Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Συμβαίνουν και εις την Εσπερίαν…

Εδώ και σχεδόν ένα μήνα, όπως γράψαμε ήδη δυο τρεις φορές, το μεγαλύτερο πρόβλημα που απασχολεί κάποιους δήθεν, και θέσει «προνομιούχους», που αρέσκονται ως (και καλά) «διακεκριμένοι» που είναι, να παρακάμπτουν τις ουρές ελέγχων ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, είναι η κατάργηση αυτού του «δικαιώματος».

Που αποκατέστησε την ίση μεταχείριση, και την ισονομία…

Έτσι, οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου αλλά και η διοίκηση της ΥΠΑ έχουν πήξει στις επώνυμες και ανώνυμες αναφορές, όλων αυτών που είχαν μάθει να φτάνουν στο αεροδρόμιο 5 λεπτά πριν το κλείσιμο της πτήσης, ποντάροντας στο ότι δεν θα περιμένουν στις ουρές όπως οι υπόλοιποι χαχόληδες, επειδή διέθεταν μια από τις δεκάδες (πολλές φορές μαϊμού) χρυσές κάρτες αεροπορικών εταιριών...
Η αλήθεια όμως είναι ότι πέραν του ότι απαγορεύεται πλέον η παράκαμψη της ουράς, το πρόβλημα (που είναι υπαρκτό) της μεγάλης κοσμοσυρροής στους ελέγχους ασφαλείας οφείλεται αφενός μεν στην αλματώδη αύξηση της αεροπορικής κίνησης φέτος, σε ποσοστά που αγγίζουν το 50% σε σχέση με πέρσι, και στη ταυτόχρονη μείωση του προσωπικού της ιδιωτικής εταιρίας σεκιούριτι, βάσει συμβατικών υποχρεώσεων, αφού είθισται στη χειμερινή σεζόν να μειώνεται ανάλογα και η διακίνηση των επιβατών στο εν λόγω αεροδρόμιο.
Τέλος πάντων, το πρόβλημα θα λυθεί με τον ένα τρόπο ή με τον άλλο, οι επιτήδειοι αποκλείεται να ξαναέχουν ποτέ το δικαίωμα να παρακάμπτουν τις ουρές, όσο και αν σκούζουν δεξιά και αριστερά, και όλα θα επανέλθουν στα φυσιολογικά τους.
Για όλους όμως που συνεχώς χρησιμοποιούν τη καραμέλα ότι τίποτα στην Ελλάδα δεν λειτουργεί, και που συνήθως οι ίδιοι όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό είναι υπάκουα και πειθαρχημένα ανθρωπάκια, ενώ στο Ελάντα ξεδίνουν… να τους μεταβιβάσω μια είδηση από το μακρινό Σικάγο, που αξίζει να διαβαστεί.
Εκεί λοιπόν, και πιο συγκεκριμένα στο διάσημο αεροδρόμιο Midway, οι ουρές στα σημεία ελέγχου επιβατών και χειραποσκευών ξεπερνάνε το … ενάμιση χιλιόμετρο!
Καλά διαβάσατε. Ενάμιση χιλιόμετρο και βάλε.
Σύμφωνα με μια αναφορά, που δημοσίευσε η εφημερίδα Chicago Sun-Times, «η ουρά ξεκινά από το σημείο ελέγχου, συνεχίζει έξω από τον αεροσταθμό, πάει στον σταθμό του μετρό, στρίβει, και επιστρέφει προς τα μέσα»!
Ένα άλλο ρεπορτάζ αναφέρει πως ήδη κάποιοι προσφέρουν χρήματα σε άλλους για να πάρουν τη σειρά τους.
Ή ακόμη, πως κάποιοι μάγκες στήνονται επί τούτου στην ουρά, προκειμένου μετά να πουλήσουν τη θέση τους σε κάποιον που κινδυνεύει να χάσει τη πτήση του!
Ιδού επαγγελματικές ευκαιρίες για κάποιους δικούς μας λεβέντες.
Όπως λένε οι αρμόδιοι του αεροδρομίου του Σικάγου, τα πράγματα χειροτερεύουν κυρίως μεταξύ 6 πμ και 8 πμ, αλλά διορθώνονται μετά τις 9:30 πμ.
Και εδώ να προσθέσω εγώ ο κακεντρεχής, ότι οι ΗΠΑ ούτε οικονομική κρίση σαν τη δική μας έχουν, ούτε μεσαιωνικά δημόσια και δωρεάν αεροδρόμια, και κυρίως ούτε διακεκριμένους «μαϊντανούς», που θέλουν να μη περιμένουν στην ουρά όπως ο υπόλοιπος λαουτζίκος…
Αυτά.


Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια: