Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Μπουτάρης για Ρωμανό: Να ακούς ότι θέλει να βγει ελεύθερα να σπουδάσει και τι; Να πάρει το καλάσνικοφ;

Στο αίτημα Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια, αλλά και τα επεισόδια που σημειώθηκαν με αφορμή τα 6 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου μίλησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για το ζήτημα της χορήγησης άδειας στον Νίκο Ρωμανό, αλλά και τα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν σήμερα στο κέντρο της πόλης με αφορμή τα γεγονότα στη μνήμη του Γρηγορόπουλου.
Ο κ. Μπουτάρης ανέφερε μεταξύ άλλων πως βρίσκει...

"εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός ότι συνδέεται μια επέτειος για τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου με επεισόδια, καταστροφές και διάλυση της αγοράς", ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που όπως τόνισε "είναι Σάββατο, έχουμε μπει σε εορταστική περίοδο και το κέντρο είναι διαλυμένο".
Ο Δήμαρχος της συμπρωτεύουσας δικαιολόγησε τα αστυνομικά μέτρα λέγοντας: "Η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να πάρει μέτρα. Είναι τελείως απαράδεκτο αυτό που συμβαίνει, δεν είναι αυτός τρόπος να τιμούμε τη μνήμη ενός ανθρώπου"

Ο ίδιος πρότεινε ανέφερε πως αντί των επεισοδίων θα μπορούσε να γίνει μια εκδήλωση στο ΑΠΘ για να τιμηθεί η μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου αλλά και για να υποστηριχθεί το αίτημα του Ν. Ρωμανού να σπουδάσει.
Με αφορμή το αίτημα του απεργού πείνας, ο Γιάννης Μπουτάρης εμφανίστηκε κατηγορηματικά αντίθετος στη χορήγηση άδειας: 

"Δεν είναι λογικό αυτό. Να ακούς ότι θέλει να βγει ελεύθερα να σπουδάσει και τι; Να πάρει το καλάσνικοφ;" 

αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: 

"Δεν στέκουν αυτά τα πράγματα".



Πηγή: thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: