Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ούτε οι μπολσεβίκοι: 230 χιλ. επιχειρήσεις εξοντώθηκαν, 755 χιλ. εργαζόμενοι στον δρόμο λόγω μνημονίου!

Κατά 230.000 περίπου μειώθηκαν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ελληνική οικονομία κατά το διάστημα 2008-2013 

σύμφωνα με τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ). 

Αυτό σημαίνει πως μία στις τέσσερις επιχειρήσεις εξαφανίστηκαν, ενώ από τους περίπου 1 εκατομμύριο εργαζόμενους που είναι οι απώλειες στην απασχόληση κατά το διάστημα αυτό, οι 754.300 προέρχονται από κλάδους που… εκπροσωπεί η ΓΣΕΒΕΕ. 

«Η επιδείνωση των δεικτών έρχεται να μετριάσει, αν όχι να θολώσει τους διθυράμβους περί ανάκαμψης, πολύ δε περισσότερο της ελληνικής οικονομίας» ανέφερε ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιώργος Καββαθάς.
Ο κ. Καββαθάς ανέπτυξε ένα εναλλακτικό σχέδιο της ελληνικής οικονομίας με άξονα την ενέργεια, τις κατασκευές, την υγεία και το αγροδιατροφικό σύμπλεγμα. 
Στους κλάδους αυτούς, ανέφερε, οφείλει να συγκεντρωθεί το μεγαλύτερο μέρος των δημόσιων επενδύσεων και με προσανατολισμό τη σύνδεσή τους με την παιδεία και την έρευνα. 
Στο πλαίσιο αυτό, η ΓΣΕΒΕΕ προτείνει την εξαίρεση του ελλείμματος του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων από το συνολικό δημοσιονομικό έλλειμμα.
olympiada

Δεν υπάρχουν σχόλια: