Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Σόου ή δωροδοκία βουλευτών;

Σόου ή δωροδοκία βουλευτών;Η ατάκα του Λάκη Λαζόπουλου περί απόπειρας χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ Παύλου Χαϊκάλη προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκάλεσε αρχικά σάλο στο πολιτικό σκηνικό, ωστόσο στη συνέχεια προκάλεσε πολλά ερωτήματα για τι ακριβώς έχει συμβεί.

Σε έναν πρωτοφανή ρόλο ο Λάκης Λαζόπουλος βγήκε ζωντανά το πρωί στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, για να κάνει αυτή την καταγγελία: 

Οτι ξέρει πως πήγαν κάποιοι να χρηματίσουν τον Χαϊκάλη...

Δείτε ρεπορτάζ και βίντεο ΕΔΩ

Καμμένος-Χαϊκάλης έδωσαν συνέντευξη τύπου και κατήγγειλαν απόπειρα δωροδοκίας
 Οι ΑΝΕΛ επιβεβαίωσαν αμέσως την πληροφορία και μέσα σε λίγη ώρα προγραμμάτισαν Συνέντευξη Τύπου δίνοντας λεπτομέρειες για το τι ακριβώς συνέβη και τη περιέχει το οπτικοακουστικό υλικό που έχουν στα χέρια τους. 
Η αντίδραση της ΝΔ και οι φωτογραφίες Αποστολόπουλου Καμμένου
Πρώτα η ΝΔ μίλησε για χαζοχαρούμενη «σκευωρία» και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες μέσω του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια με αφορμή τις καταγγελίες Χαϊκάλη περί απόπειρας χρηματισμού του.
Μάλιστα, ο γραμματέας της ΝΔ υποστήριξε πως «το πρόσωπο που σύμφωνα με τις καταγγελίες καταγγέλλεται από τους Ανεξάρτητους Έλληνες υπήρξε στενός συνεργάτης του Π. Καμμένου».
Σύμφωνα με τον Γραμμετέα της ΝΔ, το πρόσωπο αυτό συνόδευσε τον κ. Καμμένο στη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στις 22.03.2013, όπως και στην επίσκεψή του στην Κύπρο την 01.04.2013, και είναι βασικός μάρτυρας υπεράσπισής του στην υπόθεση των CDS.
«Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του» κατέληξε ο κ. Παπαμιμίκος. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ ΕΔΩ
Αδωνις: «Τίποτα σοβαρό δεν μπορεί να εξέλθει από το στόμα του Καμμένου
«Τίποτα σοβαρό δεν μπορεί να εξέλθει από το στόμα του Καμμένου» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης και υποστήριξε ότι ο φερόμενος ως μεσάζων στην προσπάθεια χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη ήταν το «δεξί χέρι του Καμμένου».
Σύμφωνα με τον κύριο Γεωργιάδη, όταν ο Παύλος Χαϊκάλης άφησε υπόνοια ότι ενδέχεται και να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος μαζί με το «δεξί του χέρι», τον Γιώργο Αποστολόπουλο που τώρα παρουσιάζει ως άνθρωπο της ΝΔ, του έστησε αυτή την παγίδα αλλά ξέφυγε από τον έλεγχό του. «Το κάνει για να διασώσει το κόμμα του» υποστηρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Διαβάστε ποιος είναι ο Γιώργος Αποστολόπουλος ΕΔΩ
Με ρολόι-κρυφή κάμερα κατέγραψαν τον φερόμενο μεσάζοντα στα ραντεβού με τον Χαϊκάλη
Διευκρινίσεις για την απόπειρα δωροδοκίας του Παύλου Χαϊκάλη έδωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Πάνος Καμμένος, υποστηρίζοντας πως το πρώτο ραντεβού έγινε στο ξενοδοχείο Πλάζα, όπου ο μεσάζων επί 1 ώρα και 14 λεπτά του έκανε την πρόταση έναντι χρημάτων για να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο Πάνος Καμμένος είπε πως κατέγραψαν τη συνάντηση και στο βίντεο αποκαλύπτονται και άλλες υποθέσεις χρηματισμού ή απόπειρες χρηματισμού.
Από το υλικό από το ρολόι-κάμερα που είχαν οι ΑΝΕΛ ενημέρωσαν τον κ. Ντογιάκο. Το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου εδόθη κατάθεση από τον κ. Χαϊκάλη και εδόθη μια δισκέτα. Το πρωτότυπο ρολόι-κάμερα που έφερε την δισκέτα καταγραφής του υλικού έγινε δεκτό από τον κ. Ντογιάκο.
Μάλιστα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε πως στην πρώτη συνάντηση είδαμε ότι στο συγκεκριμένο τραπέζι είχε τοποθετήσει και άλλος μηχάνημα καταγραφής συνομιλίας. Και τζάμερ που απέτρεπε την μετάδοση τηλεφωνικής συνομιλίας μέσω κινητού.
Στη συνέχεια ο κ.Καμμένος προέτρεψε τον κ. Χαϊκάλη να συνεχίσει τις συζητήσεις και έτσι κανονίστηκε και δεύτερη συνάντηση.  «Ειδοποιήσαμε ότι θα γίνει και δεύτερη συνάντηση και καταγράψαμε πάλι την συνομιλία. Εκεί ειπώθηκε να δοθεί το ποσό των 700.000 ευρώ να ρυθμιστεί το δάνειο και τα υπόλοιπα να δοθούν σε χρυσό. Μόλις τελείωσε η συνάντηση έγινε πάλι συνάντηση με τον εισαγγελέα Παναγιωτόπουλο παρουσία Ντογιάκου και έγινε έκθεση εγχειρήσεως και του πρωτότυπου καταγραφέα και της δισκέτας αντίτυπο. Εχουμε και εμείς αντίγραφα και τα έχουμε καταθέσει στο εξωτερικό.
Ο κ.Καμμένος είπε πως επειδή υπάρχουν νομικά ζητήματα δεν μπορεί να δημοσιοποιήσει το οπτικό υλικό, ωστόσο είπε πως θα τα στείλει στον υπουργό Δικαιοσύνης και τον πρόεδρο της Βουλής προκειμένου εκείνοι να ενημερώσουν τους αρχηγούς των κομμάτων και στη συνέχεια η Δικαιοσύνη να αποφανθεί αν θα δημοσιοποιηθούν.
Δείτε αναλυτικά τη συνέντευξη Τύπου των ΑΝΕΛ ΕΔΩ
Στη Βουλή το μονταρισμένο DVD -Εχει εικόνες από το πρώτο ραντεβού και ήχο από το 2ο
Στα χέρια των πολιτικών αρχηγών βρίσκονται ήδη τα αντίγραφα του επίμαχου CD, στο οποίο, όπως υποστηρίζουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, υπάρχει η απόπειρα δωροδοκίας του Παύλου Χαϊκάλη από τον Γιώργο Αποστολόπουλο.
Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, από την πλευρά της, μιλώντας σε δημοσιογράφους σημείωσε «Το έχω δει. Λέγονται συνταρακτικά πράγματα μέσα», είπε χαρακτηριστικά, και διευκρίνισε ότι «το υλικό που θα δοθεί στους πολιτικούς αρχηγούς είναι μονταρισμένο και περιλαμβάνει εικόνες από την πρώτη συνάντηση και ήχο από τη δεύτερη συνάντηση. Ο ήχος δεν ανταποκρίνεται στην εικόνα. Το κάναμε για να είναι πιο ευκρινές και ζουμερό».
Ο Σαμαράς αρνήθηκε να πάρει το CD: Είναι παράνομο προϊόν
Το CD που φέρεται να περιέχει τη συνομιλία του Γιώργου Αποστολόπουλου με τον Παύλο Χαϊκάλη έφτασε και στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αρνήθηκε να το παραλάβει και το έστειλε στον εισαγγελέα ως «παράνομο προϊόν».
iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: