Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Το μονόγραμμα και η ταφή σύμφωνα με τον "Μακεδονικό Νόμο" ανάβουν φωτιές - Βρίσκεται η σορός του Μ.Αλέξανδρου στην Αμφίπολη; (video & εικόνες)

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ;
Εν αναμονή  της   συνέντευξης τύπου  του Υπουργού  κ.Τασούλα της 22ας Νοεμβρίου στο Mουσείο της Αμφίπολης  και φυσικά της κας Περιστέρη στις 29 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟ,όλοι αναρωτιούνται. Υπάρχει πιθανότητα να βρίσκεται στον τάφο η σορός του Βασιλέα των Βασιλέων; Διότι πέρα από την μαρτυρία του Παυσανία ότι ετάφη με τον μακεδονικό νόμο έχουν προκύψει και άλλα στοιχεία...

Το μονόγραμμα Α, που φαίνεται να διακρίνεται στις φωτογραφίες αλλά και το γαλάζιο μάτι στο άλογο του ψηφιδωτού.Είναι ο νεκρός τελικά παραπλανητικός;
Eκτός εάν το Α, αναφέρεται στον Αντίγονο, ή στον Αντίπατρο κλπ.
Σύμφωνα με τον empedotimos.blogspot.gr όταν  ανακαλύφθηκε  το  ψηφιδωτό στον  δεύτερο θάλαμο Θ2, προξένησε μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι το μάτι του ενός αλόγου φαινόταν να ήταν γαλάζιο σε αντίθεση με το άλλο μάτι το οποίο φαινόταν κανονικό.
Η εξήγηση που εδόθη στην αρχή  ήταν ότι λόγω του ειδικού φωτισμού που εχρησιμοποιείτο  κατά την φωτογράφιση πιθανόν να προκάλεσε το σημείο εκείνο ναυπερφωτιστεί για κάποιον λόγο και το παιγνίδισμα αυτό του φωτός να μας δώσει την εντύπωση  ότι το σημείο  αυτό ήταν εκ προθέσεως γαλάζιο.
Όταν σε μεταγενέστερη φάση έγινε η πλήρης αποκάλυψη του ψηφιδωτού και δόθηκε στην  δημοσιότητα μια πλήρης εικόνα του ψηφιδωτού που ελήφθη μεδιαφορετικό φωτισμό και πάλι το αριστερό μάτι του αλόγου συνέχιζε να εντυπωσιάζει με το γαλάζιο χρώμα του.
Είναι συνεπώς έτσι ή και πάλι κάποιο παιγνίδισμα του φωτός μας έδωσε  λανθασμένη εικόνα ;
Από το βίντεο  που ανήρτησε το ΥΠΠΟ  με στιγμές από τον καθαρισμό του ψηφιδωτού 

, το οποίο έχει αρκετά καλή ανάλυση, μπορούμε να εντοπίσουμε σε πολύ κοντινό πλάνο και με μεγέθυνση στο χρονικό σημείο 1:49  ότι το αριστερό μάτι του αλόγου συνίσταται από μια υπερμεγέθη  ψηφίδα γαλάζιου χρώματος (σε αντίθεση με όλες τις άλλες)  , πράγμα που μας αποδεικνύει  ότι συνέβη σίγουρα εσκεμμένως.
 
Μήπως και πάλι μας παραπλανά η εικόνα και ουσιαστικά είναι  ένα κενό από ψηφίδες στο ψηφιδωτό;
Για τον σκοπό αυτό συμβουλεύτηκα τον πολύ καλό φίλο του ιστολογίου Ζήνωνα  ο οποίος μου επιβεβαίωσε ότι το αριστερό μάτι του αλόγου είναι πράγματι μιαυπερμεγέθης ψηφίδα και δεν αποτελεί κενό στο ψηφιδωτό. 
Μου επεσήμανε δε το πώς θα έμοιαζε αν ήταν κενό του ψηφιδωτού από  ένα  ήδη υπάρχον τέτοιο κενό λίγο πιο πέρα.
Συνεπώς πέραν πάσης αμφιβολίας εσκεμμένως έχει φτιαχτεί έτσι το αριστερό μάτι του αλόγου.
Το ερώτημα είναι γιατί ; Τι ήθελε ο κατασκευαστής του ψηφιδωτού να δηλώσει με αυτήν την εσκεμμένη διαφοροποίηση του αριστερού ματιού του αλόγου και μάλιστα σεγαλάζιο χρώμα ;
Την απάντηση την είχαμε δώσει  με την υπόθεση μας που αναλύσαμε στην ανάρτηση ΤΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟΝ ΝΕΚΡΟ - ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ;   όπου αυτή η διαφοροποίηση εντάσσεται μέσα στο σύνολο των επισημάνσεων  που θέλησε οκατασκευαστής του ψηφιδωτού να δώσει στο έργο του ώστε να προδιαγράψει τονεκρό.
Ισως λοιπόν μας  «κλείνει το μάτι» ότι ο νεκρός είναι ο Αλέξανδρος.
Με βάση συνεπώς την ανωτέρω παρατήρηση επιβεβαιώνεται  η σκοπιμότητα τηςδιαφοροποίησης  του αριστερού ματιού του  αλόγου από τον κατασκευαστή του ψηφιδωτού και συνεπώς έτσι ενισχύεται η υπόθεση που είχαμε κάνει σε εκείνην τηνανάρτηση.
Αναμένουμε με  πολύ ενδιαφέρον  πάντως  τι ερμηνεία θα  δώσει η ανασκαφική ομάδα για το θέμα αυτό. 
Μετά από συστηματική παρατήρηση όλων των φωτογραφιών που έχει δώσει στη δημοσιότητα το Υπουργείο Πολιτισμού από την Αμφίπολη, διακρινεται το Μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε φωτογραφία που μας έδειξε το Υπουργείο στις 02/9/14! Κάτι που είχε θίξει άλλωστε και η Αμερικανίδα αρχαιολόγος Ντόροθι Κινγκ.
Στο επιστύλιο πάνω από τη Δυτική Μαινάδα του Τάφου της Αμφίπολης! Ανάμεσα σε οκτάφυλλους ρόδακες!
Δέος και έκσταση:
Εικόνα 1: Ημερομηνία δημοσιοποίησης 02/9/14
amfredder1
Εικόνα 2: Επισήμανση Μονογράμματος Μεγάλου Αλεξάνδρου!
 
amfredder2
Εικόνα 3: Επικέντρωση στο σημείο του Μονογράμματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στον οκτάφυλλο ρόδακα
amfredder3
Εικόνα 4: Το Μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε νόμισμα της εποχής του
amfredder4
Μετά τον αρχικό ενθουσιασμό ακολούθησαν και τα ερωτήματα όπως αναφέρει και το redder.gr:
- Πότε είδαν για πρώτη φορά το Μονόγραμμα; Πριν ή μετά τον Δεκαπενταύγουστο;
- Γιατί εδώ και 3 μήνες (!) κρύβουν το Μονόγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου;
- Γιατί στις φωτογραφίες με ημερομηνία δημοσιοποίησης 25/8, 31/8 και 07/9 το σημείο όπου είναι χαραγμένο το Μονόγραμμα το κρύβουν είτε κόβοντας της φωτογραφία αμέσως πάνω από το Μονόγραμμα, είτε με τα πόδια ενός εργάτη και με μαύρες σακούλες, είτε με ξύλινα δοκάρια;
Εικόνα 5: Ημερομηνία δημοσιοποίησης 25/8/14
amfredder5
Εικόνα 6: Ημερομηνία δημοσιοποίησης 31/8/14
amfredder6
Εικόνα 7: Ημερομηνία δημοσιοποίησης 07/9/14
amfredder7

- Γιατί δίνουν φωτογραφίες με μεγαλύτερη ανάλυση σε ξένα sites αντί για το επίσημο site του Υπουργείου Πολιτισμού;
- Τι βρήκαν πάνω από τη Δυτική Μαινάδα;
- Τι άλλο έχουν βρει έως τώρα μέσα στον Τάφο της Αμφίπολης και μας το κρύβουν;
- Έχουν βρει και 4ο θάλαμο πίσω από τον Θ3 και έχουν μπει στα ενδότερα του Τάφου από εκεί;
Και μια ερώτηση bonus:
- Αν η επικοινωνιακή τακτική που ακολουθείται στην Αμφίπολη ακολουθείτο και στη Βεργίνα το 1977 από τον Ανδρόνικο, πότε θα μαθαίναμε ότι τα οστά ήταν σε χρυσή λάρνακα;
Και αν ναι, πότε θα βλέπαμε τη Λάρνακα;
Αντί επιλόγου: η αποκάλυψη αυτή έγινε από έναν άνθρωπο, όπως εγώ, που είμαι εντελώς άσχετος με αρχαιολογία και συμβολισμούς. Το ρίγος συγκίνησης όμως που μου προκάλεσε η ανακάλυψη αυτού του μεγαλειώδους Μνημείου με έκανε να παρατηρώ διαρκώς τις φωτογραφίες και να διαβάζω όσο περισσότερα μπορώ για την εποχή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: