Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Financial Times: Σχέδιο απεμπλοκής της Ελλάδας από το μνημόνιο

oikonomiaΣχέδιο απεμπλοκής της Ελλάδας από το μνημόνιο, με έξοδο στις αγορές και κάλυψη από μία πιστωτική γραμμή που θα αποτελείται από το αποθεματικό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επεξεργάζονται οι ηγέτες της Ευρωζώνης, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχέδιο προβλέπει το τέλος των τακτικών αξιολογήσεων από την τρόικα και την...
αντικατάστασή τους από μία πιο χαλαρή μορφή επιτήρησης, η οποία θα είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της πιστωτικής γραμμής.
Αντίθετα, η πιθανότητα για μία “καθαρή έξοδο”, χωρίς δηλαδή περαιτέρω στήριξη, είναι μάλλον ανύπαρκτη, μετά τον “μίνι πανικό” στις αγορές πριν από δύο εβδομάδες, όταν το ενδεχόμενο της καθαρής εξόδου έπεσε στο τραπέζι.
Το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επίτευξη συμφωνίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είναι ο ρόλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με την ελληνική πλευρά να επιθυμεί την απομάκρυνσή του, ενώ τις περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, με πρώτη τη γερμανική, να ζητούν τη παραμονή του και τα επόμενα χρόνια, υποστηρίζοντας πως η ανεξαρτησία και η αξιοπιστία του Ταμείου είναι απαραίτητες για να περάσει από τα κοινοβούλια η όποια συμφωνία για πιστωτική γραμμή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: