Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Θα σηκώσουμε και τον Σόιμπλε από το καρότσι του...

Βρείτε τα επιτέλους. Συνεννοηθείτε είτε πάμε σε εκλογές είτε όχι. 

Συνεννοηθείτε γιατί γίναμε ρεντίκολο της Ευρώπης. Και γελοία χώρα στην παγκόσμια οικονομική σκηνή. 

Γελάνε στις Βρυξέλλες γιατί σπάσαμε τα μούτρα... του Ντράγκι. 

Ξεκαρδίζονται στο Στρασβούργο γιατί τα είπαμε... στον Γιούνκερ. 

Κάναμε και τον Σόιμπλε «ηγέτη» αλλά όταν τον σηκώσουμε από το καρότσι θα μας πει «...Λεφτά δεν υπάρχουν».

Πόση άλλη γελοιότητα μπορούμε να αντέξουμε...

Και όλα αυτά για να δικαιολογήσει την ύπαρξή της μια πασαρέλα βουλευτών οι περισσότεροι από τους οποίους είναι άγνωστοι και στους δεύτερου βαθμού συγγενείς τους...
Βουλευτές επιπέδου λαϊκής αγοράς και τσιπουράδικων που είδαν για πρώτη φορά μισθούς 6.000 ευρώ και πάνω από 10.000 ευρώ για δαπάνες. Και επειδή δεν θέλουν να ξεκολλήσουν από το έδρανο μας κάνουν ρεζίλι με ασυνάρτητες δηλώσεις για την οικονομία με την οποία ουδέποτε είχαν σχέση...

Βουλευτές που παριστάνουν τους αντάρτες επειδή άφησαν μούσι «στιλ-Βελουχιώτη» και πετάνε ξινισμένα αντάρτικα συνθήματα για Ρωμανούς και 15χρονα...
Βουλευτές «οραματιστές» μιας οικονομίας με τη δραχμή συνδεδεμένη στο «σκληρό» ρούβλι και με δεκανίκι την οικονομία της Βενεζουέλας.
Κόμματα με ιδεολογία τον ναζισμό ή την πρόοδο στο πουθενά... με ρόλο κομπάρσου της αντιπολίτευσης που περιμένουν (πάλι ως κομπάρσοι) να χωθούν στην όποια κυβέρνηση θα βολέψει τους πάντες και τα πάντα... αφού δεν πιστεύει τίποτε.
Πείτε τουλάχιστον αυτό που λέει το ΚΚΕ ευθέως. Πάμε μαζί να φτιάξουμε μια χώρα με κλειστά σύνορα μακριά από την Δύση και όπου μας βγάλει... Στο κάτω-κάτω και τώρα ούτε που νοιώθετε τι πιστεύετε.

Όσοι, από τους «πατερούληδες του έθνους»... δεν λυπάστε τον εαυτό σας για την κατάντια της Δημοκρατίας λυπηθείτε τουλάχιστον το 40% των Ελλήνων που αποτελούν τη σημερινή πολιτική βάση όλων των κομμάτων της Βουλής.
Και ας είναι οι «δημοκράτες» της «λογικής» του «...Τι έχουμε να χάσουμε ρε παιδιά και αν πάμε σε εκλογές και κυβέρνηση χαβαλέ... Μήπως και τώρα σε χαβαλέ δεν βρισκόμαστε;»
Γιατί καλά τα λένε καλά αφού ζούμε ένα ατέλειωτο χαβαλέ και θα συνεχίσουμε έτσι αν δεν τα βρείτε.

Αν δεν συνεννοηθείτε με τρόπο που να αποδεικνύει ότι στους υπολογισμούς σας υπάρχει και η πατρίδα και παίζει ρόλο η οικονομία, η ανεργία και η μετανάστευση των νέων παιδιών.
Εάν η χώρα δεν ήταν ακυβέρνητη, στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η οικονομία, θα έπρεπε το ένα νομοσχέδιο μεταρρυθμίσεων να διαδέχεται το άλλο. Η μία υπουργική απόφαση να διαδέχεται την άλλη.
Αντίθετα όμως πολλά νομοσχέδια, διοικητικές πράξεις, αποφάσεις και συμφωνίες διακανονισμού συνεργασιών κράτους και αγοράς είναι ή στα συρτάρια υπουργείων ή κάπου που κανείς δεν το ξέρει...

Νόμοι που έχουν ψηφιστεί δεν εφαρμόζονται γιατί δεν υπογράφονται αποφάσεις εφαρμογής των.
Κυκλοφορούν μόνο εγκύκλιοι και διευκρινίσεις για είσπραξη φόρων, οφειλών και προστίμων ώστε να έχει λεφτά ο κορβανάς να πληρώσει τους κομματικούς στρατούς του κράτους.
Από χθες πρώην αφισοκολλητές που είχαν διορισθεί στις Διοικήσεις Οργανισμών και υπηρεσιών του κράτους μαζί με κομματικούς Γενικούς Γραμματείς παραιτούνται για να μπουν στα προεκλογικά πανηγύρια.
Πρόκειται βέβαια για παραιτήσεις ασήμαντων αρμοδιοτήτων ακόμη και από την θέση του Γενικού Γραμματέα αλλά, έτσι όπως τα έχουμε κάνει, χρειάζονται οι υπογραφές τους.

Αλλά τα πανηγύρια θα κρατήσουν 40 ημέρες από σήμερα (αν γίνουν εκλογές στις αρχές Φεβρουαρίου) ή 6-10 μήνες (αν δεν γίνουν οι κοντινές εκλογές) με συνέπεια να παγώνουν χαρτιά και συμφωνίες γιατί χρειάζονται οι υπογραφές τους.

Στις Τράπεζες, τώρα, επανήλθαν ορδές από κοράκια κεφαλαιούχων που διαπραγματεύονται χρέη.
Περισσότερες από 230 υποθέσεις κόκκινων επιχειρηματικών δανείων μονάδων που απασχολούν πάνω από 50.000 άτομα είναι στα γραφεία δικηγορικών γραφείων της Ελλάδας, της Μέσης Ανατολής, του Ισραήλ αλλά και της Κίνας με σκοπό την εξαγορά των χρεών και της πλειοψηφίας των μετοχών.

Οι επιχειρηματίες αυτοί μαζί με 40.000 μικρομεσαίους που έχουν προγραμματίσει διακοπή λειτουργίας μέσα στο 2015 και κάποιους μεγάλους και μικρούς τουριστικούς ομίλους που δεν είχαν κομμάτι από την τουριστική πίτα του 2014 περιμένουν μια κυβέρνηση να συνεργαστούν και να δουν αν μπορούν να αποκτήσουν δεύτερη ευκαιρία στη χώρα. Τη δεύτερη ευκαιρία που έχει προβλέψει και με οδηγία της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όμως τι ελπίδες να τους δώσει η πολιτική σκηνή όταν είναι μαλλιά κουβάρια και έχει μπερδέψει στα χάλια της και την οικονομία. 
Τι να περιμένουν οι επιχειρήσεις όταν δεν γνωρίζουν ακόμη και ποια ιδεολογία θα επικρατήσει στην οικονομία το 2015. 
Και (κυρίως ) ποιος θα βρεθεί να επενδύσει στην ιδεολογία που τελικά θα επιλεγεί.

Του Γιώργου Κράλογλου
george.kraloglou@capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: