Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Έτοιμες για όλα οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις: Μεγάλη άσκηση στην περιοχή του Καστελόριζου (vid)

ΟΙ "ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ" ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΙ ΜΕ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ

Oι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις δίνουν την δική τους απάντηση στον τουρκικό επεκτατισμό και την έκδοση κανόνων εμπλοκής. Γνωρίζουν ότι πολύ σύνομτα θα δοκιμαστούν οι αντοχές τους και στο Αιγαίο και ετοιμάζονται...

Οι φωτό είναι από την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων, τμημάτων ειδικών δυνάμεων και ταχύπλοων μέσων στην Περιοχή Ευθύνης της 95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, στα Δωδεκάνησα που ολοκληρώθηκε πριν δύο ημέρες.
Το σύμπλεγμα της Μεγίστης είναι το στρατηγικό εμπόδιο για την Αγκυρα προκειμένου να επεκτείνει την ΑΟΖ της μέχρι την αιγυπτιακή και να κόψει στην μέση της ελληνική. Και πιο συγκεκριμένα η νήσος Στρογγύλη στο απώτατο όριο της χερσαίας ελληνικής επικράτειας, νοτιοανατολικά της Μεγίστης.
Αυτό το μικρό νησί με τους έναν ή δυο κατοίκους είναι αυτό που δίνει στην Ελλάδα το δικαίωμα η ΑΟΖ της να συναντάται με την ΑΟΖ του δεύτερου ελληνικού κράτους, της Κύπρου.
Αυτό, όπως και κάθε σπιθαμή θα υπεραπιστεί μέχρι τελευταίας ρανίδας του ελληνικού αίματος και αν απαιτηθεί να κτυπηθούν ακόμα και στο έδαφός τους, βαθιά, οι τουρκικές δυνάμεις.
Δείτε και το βίντεο από προηγούμενη άσκηση των ειδικών δυνάμεων στην ίδια περιοχή, είναι πραγματικά εντυπωσιακό:
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: