδυ θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.
Τη Δευτέρα 29/12 αρχικά ο καιρός θα είναι νεφελώδης σε ολόκληρη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά αλλά και σε περιοχές τη Δυτικής Μακεδονίας με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Τα φαινόμενα πάντως στα ηπειρωτικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία από την Τρίτη 30/12 και μετά, το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας από βορά προς νότο, ενώ τα φαινόμενα θα εστιάζονται κυρίως στη θαλάσσια περιοχή του Αιγαίου. Νέα ενίσχυση των φαινομένων αναμένεται ανήμερα της πρωτοχρονιάς, όπου δεν αποκλείεται σημαντικές χιονοπτώσεις σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.
Οι άνεμοι στα πελάγη θα ενισχυθούν σημαντικά από το απόγευμα της Κυριακής 28/12, πνέοντας από νότιες διευθύνσεις και φτάνοντας κατά τόπους τα 8-9 μπ. τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο. Εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το μεσημέρι της Δευτέρας και μετά.