Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Οι "Εθνικοί Αγώνες Κωλοτούμπας" Ιανουαρίου 2015

Του Γιώργου Κράλογλου

Με το φαβορί της κωλοτούμπας ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, την ΔΗΜΑΡ και την ΝΔ ως παλαίμαχους στο «άθλημα», τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι ως αθλητές με δεκανίκια για ειδικές ανάγκες... και το αουτσάιντερ Χρυσή Αυγή για τις ανάγκες των στοιχημάτων, πραγματοποιούνται στις 25 Ιανουαρίου οι «Εθνικοί Αγώνες Κωλοτούμπας». 

Είσοδος ελεύθερη σε όλους τους χώρους «προπόνησης» (πλατείες και γήπεδα) προσκομίζοντας το ανάλογο σημαιάκι.
Πρόκειται για το νέο θέαμα που προσφέρεται στους ιθαγενείς με το πρόσχημα των εκλογών. Και επειδή τα μετάλλια των νικητών θα κοστίσουν ακριβά στην οικονομία το εισιτήριο των αγώνων...

ενώ θα είναι πανάκριβο πάλι δεν θα περιλαμβάνει άρτο.
Ποιο θα είναι των κέρδος των ιθαγενών από τους αγώνες;
Υποσχέσεις για ελπίδες και όνειρα εκτόνωσης της αγανάκτησής τους, της πικρίας και της προδοσίας ιδεών και ιδεολογιών τους με νέα όνειρα, με νέες ελπίδες και νέες μη πραγματοποιήσιμες υποσχέσεις για την επόμενη διετία.

Θα έλεγα τετραετία αλλά στην Ελλάδα οι πρόωρες εκλογές έγιναν θεσμός οπότε η θητεία της νέας κυβέρνησης θα ολοκληρωθεί (στην ιδανικότερη περίπτωση) στα μέσα του 2017.

Και πάμε τώρα στις επιδόσεις και την στρατηγική των «αγωνιστών κωλοτούμπας».

Μια ματιά στο καραγκιοζιλίκι της Βουλής, όπως παρουσιάσθηκε τις ημέρες αυτές και όπως κατάντησε από τους νεοναζί και τους άλλους «σωτήρες» φθάνει για να καταλάβουν και όσοι δεν έζησαν την μεταπολίτευση τι τους περιμένει στην Ελλάδα του Τσίπρα και των αμετανόητων της δήθεν αριστεράς και άκρας δεξιάς.

Ξεκινάμε από τους «βετεράνους» της κωλοτούμπας, το ΠΑΣΟΚ, που είναι και οι θεμελιωτές του αθλήματος...

Έχοντας στην κατοχή τους τα «χρυσά μετάλλια» των αγώνων του 1981 με τις θεαματικές κωλοτούμπες «Έξω οι βάσεις του θανάτου», «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», «Έξω από την ΕΟΚ», «Φέρνουμε νέα τζάκια στην οικονομία», τόλμησαν συμμετοχή και στους αγώνες αίματος του ελληνικού λαού, στην κρίση του 2009, με το «λεφτά υπάρχουν» του Γ. Παπανδρέου. Του πολιτικού που θεωρώντας ότι αντέχει ακόμη η πλάτη του έλληνα ιθαγενή θέλει να του φορτώσει ξανά την «αλλαγή» ως αμαρτία των επιλογών του.

Από εκεί και πέρα το ΠΑΣΟΚ δεν αποβάλλεται μιας και κατάφερε να βρίσκεται κάτω από κάθε πολιτική πέτρα της εντελώς ασήμαντης ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Ως συγκυβέρνηση δε με την ΝΔ (επίσης παλαίμαχους στο άθλημα) προβάλλοντας τις επιδόσεις τους θα παρουσιάσουν για ανακοπή της πορείας προς την ανάπτυξη την πρόωρη λήξη της θητείας τους.

Θα μιλάνε δηλαδή για ανάπτυξη με 250.000 επιχειρήσεις κλειστές και τους δράκους του ΕΝΦΙΑ και των εισφορών να ζητάνε να πάρουν τα σπίτια και τα κεφάλια των φοροοφειλετών των 70 δισ. ευρώ.

Θα μιλάνε για ανάπτυξη και αναπτυξιακά νομοσχέδια ενώ ξέρουν πολύ καλά ότι ακόμη και αυτά τα δήθεν εκσυγχρονιστικά νομοσχέδια για να εφαρμοσθούν απαιτούν τουλάχιστον εκατό αποφάσεις, διοικητικές πράξεις και ερμηνευτικές εγκυκλίους. Και βεβαίως να μην βγει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα αποσύρει... τους νόμους αυτούς αφού δεν τους ψήφισε.

Θα μιλάνε συνεπώς για μια αναπτυξιακή πολιτική που την έφτιαξαν έτσι ώστε να μην εφαρμόζεται. Και θα αποφεύγουν να ομολογούν ότι το μόνο που εκσυγχρονίστηκε κατά την θητεία Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ ήταν οι εισπρακτικοί μηχανισμοί τροφοδότησης με χρήμα του πελατειακού τους κράτους.

Αυτές τις επιδόσεις θα επικαλεσθούν τώρα για την συμμετοχή τους στους αγώνες του Ιανουαρίου με υποσχέσεις και για άλλες παρόμοιες χωρίς αξία παρεμβάσεις στην οικονομία.

Η άτολμη πολιτική της κυβερνήσεως Σαμαρά-Βενιζέλου για άνοιγμα της οικονομίας με απαγκίστρωση από τον κρατισμό και η ανυπαρξία πραγματικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος επιτρέπει στον ΣΥΡΙΖΑ να είναι το φαβορί της κωλοτούμπας.

Γιατί ό,τι και να πει ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί εύκολα πλέον να περάσει στον λαό του «...τι έχουμε να χάσουμε βρε αδερφέ...». Εκείνον τον λαό που ιστορικά έχει αποδείξει ότι αντιλαμβάνεται τι χάνει μόνο όταν το χάνει.

Κατά τα άλλα όμως νομίζει ότι δεν τρέχει τίποτε όταν διαλέγει συγκεκριμένους πολιτικούς, βουλευτές ή και κόμματα όπως διαλέγει παντόφλες μιας χρήσης από το κινέζικο παζάρι...

Όταν λοιπόν μετατραπούν σε θεαματικές υποκλίσεις προς τους δανειστές οι ζουρνάδες, τα νταούλια, τα σκισίματα μνημονίων. Και παραπεμφθούν σε καλύτερες μέρες... οι υποσχέσεις για κατάργηση ΕΝΦΙΑ, για επαναφορά των μισθών και συντάξεων, για φοροελαφρύνσεις και καταργήσεις αποκρατικοποιήσεων, τότε μόνο θα καταλάβουμε γιατί το φαβορί ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μετάλλιο των αγώνων κωλοτούμπας. 
Γιατί περίμενε τον ίδιο τον λαό να του το παραδώσει.

george.kraloglou@capital.gr
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: